Депутаты из распущенной фракции ЕС рассказали, с какими партиями пойдут на выборы

3.09.2020, 18:08 Переглядів: 12 077 Коментарів: 10

 

Фракция ЕС провела пресс-конференцию

Члены самораспустившейся фракции партии «Европейская солидарность» собрали сегодня пресс-конференцию. Она прошла во время одного из сессионных перерывов. Пришли члены фракции: Яцина (глава фракции), Ульянов (спикер), Лозовик, Калашник, Почтовюк и не член фракции, но член партии Иван Балацкий. На мероприятии отсутствовал лишь член фракции депутат Котляр.


Руководитель городской парторганизации первый вице-мэр Владимир Пелипенко сообщил о самороспуске фракции. Он заявил, что распущена только фракция, а парторганизация ЕС продолжает работу. И Пелипенко, и депутаты-члены фракции ЕС продолжают утверждать, что в Кременчуге происходит рейдерский захват ЕС людьми Константина Жеваго. Имеет смысл уточнить, что пока эти «люди» представлены одним человеком – новым руководителем избирательного штаба ветераном АТО Щербиной. А он назначен на пост центральным киевским офисом партии. Детально о версии рейдерского захвата кременчугской парторганизации ЕС «ТелеграфЪ» писал здесь:


 


Сегодня же нас интересовало, от каких политических сил планируют баллотироваться в Кременчугский горсовет депутаты-члены распущенной фракции? Вот что выяснилось.



Глава кременчугской городской парторганизации

Руководитель городской парторганизации ЕС первый вице-мэр Владимир Пелипенко заявил, что остается членом партии ЕС и главой городской парторганизации. Переход в другую политическую партию пока не планирует.



Глава фракции ЕС в горсовете

Глава фракции ЕС в горсовете депутат Александр Яцина написал заявление о выходе из фракции ЕС. Это заявление озвучил на сессии горсовета мэр Кременчуга Виталий Малецкий. Сделал он это 3 сентября, но сказал, что заявление Яцины датировано 3 августа.


На протяжении депутатской каденции депутат Яцина был зарегистрирован помощником-консультантом на общественных началах нардепа Шаповалова (депгруппа "Відродження", а сегодня – партия "За майбутнє"). По состоянию на 3 сентября, его фамилия исчезла из официального списка помощников Шаповалова на сайте ВРУ. В настоящее время Яцина зарегистрирован помощником-консультантом на общественных началах другого кременчугского нардепа – Максима Березина, члена партии "Слуга народа".



Члены фракции ЕС в горсовете

– каждый будет принимать индивидуальное решение, участвовать ли в выборах в Кременчугский горсовет и от какой политической силы туда идти. О коллективном переходе в другую политическую силу депутаты не заявили. Напомним, их коллега, глава фракции «Батьківщини» депутат Головач публично в Фейсбуке пригласил всех членов фракции ЕС к себе в «Батьківщину» и места в списке пообещал.



Ульянов: давно не член ЕС, возможен тандем с «Батьківщиной»

Депутат Ульянов – спикер фракции ЕС, на пресс-конференции он много говорил о приоритетности идеологии и высоких партийных стандартов и недопустимости их нарушения. «ТелеграфЪ» спросил, как депутат Ульянов будет согласовывать высокие партийные стандарты на местных выборах:


– Пане Ульянов, ви член партії «Європейська солідарність»?
– Після того, як я виграв конкурс на посаду прокурора і очікував призначення, я змушений був написати заяву про вихід з партії, бо не можна призначити прокурором людину, яка є членом партії. Надалі я не був членом партії, але залишався членом фракції і працював для Кременчука.


– Ви братимете участь у виборах до Кременчуцької міськради?
– Так.
– Від якої партії?
– Ми будемо разом визначатися, ми працювали, як команда. Правильна політична діяльність базується на ідеології, на принципах, я особисто не сприймаю дій, які не відповідають етичним стандартам.


– Чи вважатимете ви порушенням етичних стандартів, якщо братимете участь у виборах від іншої політичної сили, не від ЄС?
– Якщо хтось із нас піде на вибори від партії «Слуга народу», то це буде звичайно порушення етичних стандартів. Та якщо ми не зможемо знайти порозуміння з нашою рідною партією, то заяву про зміну нашої політичної орієнтації я не вважатиму порушенням етичних стандартів.


– То від якої політичної сили ви плануєте балотуватися?
– Я можу заявити, якщо я піду з цієї політичної сили, ви ніколи не побачите мене в ОПЗЖ чи подібних проросійських силах. Якщо ж будуть мені пропозиції від проукраїнських сил, я залишаю за собою можливість піти балотуватися від іншої політичної сили.


– Тобто тандем з «Батьківщиною» можливий?
– Можливий, так.
– А зі «Свободою», вона ж теж наче проукраїнська?
– Ні, це не моя партія.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

198
3 вересня 2020 18:20

Продажные ....!


44 2
294
3 вересня 2020 22:46

На питання про те, від якої сили буду балотуватись я вказав, що маю сподівання, що і я, і депутати від ЄС будемо балотуватись від нашої політичної сили - "Європейської солідарності". І лише в разі, якщо ми не знайдемо порозуміння з нашою партією, будемо змушені продовжувати свої карєри в інших партіях.

 

Наприклад, БЮТівець Турчинов є керівником штабу "Європейської солідарності". На зїзд "ЄС" не запросили нікого з нас, але запросили колишню координаторку партії "Голос" з Полтави. Я так бачу, всім подобаються нові обличчя.

 

 


1 29
294
3 вересня 2020 23:16

Цитата: canek
Продажные

Крім вас навколо жодного чесного.

Від якої політсили і до якої ради балотуєтесь?


2 33
141
4 вересня 2020 01:02

Цитата: ulyanov

Я так бачу, всім подобаються нові обличчя.

 

 

В нашому місті дійсно хотілось би побачити нові обличчя, і в міськраді, і на посаді мера.


31 0
198
4 вересня 2020 01:03

Цитата: ulyanov

Цитата: canek
Продажные

Крім вас навколо жодного чесного.

Від якої політсили і до якої ради балотуєтесь?

Я простой смертный и никуда не боллатируюсь ибо нет денег и я ,по своей натуре, слишком честный для ваших игр.


34 3
294
7 вересня 2020 20:12

Цитата: canek
Я простой смертный и никуда не боллатируюсь

І я простий смертний, з робоче селянської родини, і все життя тяжко працював, щоби дитинство моїх дітей було трохи цікавішим за моє, родом з СРСР.

Цитата: canek
я ,по своей натуре, слишком честный для ваших игр.

І я чесний.

Відмінність між нами лише в тому, що я, на відміну від вас, не боюсь замарати руки брудною або невдячною роботою, а просто іду і роблю цю роботу.

 

Від вас не вимагається бути героєм, але хоча би залишайтесь людиною - критично мисліть та не паплюжте людей, які, на відміну від вас, хоча би щось роблять для суспільства

 


3 5
198
8 вересня 2020 14:25

Я под сталом 


3 3
29
8 вересня 2020 15:18

Посмотрела на лица "самораспустившихся" и, особенно, почитав комменты нашего адвоката вспомнилось (правда переделала трошки): "Золотой ты человек, Юрий Венедиктович. Десять часов утра, а ты уже об Украине думаешь!"


8 3
0
9 вересня 2020 19:43

Одна ЄС відстоює інтереси України  на міжнародному рівні..Інші або  тільки лапають собі по кишеням, або ждутьзаробітків від агресора..ДЛя них наступають жнива. Гречку скоро завезуть.І почнуть за неї продавати майбутнє наших дітей та онуків.


3 5
4 368
1
9 вересня 2020 20:39

Цитата: canek
Я под сталом
оно и не мудрено, если не было натхнення(ума) учиться( что есть тоже тяжелый труд), то так всю жизнь под сталом и просидите, рассказывая оттуда, как нужно управлять страной и кто чего где украл. Оно же с подстала то виднее!


3 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх