Отримала вирок 32-річна мешканка Глобиного, яка викинула свою новонароджену дитину на смітник

28.03.2024, 12:32 Переглядів: 1 079 Коментарів: 1

 

У суді жінка сказала, що шкодує про скоєне, та прохала суворо її не карати

Отримала вирок 32-річна мешканка Глобиного, яка 19 листопада 2023 року викинула новонароджену дитину на смітник. Глобинський районний суд Полтавської області виніс жінці вирок.

У матеріалах справи йдеться, що неодружена уродженка м. Совєтська Гавань Хабаровського краю колишньої Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки, яка не працює та має на утриманні чотирьох малолітніх дітей, вночі 19 листопада 2023 року вдома народила хлопчика. У той же день близько 12.00 жінка віднесла дитину до стихійного сміттєзвалища, що знаходиться між вулицями Заводська та Володимирівська в Глобиному, поклала її на землю та залишила без догляду на холоді.

Хлопчика знайшов місцевий мешканець, після чого його відвезли до лікарні. Там дитині поставили попередній діагноз: холодовий стрес, гіперглікемія, дихальна недостатність 1 ступеню, ризик розвитку внутрішньоутробної інфекції.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину визнала повністю і вказала, що шкодує про скоєне, прохала суворо її не карати.

Суд визнав матір винною у замаху на умисне вбивство своєї новонародженої дитини (ч. 2 ст. 15, ст. 117 Кримінального кодексу України) та призначив їй покарання — обмеження волі строком на 5 років. Але потім жінку звільнили від відбування покарання на іспитовий строк 3 роки.

До набрання вироком законної сили матері залишили попередній запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, після цього випадку на Полтавщині почали відкривати «Вікна життя», обладнані спеціальною системою, яка допомагає анонімно залишили немовля у пологовому будинку. Перше «вікно життя» у регіоні з'явилося в листопаді минулого року, у Полтавському центрі спеціалізованої педіатричної допомоги обласної лікарні. У Кременчуці «вікно життя» запрацювало 2 січня 2024 року, досі ним ніхто не скориставсяЗгодом, ще одне обладнане «вікно життя» з’явилося на базі Миргородської лікарні інтенсивного лікування.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

917
28 березня 2024 14:47

За це треба не условне покарання давати, а довічне! Шо ж ти **ка зробила?! Ну не потрібна дитина, в крайньому випадку анонімно принеси її в лікарню чи у якийсь заклад де зможуть викликати швидку та доглянути за дитиную до передачі її у відповідний заклад. Але ж не на смітник! 


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх