На Полтавщині організували 53 пункти для вакцинації від COVID-19

17.02.2021, 14:31 Переглядів: 2 676

 

Є два способи здійснення вакцинації – за допомогою мобільних бригад з імунізації та на базі пунктів щеплень

На території Полтавської області організували 53 пункти щеплення від COVID-19 – переважно на базах центрів ПМСД, а також приватних медичних закладів (ТОВ, ФОП тощо). Про це повідомляє Полтавський обласний центр громадського здоров'я.


На першому етапі вакцинації задіють 11 мобільних бригад з імунізації. Далі, на наступних етапах, їх кількість збільшиться до 36.


Із 15 лютого по 2 березня у Києві проходять навчання 20 членів полтавських мобільних бригад із вакцинації, 16 лютого розпочалися онлайн-навчання ще для 4 бригад (у кожній по 5 медиків разом із водієм).


Нагадаємо, вакцинація в Україні відбуватиметься у 5 етапів. На початковому етапі використовуватимуть вакцину виробництва Pfizer/BioNTech, отриману через глобальну ініціативу COVAX. Зважаючи на те, що постачання вакцин для «першої хвилі» буде обмеженим (очікувана кількість — 117 000 доз для 58 500 людей), спочатку щеплення отримають медичні працівники, які надають допомогу хворим на COVID-19. Вакцинація «першої хвилі» здійснюватиметься мобільними бригадами, які виїжджатимуть до робочих колективів медиків.




Кого щепитимуть під час першого етапу:

  • всі працівники мобільних бригад з вакцинації;
  • всі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу;
  • всі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19;
  • всі працівники екстреної медичної допомоги, включно з водіями;
  • люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо);
  • працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо);
  • військовослужбовці (включно зі Збройними силами України та Національною гвардією України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Є два способи організації процесу вакцинації від COVID-19.


Перший спосіб – за допомогою мобільних бригад з імунізації. Мобільні бригади виїжджатимуть до колективів медиків, працівників соціальної сфери, освітян, військовослужбовців тощо, а також туди, де доступ до закладів охорони здоров’я ускладнений або неможливий. Для впровадження основних етапів вакцинації, вказаних у Дорожній карті МОЗ, яку міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав 9 лютого, загалом залучать до 600 таких бригад.


Другий спосіб – вакцинація на базі пунктів щеплень. Медичні працівники проводитимуть вакцинацію всіх людей, яких направлено до них відповідно до етапу проведення імунізації за попереднім записом.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх