У Кременчуці можна записатися на вакцинацію від COVID-19 через департамент охорони здоров'я або сімейного лікаря

17.03.2021, 08:18 Переглядів: 5 816 Коментарів: 10

 

У нашому місті щепитимуть населення таким чином, щоб вакцину не доводилося утилізувати

Кременчужани зможуть стати у чергу на вакцинацію від COVID-19 не лише через портал/застосунок «Дія» або гарячу лінію МОЗ, а й через спеціальну форму департаменту охорони здоров'я Кременчука або зателефонувавши своєму сімейному лікарю.


При наявності вільної дози, яка з'явилася внаслідок наявності протипоказів або відмови від вакцинації запланованого контингенту, вам зателефонують з тимчасового пункту щеплення та повідомлять про час і місце вакцинації, – сповіщає мерія Кременчука.


На сайті мерії йдеться, що станом на 15 березня до листа очікування вакцинації від коронавірусу у сімейних лікарів записалось 356 осіб.


В першу чергу на імунізацію з листа очікування будуть запрошуватися ті категорії населення, які віднесенні до другого-четвертого етапів вакцинації, а також учасники антитерористичної операції; працівники органів державної влади та місцевого самоврядування; лідери і представники релігійних організацій; журналісти, спортсмени, діячі сфери культури.


Всі інші бажаючі отримати безкоштовне щеплення від COVID-19, які запишуться на вакцинацію, будуть запрошені відповідно до затверджених етапів вакцинації в Україні.



Одна зі співробітниць «Кременчуцького Телеграфу» заповнила форму на сайті департаменту вчора зранку, у той же день їй перетелефонували та поінформували, що її завка прийнята. А щеплення вона отримає або на відповідному етапі імунізації, до якого належить, або раніше – якщо залишаться невикористані дози вакцини.


Разом з тим, очільник департаменту охорони здоров'я Максим Середа сповістив, що запис через департамент та сімейних лікарів лише починають запускати, у повному обсязі він запрацює через кілька днів, про що містян повідомлять додатково.


 


Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я з метою популяризації вакцини Covishield дозволило щепитися громадським діячам – депутатам, керівникам підприємств, представникам органів влади, активістам – невикористаними дозами препарату. За словами Максима Середи, у Кременчуці таким чином вже прищепили кілька десятків громадських діячів.



Директор департаменту охорони здоров'я розповів, що у нашому місті вакцинуватимуть населення таким чином, щоб вакцину не доводилося утилізувати – люди приходитимуть заплановано на щеплення і використовуватимуть усі 10 доз Covishield з флакону.


Також стало відомо, що на другому етапі поки що не щепитимуть людей віком 80+, як планувалося раніше. Адже вакцину не рекомендується вводити людям старшим за 65 років, бо немає достатніх даних про її ефективність та безпечність для цієї вікової групи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

138
17 березня 2021 09:36

В веоховну зраду подан законопроект 5247, по которому производители вакцин полностью освобождаются от любых последствий вакцинации. 


13 12
0
17 березня 2021 10:13

А чергу на вакцинацію можна буде обмінювати на житло або спадкувати?


34 2
417
17 березня 2021 10:46

Это понятно, что доверия к вакцине нет, и привать будут как принудительно медиков и госслужащих, так и всех желающих. Но у меня второй вопрос: Прививку положено делать двухкратно, вакциной одного производителя. Что будут вводить через 2-3 месяца тем, кто привьется этой вакциной?


23 1
0
17 березня 2021 19:02

Нет уж. Этой вакциной колитесь сами


14 5
938
18 березня 2021 08:48

читаю відгуки, і уявляється мені висотка, в якій пожежа, і на балконі що поряд з пожежою десть так на 7 поверсі стоїть жінка років 20-40. До неї рятувальники дотягують драбину з пожежником, який їй каже - "пані, будьласка до мене!", а вона дивиться вниз, бачить що автомобіль драбини стоїть боком до будинку, обне колесо в калюжі, на кабіні фарба місцями вигоріла, драбина гойдається від вітру,а на кінці драбини взагалі немає вайфаю. І так стоїть, думає шось в своїй голові, і каже - та нє, шановний, притягни мені нормальну машину з нормальною драбиною, і щоб пожежник мене зустрічав з чашкою какао.

 

Жирком ви заросли, шановні. Не хочете вакціонуватись на халяву - вас ніхто не заставляє, але і не ображайтесь якщо проти непривитих в майбутньому будуть введені певні обмеження.


11 15
4 368
1
18 березня 2021 09:43

Цитата: почемучка
якщо проти непривитих в майбутньому будуть введені певні обмеження.
які обмеження,шановний, якшо перехворів, а тебе намагаються вколоти? обмеження... профукали всі вакцини, на особистому контролі у найвеличнійшого! тепер купили лайна, яке на 60 відсотків має ефективність, та всілякі побічні дії, то ви шановний маєте якесь перекошену уяву свого самозбереження, якшо приймаєте такий ризик. 


8 5
938
18 березня 2021 11:00

Цитата: zzzzzz
які обмеження,шановний
коли дивляться карту щеплень то не закривають очі на відсутність деяких записів під приводом "ми вже перехворіли".

Питання ефективності роздута в ЗМІ. Для прикладу - в дану секунду вви не знаєте яке було КПД вакцини що вам кололи від ККП, чи правцю, чи поліомеліту. Вам їх кололи бо вони мали відповідні сертифікати. А зараз ви всі розумні, справжні диванні експерти


4 5
0
18 березня 2021 13:19

Цитата: почемучка

Цитата: zzzzzz
які обмеження,шановний
коли дивляться карту щеплень то не закривають очі на відсутність деяких записів під приводом "ми вже перехворіли".

Питання ефективності роздута в ЗМІ. Для прикладу - в дану секунду вви не знаєте яке було КПД вакцини що вам кололи від ККП, чи правцю, чи поліомеліту. Вам їх кололи бо вони мали відповідні сертифікати. А зараз ви всі розумні, справжні диванні експерти

Можете колоти собі що завгодно. Кожна людина має думати своєю головою та приймати рішення за себе самостійно. Часи коли партія вирішувала що для кого краще - давно в минулому. Леніна з площі винесли то добре, от із голови б тепер повиносити...


4 0
4 368
1
18 березня 2021 13:36

Цитата: почемучка
Для прикладу - в дану секунду вви не знаєте яке було КПД вакцини що вам кололи від ККП
якшо я цього не знаю, то шо, давайте колоти різне лайно?
Цитата: почемучка
зараз ви всі розумні, справжні диванні експерти
як ви в данному випадку відрізняєтесь від " диванного експерта"?


4 3
4 368
1
18 березня 2021 15:28

40 осіб на день. Саме стільки кременчужан в середньому проходили щеплення за останні три тижні.

Населення нашого міста наразі складає приблизно 218 тисяч осіб. Але вакцинувати необхідно всього дві третини населення міста, бо ж дітей не вакцинують. Це вже близько 150 000 осіб. Скільки ж часу буде необхідно на вакцинування такої кількості людей наявними темпами?

Ділимо цю кількість на 40, тобто на середній щоденний показник щеплень, і отримаємо 3700-3800 днів, а це понад десять років.

2 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх