Найманці ПВК «Вагнер» більше не воюватимуть на території України – Буданов

29.06.2023, 17:55 Переглядів: 2 844

 

Начальник ГУР Міноборони поділився думками щодо наслідків «заколоту Вагнера»

Головний військовий розвідник вважає, що найманці ПВК «Вагнер» більше не братимуть участь у бойових діях на території України. Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив у коментарі «Українській правді».

За його словами, бунт ватажка «вагнерівців» євгенія пригожина скомпрометував російський режим, і тепер окупанти не мають наміру вдаватися до послуг цієї ПВК в Україні.

- Ми отримали компрометацію російського керівництва. В черговий раз зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було нанесено втрати військово-космічним силам рф. А ще – ПВК «Вагнер» більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ росії, який вмів досягати успіху за будь-яку ціну, – заявив Буданов.

Водночас голова ГУР заявив, що окремі підрозділи «Вагнера» все ще знаходяться на півдні України та в окупованому Луганську, де у них є база.

- Станом на зараз вони знаходяться на території Луганська на базі, яка існує з 2014 року. Також вони знаходяться у деяких районах на півдні України. Але участі у бойових діях не беруть, – пояснив Буданов.

Нагадаємо, бунт пригожина тривав лише один день. Увечері 24 червня він погодився зупинити рух колон своїх бойовиків, які були в 200 км від москви.

Під час цього «бунту» та невдалого «походу на москву» було знищено цінну та рідкісну російську авіатехніку. «Вагнерівці» збили щонайменше 6 гелікоптерів та одного літака Іл-22. Загинуло щонайменше 13 російських пілотів.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх