Віктор КРУК
журналіст «Кременчуцького Телеграфа»

«А цар-то несправжній» — на росії відбувся заколот, який увійде в історію як початок «Великої кримінальної революції»

 

В історії все повторюється, а в історії росії повторюються тільки її жахливі та ідіотські сторінки

Жодний блокбастер не міг привернути до себе стільки уваги, скільки притягнули події на росії за останню добу. Збройний заколот та майже безперешкодне просування озброєних бунтівників на москву — про таке навіть учора ніхто собі не міг уявити. Все розгорталося настільки швидко, як могло розгортатися лише у голлівудському серіалі. І закінчилося майже хепіендом для путіна — до москви заколотники трохи не дійшли, вирішивши трохи відпочити у польових таборах. Але ці події яскраво продемонстрували внутрішню слабкість путінського режиму, страх, недієздатність та розпач його вищих чиновників і генералітету в такій незвичній для них ситуації.

А от українці від цих подій отримали задоволення набагато більше, ніж від самого крутого американського блокбастера.

Деякі історики вважають, що росія — це країна замкнутого кола. Все найгірше та найдурніше в ній повторюється з певною періодичністю. І вийти з цього зачарованого кола ця країна не може. Сьогодні ця теорія підтвердилась.

Бойовики «Вагнера» майже безперешкодно просувалися до москви. Хто б таке міг собі уявити? Світові лідери були в шоці, а путін опинився трохи у гівні. І це тільки перша серія цього захоплюючого блокбастеру. Продовження неодмінно буде.

Схоже, скоро на росії окрім святкування дати нібито пролетарської «Великої Жовтневої революції» (7-го листопада) будуть відмічати також дату «Великої кримінальної революції». Коли саме росіяни відзначатимуть нову дату залежить від продовження успіхів теперішнього «вождя» кримінальної революції євгенія пригожина, або його наступників, які мають з’явитися на арені.

«Справжніх буйних мало, от й немає вожаків», - колись співав Володимир Висоцький. Вожаки кримінальної революції у московії обов'язково знайдуться. А головне – ми побачили, що на росії тепер вистачає тих, хто готові підтримати нового «буйного». І що більшості населення на усе це пох. Вони здатні лише спостерігати за подіями та з радістю проковтнуть ту версію подій, яку їм зранку розкаже телевізор.

Через 106 років у росіян все повторюється. Восени 1917 році невелика група озброєних людей під керівництвом кривавого маніяка, «вождя світового пролетаріату» володимира леніна захопила владу в тодішній столиці росії — Петрограді. І величезна імперія з багатомільйонною армією розвалилася за кілька днів, а імператор Микола ІІ зрікся престолу.

У новітній російській імперії сучасний «цар» володимир путін терміново покинув москву та з острахом спостерігав за розвитком подій, розуміючи, що «відмова від престолу» йому може й не допомогти. Принаймні Миколі ІІ це життя не врятувало.

Росія — країна замкнутого кола. Щоб тут не будували та хто б в ній не приходив до влади — все одно виходить КПРС, ГУЛАГ, ЧК, опричники та «бунт стрільців». Пам’ятаєте комедію Леоніда Гайдая «Іван Васильович змінює професію»? У світлі останніх подій мені згадується одна із цитат цього фільму: «А цар-то не справжній».

 

Після військового заколоту євгенія пригожина, чим би він не закінчився, ніхто в росії та й у світі більше не буде вважати володимира путін «справжнім царем». Тим більше, що у зв’язку з частим використанням двійників у багатьох вже давно виникли сумніви щодо наявності та дієздатності справжнього путіна.

На росії здавна звикли жити не по закону, а «по понятіям», створивши першу у світі кримінальну державу. У них за законом заборонено найманство, приватні військові компанії, приватні армії, але по факту, або ж «по понятіям» все це є, і вони не просто створені, а перетворились на потужні військові формування — справжні армії, укомплектовані переважно зеками, яких на війну з Україною набирали прямо із російських в’язниць.

Саме цікаве у цьому блокбастері, що «стрільців», які збунтували (ЧВК «Вагнер»), створив та озброїв сам путін. Тепер же він знову наступає на ті ж «граблі». Адже отримавши «удару в лоба» не зупинився й сьогодні підписав закон, який дозволяє брати засуджених на військову службу за контрактом до російської армії…

А щодо продовження блокбастеру - якщо путін хоче повернути народу віру в себе, як у справжнього «царя», то по закону жанру він має почати показово «рубати голови» на червоній площі перед кремлем – щоб бунт не повторився.

 

Є у кримінальної революції початок — немає у кримінальної революції кінця. Принаймні, цей кінець на росії буде не скоро. Її президент намагається зупинити головного «пахана» росії та його поплічників силами кримінальників. З’явилася інформація, що по російським зонам пройшов «прогон» від «крадіїв у законі», в якому вони закликають «братву» до бунту. А президенту московії довелося піти на «договорняк» з головним бунтівником і «паханом» росії євгенієм пригожиним: пробачати йому збройний заколот, 6-ть збитих гвинтокрилів та військовий літак, і запропонувати виїхати до білорусі. Це якийсь сюр... Кінцівка першої серії вийшла якоюсь неправдоподібною та, навіть, трохи смішною. А перший варіант військового перевороту та громадянської війни на росії - пробним. Отже, запасаємося поп-корном та дивимося наступну серію блокбастеру про рф та тепер вже і про білорусь.

Те, що усі ці події стали можливими внаслідок розв’язування росією війни проти України пояснювати нікому не треба — це розуміє кожен українець. Згодом це почнуть усвідомлювати й росіяни. Чим це все закінчиться для рф? Сподіваємося, що повномасштабною громадянською війною та остаточним розпадом російської імперії. В історії все повторюється, особливо в російській: 1917, 1991 … 2023 ?

А танк, що застряг у воротах цирку в Ростові, став символом початку «кримінальної революції» у московії. Гарно було б, щоб він став і символом кінця російської імперії.

 

До речі, під час заколоту путін намагався отримати допомогу від союзників. Керівники Ірану, Казахстану та інших країн ОДКБ йому в цьому відмовили, заявивши, що це «внутрішній конфлікт росії». А от Уганда нібито була готова відправити свої війська на захист москви від заколотників...

На тлі цих подій, доречним та дуже актуальним наразі виглядає заклик до російських окупантів, які досі сидять в окопах на українській території:

 

ТОП-3 думок за тиждень

Статті автора

Стань блогером

Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Кременчуцький ТелеграфЪ, напишіть, будь ласка, листа на адресу:

rv.telegraf@gmail.com


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх