«Вони сказали, що не поїде ні гуманітарка, ні люди», — водій вантажівки з Кременчука, який 4 дні стоїть на польському кордоні

23.02.2024, 09:50 Переглядів: 1 905

 

Бітум, який чоловік перевозить, давно охолов

Журналістка ZAXID.NET провела один день у селі Медика на кордоні з Україною, де польські фермери, мисливці, лісники і перевізники заблокували дорогу, що веде до пункту пропуску. Там вона поговорила з українськими водіями, серед яких був і кременчужанин Микола.

У його цистерні бітум, який вже охолонув, чекаючи у черзі на перетин кордону. Микола бідкається, що тепер доведеться тиждень його нагрівати. У черзі з вантажівок, яка, за його словами тягнеться ще за Перемишлем, Микола уже чотири доби.

— Ми ходили говорили з тими фермерами. Вони сказали, що не поїде ні гуманітарка, ні люди. Вчора я дзвонив в консульство в Краків. Відповіли, що нічим не можуть допомогти. Я перший раз так застряг. Був тут ще торік 14 листопада, але мене пропустили, бо вантаж температурний. Пропускали такі вантажі й перед Новим роком. Те, що вони [мітингарі], говорять, що машина на годину, то це брехня. Ніхто цього не робив. Пропускали може машину на три-чотири години… А ще там же якийсь наш водій підтерся прапором польським. Його депортували, — спокійно розповідає Микола.

Нагадаємо, що 21 лютого «Кременчуцький ТелеграфЪ» поцікавитися у мешканців міста, чи готові вони відмовитися від польських товарів у разі продовження блокади кордону, та що думають про ситуацію, яка склалася нині:

Також нагадаємо, що 16 грудня 2023 року на польсько-українському кордоні на КПП «Краківець-Корчова» помер 38-річний водій, який стояв у черзі через страйк польських перевізників. Він працював на кременчуцьку компанію.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: ZAXID.NET
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх