«Поки допомагаємо армії - вона нас боронить»: легендарне авто передали на передову

20.08.2020, 16:01 Переглядів: 9 104 Коментарів: 3

 

Кременчужани підрехтували автомобіль для військових, тепер авто служитиме для військових та цивільних потреб

Військовим 17-ї окремого мотопіхотного батальйону передали відремонтований автомобіль Hyundai. Кременчужанин-комбат Олександр Щербина, який є членом ГО «Армія нескорених» та ексзаступником командира 57-ї мотопіхотної бригади, після повернення з війни продовжує разом з побратимами допомагати військовим.


 


Машина ця - легендарна. У 2014 році автомобіль військовим подарували волонтери й він кілька разів побував під обстрілами в районі Зайцевого Донецької області.


 


- Поки допомагаємо армії - вона нас боронить. Наш шлях прозахідний, але йтиме через війну на сході України, - розповів Олександр Щербина. - Історія машини цікава. Коли ми стояли під Зайцевим, автомобіль потрапив під обстріл. Ми тоді з водієм Олександром (Пустовим - ред.) потрапили під обстріл. Тоді тільки-но отримали машину й у сутінках авто «стопами» блиснуло у сторону сепаратистів... Почався обстріл. Я вискочив з машини й забіг у бліндаж, а місця вже немає... «Урали», які проїжджали, зробили канаву, у яку я заліг. Коли закінчився обстріл, мене питають: «Ой, а чого ти такий брудний?».


Два місяці тому авто привезли зі зламаним двигуном. Ремонтував бойову машину  Олександр Пустовий. Він також служив у 17 ОМПБ й зараз допомагає побратимам, які боронять незалежність у російсько-українській війні. За словами Олександра, у машині поставили новий двигун, зчеплення, перебрали мости, гальма та замінили масла. Тепер автомобіль повністю готовий до виконання бойових завдань.


 


- Служив у цій частині із 2014 до 2018 року. Зараз за можливістю допомагаю побратимам... Я коли служив і був водієм, то на цій машині потрапили під обстріл... Автомобіль, як рідний. Віддаємо його у надійні руки, - зазначив Олександр Пустовий.


Капітан 17 ОМПБ Роман Шелеско додав, що авто «проходитиме службу в цивільному житті та під час виконання завдань у зоні Операції об'єднаних сил».


 


Разом з автомобілем військовим передали медикаменти та продукти харчування.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

604
20 серпня 2020 18:20

Повертайтесь живими!


14 5
4 365
1
21 серпня 2020 07:55

Герої!!!!


4 8
193
21 серпня 2020 08:47

Название статьи прикольное... Перестанем помогать армии - перестанет "боронить"? Так наемники поступают. Перестали платить - разбежались.


11 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх