Будівництво архіву у Кременчуці вартістю 63 млн грн заморожене: немає грошей

12.07.2021, 12:02 Переглядів: 2 447 Коментарів: 2

 

Час відновлення будівництва невідомий

Будівництво міського архіву (на вулиці Гагаріна, поряд з Центром надання адмінпослуг) на сьогодні заморожене, бо на об’єкт немає грошей. Переспектив фінансування з міського бюджету на сьогодні немає, на об’єкт спробують залучити кошти ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку). Про це повідомив мер Кременчука Віталій Малецький, відповідаючи на запитання ТЪ.

Він додав, що в майбутньому, крім архіву, у будівлі розміститься БТІ (бюро технічної інвентаризації), і вона фактично стане другим корпусом ЦНАПу.

Будівництво архіву у Кременчуці розпочали в 2018 році. Тендер виграла харківська фірма ТОВ «Будівельник». Вартість робіт, відповідно до угоди, складає 63 млн 630 тис грн. У 2018-2019 році сплачено 3 млн 822 тис грн – такі цифри у звіті про виконання договору, інформація розміщена у системі Prozorro. Більше фінансування немає.

Від самого початку будівництва ми прогнозували, що воно може стати довгобудом, оскільки воно було забезпечене фінансами лише на 10%. Коли був оголошений тендер, член виконкому (на той час) і директор КВБЗ Анатолій Шабала критикував ідею нового будівництва архіву, нагадуючи, що в місті є багато інших проблем – наприклад, необхідність нової котельні на Раківці.

Нагадаємо, поліція розслідує кримінальні справи щодо привласнення та розтрати майна, у якій фігурують посадові особи виконкому Кременчуцької міськради. Вони, за версією слідства, дали незаконні вказівки КВП «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» при проведенні торгів на архів. У матеріалах справи також йдеться про неправдиві відомості, внесені до актів виконаних робіт – і щодо архіву, і щодо ЦНАПу, який будувала одна у та ж компанія – ТОВ «Будівельник».


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 369
1
12 липня 2021 12:16

4 млн грн в пропасть.


6 1
735
12 липня 2021 12:51

Цитата: zzzzzz

4 млн грн в пропасть.

Почему же в пропасть: часть денег пошла на взяки прокуратуре, часть денег на подкуп избирателей, часть денег ушла по карманам шапика, малька и его свиты, а меньшая часть ушла фирме. Так что ничего в пропасть не ушло, все деньги задействованны.

 

Деньги в пропасть - это газетка и телеканал.


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх