Директор льотного коледжу розповів, чим живе заклад, а вступники – чому обрали саме КЛК

15.09.2020, 16:48 Переглядів: 11 966 Коментарів: 4

 

У льотному коледжі з'явилася нова освітня програма – оператор безпілотних літальних апаратів, куди прийматимуть абітурієнтів уже з наступного навчального року

15 вересня у Кременчуцькому льотному коледжі святкували День знань та провели лінійку для першокурсників. Під час цього заходу ТЪ поспілкувався з директором КЛК Олексієм Котовим, а також із вступниками, яких тільки-но зарахували на навчання у цьому році.


За словами Олексія Котова, коледж виконав державне замовлення, цьогоріч до закладу загалом вступило 177 першокурсників. З цієї кількості набрали 28 пілотів на різні напрямки навчання, з них 13 – на базі 11 класів.


Також очільник «льотки» зазначив, що майже усі набрані абітурієнти, особливо ті, які йшли за фахом авіаційної підготовки, пройшли медичне обстеження і здатні опанувати льотну спеціальність. Він додав, що курсанти зможуть здійснювати льотну практику саме на аеродромі у Кременчуці з весни наступного року.



Із новинок: у льотному коледжі з'явилася нова освітня програма – оператор безпілотних літальних апаратів, куди прийматимуть абітурієнтів уже з наступного навчального року.



ТЪ запитав у першокурсників, чому вони обрали саме цей навчальний заклад.


Маргарита Капцевич навчатиметься на техніка паливно-мастильних матеріалів


- Я провчилася у школі вже 9 років, я не знайду там для себе нічого цікавого, вона себе вичерпала, я вважаю. Батьки мені порадили піти до льотного коледжу, бо це дуже престижний навчальний заклад у нашому місті. Я впевнена, що зможу отримати гарну освіту тут і у майбутньому — хорошу професію.




Андрій Шаповал також обрав спеціальність техніка паливно-мастильних матеріалів


- Мені просто сподобався Кременчуцький льотний коледж, також, якщо я отримаю гарну освіту, у майбутньому зможу працювати в інфраструктурі Міністерства внутрішніх справ. І це, я вважаю, дуже класно, тому що працювати з літаками — престижно. Це дуже важлива і складна професія, від технічних професій залежить життя багатьох людей, адже техніки ПММ контролюють якість палива, механіки перевіряють, чи все добре з двигуном, електрики справність електричних приборів навігації і т.д. Тобто це дуже важливі спеціальності.


Денис Красько і Євгеній Гапон – майбутні пілоти-бакалаври


- Два роки я мріяв стати пілотом, довго готувався до цього — нарешті моя мрія здійснилася! Це дуже престижна професія, вона має багато перспектив у майбутньому, - каже Денис.


- Обрав професію, бо також вважаю, що вона дуже престижна. Наша держава робить все, щоб ця сфера розвивалася, і я вважаю, що вони роблять дуже великі кроки до цього, і це буде дуже крута сфера, - пояснює свій вибір Євгеній.


Кременчужан цікавило, чи розпочне роботу їдальня КЛК, у якій мали змогу харчуватися не лише працівники коледжу, а й усі бажаючі. Олексій Котов розповів, що наразі вона закрита та не приймає відвідувачів у зв'язку з карантинними обмеженнями, однак щойно карантин закінчиться, має відновити свою роботу у звичайному режимі.


У «льотці» функціонує як і раніше курсантська їдальня, а співробітники коледжу за бажанням можуть харчуватися там, проте сторонніх відвідувачів вона не прийматиме.


Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
15 вересня 2020 18:37

Интересно, какой был конкурс на одно  место на пилота или техника. Я поступал в 1980г. в Кременчуге было 30 абитуриентов на одно место.  


8 0
0
15 вересня 2020 19:55

Не рассказывал, почему ребята должны были за свой счёт сдавать тест на барановирус? А если в стенах колледжа подцепят опосля, оплатит лечение заведение?


5 1
739
1
15 вересня 2020 20:16

зараз аби твої гроші- приймають майже усих.


3 1
118
16 вересня 2020 09:33

Я училась в летке после 9 класса,на менеджменте, еще когда она была при НАУ.

От учебы в восторге, без приувеличений) совсем другое отношение,чем в школе. Тебя учат самодисциплине, без криков и вызовов родителей. Конечно и такое было, в основном так поступали учителя, которые приходили на замену из школ. Тогда мы все ходили в форме, сейчас я так понимаю студенты просто в дресс-коде. Корпуса в нормальном состоянии, "диджитализацияlaughing" была еще в 2011 году, когда в других местах учебы даже ноутбуков не стояло. Еда очень вкусная и цены были хорошие. После летки поступала на заочное в универститет, то 70% необходимых знаний у меня уже было. Спасибо всей цикловой комиссии оргнизации обслуживания на транспорте и всем преподавателям за эти годы.

Кто сомневается уходить после 9 или нет, однозначно идти!)) 

пс: конечно это чисто субьективное мнение, немало лет уже прошло, но в памяти учеба тут действительно осталась положительным воспоминанием


5 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх