Полковник Щербина возглавил избирательный штаб ЕС – и рассказал, что будет с вице-мэром Пелипенко

27.08.2020, 15:50 Переглядів: 7 761 Коментарів: 5

 

«Мы не сработаемся,» – говорит участник АТО

Кременчужанин, полковник запаса Александр Щербина официально возглавил избирательный штаб политической партии «Европейская солидарность» (ЕС) в Кременчуге и Кременчугском районе. Эту информацию он подтвердил «Телеграфу».


Александр Щербина – кадровый офицер, участник АТО, командовал 17 отдельным мотопехотным батальоном 57-й мотопехотной бригады, был заместителем командира бригады. В настоящее время ушел в запас, член ОО «Армія нескорених». Работает на Полтавском ГОКе. Продолжает ездить в зону боевых действий – теперь уже с волонтерской помощью для бойцов своего 17-го батальона. 20 августа вернулся из очередной такой поездки.


Кременчугскую парторганизацию «Европейской солидарности» возглавляет Владимир Пелипенко – вице-мэр, человек из команды нардепа Шаповалова, его называют смотрящим от Шаповалова при Малецком. А Александр Щербина, возглавивший избирательный штаб ЕС, на парламентских выборах 2019 года официально поддержал кандидата Музыку – человека из команды Жеваго.

«ТелеграфЪ» расспросил Александра Щербину о том, как он видит свою работу в штабе ЕС.


– Пане Олександре, ви вже офіційно очолили виборчий штаб партії «Європейська солідарність» у Кременчуці?
– Так, я очолив виборчий штаб по Кременчуку і Кременчуцькому району. Рішення по моїй кандидатурі прийняли раніше, але офіційне призначення відбулося після маршу у Києві на День Незалежності.


– А обласний штаб хто очолить?
– Його очолить Южаніна Ніна Петрівна.


Зліва направо: Олександр Щербина з Ніною Южаніною 24 серпня, на День Незалежності, у Києві. Парасольку над ними тримає Микола Княжицький



– Це правда, що очолити виборчий штаб ЄС вам запропонував генерал-лейтенант Забродський?
– У нас була зустріч із Забродським, йшла мова про виборчий штаб, але кандидатури затверджує керівник штабу центрального апарату. Ми зайшли до Турчинова, він колись приїзжджав до мене на «передок», він мене упізнав, сказав – я цього полковника знаю, огонь, заперечень проти його кандидатури не маю.


– Ви – керівник виборчого штабу ЄС, а головою міської парторганізації ЄС залишається Пелипенко?
– Так, Пелипенко залишається, бо немає юридичних підстав його звільнити. Або він сам пише заяву, або таке рішення ухвалює партія, але вони вже не встигають це зробити.


– Пелипенко – людина нардепа Шаповалова, його колишній помічник. А ви на парламентських виборах у 2019 році офіційно підтримали Геннадія Музику, людину Жеваго. Тобто ви представники двох антагоністичних груп. Як же ви спрівпрацюватимете на виборах з Пелипенком?
– Музику я підтримав не тому, що він людина Жеваго, а тому, що він нормальна людина. Він з команди Бабаєва, якого я дуже поважав. Щодо Пелипенка, то ми з ним не спрацюємось. Ніколи не зустрічалися, не телефонували один одному. Його роботою у центральному штабі незадоволені, люди у Кременчуці навіть не знають, де офіс партії знаходиться. Зараз дуже багато доводиться робити, наздоганяти, у мене по 30-40 зустрічей відбувається, то знаєте, що мені кажуть? Дякуємо, що хоч нарешті представники «Європейської солідарності» до нас приїхали, хоч послухали! Мені теж багато треба наздоганяти, п’ять років мене тут не було, був на війні, тепер треба напрацьовувати контакти, з людьми спілкуватися. До нас вже багато хто долучається, це добре.


– Кандидата в мери Кременчука та список кандидатів до міськради висуватиме міська парторганізація на чолі з Пелипенком?
– Так. Ми подаємо свої пропозиції, ніхто не заважає Пелипенку подати свої пропозиції, але погоджувати та затверджувати усі кандидатури буде обласна парторганізація.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

601
27 серпня 2020 16:05

цікава новина для 0,5% читачів ТЪ, Іншим, в т.ч. і мені, новина ні про шо


18 20
294
27 серпня 2020 17:38

Для політичної сили, яка будує свою діяльність на засадах рівноправності, взаємоповаги її членів, самоврядування,
та інформаційної відкритості  ( це з програми партії) така дія з визначення в кулуарному порядку керівника виборчого штабу викликає здивування, тим більше безпосередньо перед виборами.

 

Будь-яких консультацій з депутами міської ради від ЄС або з місцевою партійною організацією ніхто не проводив. 

 

Щодо впливу Жеваго та Княжицького ( учасників угоди про продаж "Еспресо") на це призначення я і не говорю.

 

Якщо таке відбувається в ліберальній проєвропейській партії, то в мене особисто опускаються руки - складається враження, що в цій країні і ми і наші діти довго будемо ходити по колу помилок та розчарувань

 


4 16
9
28 серпня 2020 08:35

... красивый расклад! А вы, пан ульянов думали всегда будете у кормушки? Напишите, что конкретно вы сделали полезного для города, кроме как обогатилась ваша семья! вас же Головач пригласил всех в батькивщину! вам все равно с кем быть, под какими знаменами, главное что бы от кормушки не оторвать...


12 5
4 360
1
28 серпня 2020 10:01

Цитата: ссс
красивый расклад!
конечно красивый, шавки жеваго пробивают дорогу любыми путями....а вы радуйтесь- заживем, как на КРАЗе!smile


8 11
302
28 серпня 2020 12:57

Та да, Жеваго якось не в тему...


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх