Спалах сказу у селі Судіївка: де ввели карантинні обмеження

10.04.2024, 07:45 Переглядів: 656

Мешканців загрозливої зони закликають вакцинувати домашніх улюбленців

У селі Судіївка Полтавського району підтвердили випадок сказу у собаки. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Після отримання повідомлення про загибель тварини, зразки направили до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, де 9 квітня офіційно підтвердили захворювання.

На засіданні Полтавської районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили ввести карантинні обмеження в селі Судіївка, що входить до складу Мачухівської сільської територіальної громади. Зону неблагополучного пункту розширили до сусідніх населених пунктів: сіл Мачухи, Сердюки, Снопове та Шевченки.

У відповідь на цю загрозу, фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини організували безкоштовну вакцинацію проти сказу для всіх сприятливих тварин в неблагополучному пункті та прилеглих зонах. Місцевих мешканців закликають не ігнорувати можливість вакцинації.

Нагадаємо, що 4 квітня у селі Калашники Полтавського району зафіксували смерть собаки від сказу, а 20 березня на одному з подвір'їв села Шили Новоселівської громади під Полтавою знайшли мертву лисицю з підозрою на сказ.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: freepik.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх