Сьогодні розпочинає роботу кременчуцька ПЛР-лабораторія

16.05.2020, 10:32 Переглядів: 7 774

 

У суботу й неділю лабораторія працюватиме у тестовому режимі й отримані результати у понеділок відправлять на перевірку до Києва

Сьогодні, 16 травня, розпочинає роботу кременчуцька ПЛР*-лабораторія, яка має прискорити процес підтвердження наявності або відсутності коронавірусної інфекції COVID-19 у кременчуцьких хворих. За словами віце-мера Ольги Усанової, вчора мерія отримала підтвердження з Міністерства охорони здоров’я, що 14 травня були внесені відповідні зміни у ліцензії Кременчуцького перинатального центру (пологового будинку), на базі якого створено лабораторію, і вона може починати роботу.   

 

15 травня на обласному рівні були перерозподілені тест-системи для проведення ПЛР-діагностики (полімеразно-ланцюгова реакція).

 

– Протягом вихідних лабораторія працюватиме в тестовому режимі. В понеділок 5 позитивних і 10 негативних результатів тестувань необхідно передати до референс-лабораторії в Київ для верифікації результатів, – повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький. – Після успішної верифікації наша лабораторія зможе працювати в штатному режимі.


 

 

Нагадаємо, що обладнання для міської ПЛР-лабораторії було придбане за гроші міських підприємств та благодійників, а ремонт приміщення на території пологового будинку – за гроші міського бюджету.

 

Про необхідність створення власної міської лабораторії заговорили після того, як обласна лабораторія почала затримувати результати аналізів, направлених з Кременчука. У нашому місті найбільше на Полтавщині виявлено хворих на COVID-19. Станом на ранок 15 травня, місто очікувало на 101 результат.


Після завершення епідемії COVID-19, ПЛР-лабораторія продовжить роботу й буде виконувати дослідження, в тому числі і в рамках обстеження вагітних жінок.



По темі: 

Автор: Стас Константинов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх