Дороги, яких немає: чому в місті не ремонтують тротуари і не вкладають асфальт у дворах

28.09.2021, 07:45 Переглядів: 3 608 Коментарів: 5

 

План поточного ремонту є, але його не виконують

Не так давно «ТелеграфЪ»? запитував, що б кременчужани хотіли поміняти в нашому місті, і багато хто згадав про дороги. І дійсно, без якісних доріг важко уявити собі комфортне життя в сучасному місті. Зараз хочеться сказати не про автодороги - а про тротуари та внутрішньокваратльні дороги Кременчука, які здебільшого знаходяться в занедбаному стані. 

Щодо тротуарів, яскравим прикладом можна вважати вулицю Соборну. Біля магазинів та торгових центрів підприємці поклали гарну плитку - але там, де магазинів немає, асфальт не міняли кілька десятиріч. Приміром, на ділянці від вулиці Гагаріна до перехрестя Соборної з Халаменюка асфальт нерівний, з тріщинами та ямами. На питання, чи планується ремонт цієї ділянки, пресслужба Кременчуцької міської ради відповіла негативно.

«У зв’язку з обмеженим фінансуванням, коштів у бюджеті Кременчуцької міської територіальної громади на 2021 рік на розроблення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт тротуару по вулиці Соборній не виділено», - йдеться у повідомленні.

Стан дорожнього покриття у дворах будинків на Соборній та Халаменюка ще гірший: іноді важко сказати, чи є там дороги взагалі. Подібна ситуація не поодинока, те ж саме бачимо в багатьох районах міста. Ремонт цих доріг був запланований на липень-вересень, проте наміри залишилися на папері.

Ми запитали у міського голови, чому ж план не виконується.

- Всі сили зараз кинуто не те, щоб облаштувати під'їзд до лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька»?. Ми зараз розширюємо в'їзд і робимо спеціальний під'їзд для швидких. Ми зупинили роботи на вулицях Пугачова та Республіканській, всі сили направили саме на лікарню, - відповів Віталій Малецький.

Звісно, під'їзд до лікарні - справа важлива, але всі роботи з ремонту дорожнього покриття плануються заздалегідь, і на таке планування теж виділяються певні кошти з бюджету. І, щодня прокладаючи стежку між проваллями у власному дворі, кременчужани починають замислюватися, чи ефективно використовуються гроші, сплачені ними місту у вигляді податків.

А ще в такі моменти згадуються радянські часи, коли всі сили кидали на будівництво найпотужніших заводів, найдовших магістралей, найбільших ГЕС - а люди, за рахунок яких все це будувалося, жили в бараках. Чи таким ми хочемо бачити Кременчук?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

254
28 вересня 2021 07:51

Дословный перевод - мы уже всё украли и осталось только на больницу, и то уже со своего кармана возвращаем, увлеклись немного


25 1
4 365
1
28 вересня 2021 08:20

была бы возможность вставить фото- было бы интересно с дорогами во дворах. У нас ,например полтаваоблэнерго год назад расковыряло асфальт возле подстанции, так и не восстановили-грязище кругом.


7 0
601
28 вересня 2021 09:10

Автор згадав як в радянські часи будувалось і чомусь не написав як цим вихвалялись, хоча й дійсно по дорозі на роботу багно місили.

Я б теж хотів би щоб в моєї вулиці був шикарний асфальт а не сдерть яку засипали і розрівняли близько 5 років назад, і на якій знову утворились ями. Але багато вулиць приватних секторів і того не мають! Тому якщо є асфальт хоч і корявий і в тріщинах - то вже добре!!!


2 15
67
28 вересня 2021 09:40

Навіщо ремонтувати асфальт на тротуарах якщо можна застелити їх мерською плиткою.smile


5 1
423
28 вересня 2021 12:31

Цитата: Mazepa

Навіщо ремонтувати асфальт на тротуарах якщо можна застелити їх мерською плиткою.smile

або газетками по 6 млн. чи квітами одноразовими )поки крастимуть ,отак і буде .Бачили очі кого вибирали ? тепер не скигліть. 


5 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх