Чи справді у Кременчуці не вистачає ліжок для лікування хворих на пневмонію та COVID-19

30.03.2021, 12:02 Переглядів: 6 940 Коментарів: 5

 

Судячи зі статистики департаменту охорони здоров'я за 29 березня, госпітальна база нашого міста «забита» приблизно на третину

28 березня у фейсбуці поширилося відео, на якому видно, що жінка привезла свою матір до Першої міської лікарні імені Богаєвського, але її відмовилися приймати через те, що нібито медзаклад заповнений. Допис опублікувала Світлана Гребінь (Васенко).



- У нас лікарня забита, реанімація забита, у нас нема куди таких ложить! – каже лікарка на відео та також пояснює, що відповідно до симптомів не було підстав ушпиталювати мати Світлани.


Аби з'ясувати, чи справді у кременчуцьких лікарнях закінчилися ліжка для лікування хворих на пневмонію та коронавірусну інфекцію, ТЪ вивчив статистику за 29 березня, яку надає департамент охорони здоров'я Кременчука.


 


Директор департаменту Максим Середа повідомив, що госпітальна база Кременчука налічує 365 ліжок в різних медзакладах міста, зокрема:

  • в інфекційному відділенні ЛІЛ «Кременчуцька» – 70 ліжок;
  • у шпиталі на базі І міської лікарні – 120 ліжок;
  • у лікарні «Правобережній» знаходиться 15 ліжок для вагітних у пологовому відділенні;
  • в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні – 60 ліжок;
  • резервний шпиталь лікарні «Придніпровської» розрахований на 100 ліжок (поки що він приймає на реабілітацію пацієнтів, які перенесли коронавірус, мають негативний результат ПЛР-тесту, але у них ще спостерігаються залишки пневмонії).

А у вечірній коронавірусній статистиці за 29 березня бачимо, що наразі в інфекційних шпиталях Кременчука лікується 103 людини, тобто робимо висновок, що госпітальна база «забита» приблизно на третину. Отже, вільні ліжка є.


Крім того, Кременчуцька центральна районна лікарня вже отримала необхідні дозволи від МОЗ, аби працювати як ковідний шпиталь, та подала документи на підписання угоди з НСЗУ для того, щоб отримувати оплату за лікування пацієнтів з COVID-19.


 

За словами головного медика, ліжковий фонд ковідних шпиталів міста на 100% забезпечений киснем; у наявності 140 кисневих концентраторів та 65 апаратів штучної вентиляції легенів.



Але Максим Середа зазначає, що зараз інтенсивної терапії щодня потребує більше хворих, ніж у листопаді-грудні минулого року протягом другої хвилі коронавірусної хвороби. І якщо раніше ускладнення у вигляді пневмонії частіше виявляли у людей похилого віку, то під час третьої хвилі важкі ускладнення «помолодшали».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

735
30 березня 2021 14:24

Як жінка опинилась на каталці на вулиці, якщо до лікарні її привезла "швидка"? "Швидка" може поїхати лише в одному випадку - черговий лікар прийняв пацієнта і несе відповідальність за нього. В іншому випадку за пацієнта відповіда "швидка" і вони винні, що жінка лежала на каталці на вулиці.


14 3
0
30 березня 2021 14:34

Думаю, кто сталкивался с ковидом и больницей, прочитав слова главного медика улыбнулись со слезами на глазах и пустыми карманами. Всем здоровья...


28 3
4 365
1
30 березня 2021 15:29

Когда будет тетечка в красном в 28 маршрутке? Очень интересный диалог по поводу замечания одеть маску....


11 3
229
31 березня 2021 08:51

Цитата: zzzzzz
Когда будет тетечка в красном в 28 маршрутке? Очень интересный диалог по поводу замечания одеть маску....

Теперь у нас будет две обезьянки - "та, что в купается в фонтанах" и "та скажена, что без маски".


9 0
0
31 березня 2021 09:30

Вся реформа в одной статье, на самом деле очень плохая ситуация и с этим сталкиваемся каждый день,то есть пока не дашь денег то к тебе даже никто не подойдет? человека можно просто так положить на свежем воздухе с воспалением легких? а что так можно? как всегда много вопросов .Считаю вот где нужно искоренять таких (докторов). приходят на ум слова одного лекаря средневековья :Паника-это половина болезни.Спокойствие-это половина здоровья.Терпение-это начало выздоровления. Авиценна .терпения нам Всем



Клятва Лікаря України
Набувши професії лікаря та усвідомивши важливість обов'язків, що покладаються на мене, в присутності моїх учителів і колег урочисто клянусь:

усі знання, сили та вміння віддавати справі охорони і поліпшення здоров'я людини, лікуванню і запобіганню захворювань, надавати медичну допомогу всім, хто її потребує;
незмінно керуватися у своїх діях і помислах принципами загальнолюдської моралі, бути безкорисливим і чуйним до хворих, визнавати свої помилки, гідно продовжувати благородні традиції світової медицини;
зберігати лікарську таємницю, не використовувати її на шкоду людині;
додержувати правил професійної етики, не приховувати правди, якщо це не зашкодить хворому; И Т.Д


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх