Кременчук розширився: Потоки та ще три села остаточно приєднали до міста

3.09.2020, 15:34 Переглядів: 9 037 Коментарів: 1

 

Сесія ухвалила рішення про добровільне об’єднання громад

Потоківську сільську територіальну громаду та ще три села остаточно приєднали до Кременчука. Рішення ухвалила сьогодні, третього вересня, сесія Кременчуцької міської ради. До складу сільської громади входять, крім Потоків, такі села: Соснівка, Придніпрянське і Мала Кохнівка. Тож усі вони тепер є частиною Кременчуцької міської територіальної громади.


Депутати більшістю (22 голосами із присутніх) підтримали рішення.


Проти виступила лише депутатка Валентина Гордєєва. На її думку, об’єднання не матиме ефекту, і Потоківська сільська громада від цього не виграє і залишиться околицею. Вона вважає, нинішній голова сільради буде депутатом і, можливо, отримає земельну ділянку, інші люди – нічого не матимуть від об’єднання.  


- Але в село – то садики, то дороги, забудьте про це!.. Не йдіть в міську раду. Гроші назад повертатись не будуть. І не буде нічого робитись! На моєму мікрорайоні що-небудь робиться? – запитала Валентина Гордєєва.


Вона є депутаткою на Першому Занасипі. Мер Віталій Малецький заперечив Гордєєвій: біля школи №16 перекладена теплотраса. І вже встановлюється третій дитячий майданчик на Занасипу за програмою «Громадський бюджет».


- Давайте підтримаємо прагнення наших громад об’єднатися. Дамо можливість місту Кременчуку та Потоківській сільській раді  спільно розвиватися, розбудовувати інфраструктуру і забезпечувати належний рівень життя на цих територіях, - закликав мер Віталій Малецький.


І депутати, як уже сказано, проголосували за об’єднання. Ухвалений план організаційних заходів щодо добровільного приєднання.


Сесія має пізніше розглянути ще два додаткові питання, що мають відношення до об’єднання громад і впливають на проведення майбутніх місцевих виборів:

  • Про припинення повноважень Потоківської сільської ради, що приєдналася до Кременчуцької міської територіальної громади Полтавської області;
  • Про утворення Потоківського старостинського округу.

Раніше сесія Кременчуцької міськради попередньо погодила проєкт рішення про приєднанння Потоківської сільської територіальної громади до Кременчука. Полтавська ОДА не заперечувала проти б'єднання - і рішення ухвалили остаточно. 

Автор: Тетяна Донченко Джерело відео: Фейсбук, Клименко Валентин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
3 вересня 2020 16:51

 О, можна запускати тролейбуси на автономці, тільки ще треба 10млн до виділить і буксир купити на всяк випадок)


48 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх