У Кременчуці мешканці 6-х багатоповерхівок вирішили переходити на індивідуальне опалення

29.07.2022, 14:31 Переглядів: 5 955

 

Обов’язковою умовою переходу є завершення всіх робіт до 1 вересня

Комісія для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення, створена Кременчуцькою міською радою на виконання наказу начальника Кременчуцької РВА від 13.05.2022 року, розглянула та погодила заяви від мешканців лише шістьох багатоповерхових житлових будинків, які виявили бажання відмовитись від централізованого опалення та перейти на індивідуальне.

Про це на ранковому брифінгу повідомив заступник начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Артем Даценко, пославшись на доповідну записку відділу містобудування та архітектури РВА.

На підставі рішень комісії Кременчуцька міська рада надала згоду на відключення цих будинків від централізованого опалення.

Зауважимо, що згідно офіційних даних, що містяться на сайті міської ради, усього у Кременчуці 1393 багатоквартирних житлових будинків. Навіть, якщо відняти від цієї кількості будинки, які не опалювалися Кременчуцькою ТЕЦ та сучасні багатоповерхівки, які будувались вже з індивідуальним опаленням кожної квартири, все одно виходить не так багато. Шість будинків із майже тисячі – це менше 1%!

Зауважимо, що мешканці цих будинків ще не перейшли на індивідуальне опалення і не відключилися від централізованого, а знаходяться, так би мовити у процесі оформлення документів та виконання технічних робіт. Чи всі дійдуть до фінішу – поки не відомо.

Отже, хто вони – першопрохідці цієї дуже актуальної для більшості кременчужан теми? Адже після знищення ракетними ударами російської армії Кременчуцької ТЕЦ близько 180 тисяч мешканців міста опинились під загрозою залишитися взимку без опалення. І хоч міський голова Віталій Малецький наполегливо закликав кременчужан переходити на індивідуальне опалення, охочих зробити це виявилось не надто багато.

Першими заяви на відключення від централізованого опалення подали мешканці трьох багатоквартирних житлових будинків – це двоповерхівки №84 та №86 по проспекту Свободи, де відповідно 90% та 86% мешканців проголосували за перехід на індивідуальне опалення, та десятиповерхівка №40-а по вулиці Троїцька, де на індивідуальне опалення погодилось 90% її мешканців. ОСББ створене лише у цьому будинку.

Трохи пізніше комісія розглянула та погодила заяву на відключення від ЦО будинку №5/9 по вулиці Соборна, підписану 86% його мешканців.

В ході обговорення рішення представник ПАТ «Кременчукгаз» Болеслав Грабовський висловив сумніви щодо спроможності газової мережі забезпечити постачання потрібного об’єму газу для індивідуального опалення мешканцям цього будинку та заявив про можливу потребу в її реконструкції.

А 5 липня комісія погодила заяви від мешканців ще двох будинків: №31/16 по вулиці Ігоря Сердюка (підписали 84,5% мешканців) та №21 по вулиці Майора Борищака. Цей будинок виявився єдиним, де бажанні відмовитися від централізованого та перейти на індивідуальне опалення виявили 100% мешканців.

Усі інші кременчужани повірили в обіцянки влади усіх рівнів забезпечити опалення у зимовий період. Отже, виходить, що 99% наших мешканців відчайдушні оптимісти? Або ж, просто не хочуть «морочитися» та витрачати свій час, зусилля й гроші на відмову від централізованого опалення. Хто з них виявиться правий покаже час. А точніше листопад – початок опалювального сезону.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх