На Полтавщині за пів року 96 призовників доставили до терцентру примусово, а щодо 15 відкрили кримінальні провадження

4.08.2023, 12:29 Переглядів: 1 924

 

Працівники центру комплектування склали близько 20 тисяч адмінпротоколів на людей, які намагалися ухилитися від служби

Загалом за пів року з Полтавщини призвали понад 30 тисяч військовозобов’язаних. Про це в інтерв’ю ЗМІСТу розповів начальник Полтавського обласного територіального центру комплектування Михайло Холодов.

Також на Полтавщині формують бойові підрозділи. Зараз йдеться про 5 стрілецьких батальйонів, до яких увійшли працівники ТЦК. Також працівники центру склали близько 20 тисяч адмінпротоколів на людей, які намагалися ухилитися від служби. До відповідальності притягнули 938 правопорушників, які заплатили штрафів на понад 1 млн грн.

За пів року 96 людей доставили до терцентру примусово, а щодо 15 військовозобов’язаних відкриті кримінальні провадження. Михайло Холодов каже, що вони не хочуть займатися штрафуванням ухилянтів, але доводиться.

Нагадаємо, що за словами заступника начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуарда Бородая, «військкомати» не впливають на рішення військово-лікарської комісії щодо придатності людей і не беруть на службу усіх військовозобов'язаних попри виявлені у них проблеми зі здоров’ям. Кожен випадок військово-лікарська комісія розглядає індивідуально.

Солдатів, які отримали поранення на фронті та пройшли курс реабілітації, переводять у ті місця, де вони надалі можуть проходити службу. Серед обов’язків таких військовослужбовців — роздача повісток чоловікам та інший вид роботи.

Хабарництво у військкоматах «не є явищем нормальним», але «трапляються окремі індивідуми»…

Нещодавно на Полтавщині затримали працівника військкомату, який за $6000 видавав фіктивні документи про зняття людини з військового обліку, що дають підставу для виїзду за кордон. 27 липня також затримали начальника хірургічного кабінету однієї з військових частин на отриманні $4000 за ухвалення позитивного рішення про непридатність до військової служби. 7 липня у Кременчуці побіля військкомату затримали чоловіка із $8,5 тисячами.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: ukrinform.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх