У Кременчуцькій гімназії № 2 ремонтують укриття без проєкту та без договору з підрядником

29.06.2023, 18:30 Переглядів: 3 198 Коментарів: 1

 У системі публічних договорів лише сьогодні ввечері - після розголосу - з’явився договір про поточний ремонт приміщень підвалу  

У Кременчуцькій гімназії № 2 проводять ремонт укриття без укладеного договору з підрядником та без розробленого проєкту. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» стало відомо зі звернення депутата Кременчуцької міськради Богдана Лазоренка (фракція  «Європейська Солідарність») директору департаменту освіти  Геннадію Москалику.

У зверненні він повідомив, що особисто встановив та зафіксував факт проведення капітальних ремонтних робіт на території приміщення гімназії №2, які, ймовірно, здійснюється попри відсутність проєктно-кошторисної документації та оформлених належним чином договорів з підрядником. До того, в приміщенні та на території школи знаходяться будівельні матеріали, техніка, а також перебувають невстановлені громадяни, які не є працівниками гімназії №2, виконуючи нерегламентовані будівельні роботи.

 

На час його візиту директор гімназії №2 перебувала у відпустці, а невстановлені особи чинили самовільні дії з майном територіальної громади та незаконно вносили зміни в конструктивні елементи споруди, що своєю чергою, може призвести до непередбачуваних наслідків та завдання шкоди життю і здоров’ю працівників і вихованців навчального закладу.

Лазоренко також нагадав, що відповідно до презентації депертаменту освіти щодо стану облаштування укриттів стало зрозуміло, що процес облаштування укриття в гімназії №2 знаходиться на етапі виготовлення проєктно-кошторисної документації. Орієнтовною датою завершення розробки відповідної документації зазначається 1 липня. Разом із тим - роботи вже тривають.

Влада Кременчука нарешті розкрила «таємну» інформацію щодо укриттів у школах та дитсадках міста

У зв’язку з цим Богдан Лазоренко попросив провести перевірку за фактами, викладеними у зверненні, надати вичерпну інформацію щодо стану облаштування найпростішого укриття в гімназії №2, надати для ознайомлення копію договору на виконання робіт пов’язаних з виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Окремо депутат попросив повідомити, що стало, з майном гімназії №2 у вигляді вугільних котлів, які розташовувалися у підвальних приміщеннях де наразі відбуваються нерегламентовані будівельні роботи. Яким чином відбувалося списання чи ліквідація даних основних засобів, балансоутримувачем яких є гімназія №2.

Зазначимо, що в системі публічних закупівель Prozorro не оприлюднені відповідні закупівлі на проведення ані проектних робіт, ані будівельних робіт, хоча роботи, як бачимо, тривають. 

 

Водночас сьогодні, 29 червня, о 15.28, після поширення депутатом інформації у ЗМІ та соцмережах, в системі з’явився договір  із ФОП Павло Герасімов на виконання поточного ремонту приміщень підвалу Кременчуцької гімназії №2.  Перелік робіт - не вказаний. Сам договір нібито уклали 16 червня (перевірити справжність - складно), проте оприлюднили лише зараз.  

Завтра, 30 червня, у гімназії № 2 працюватиме комісія департаменту освіти за участі депутатів. Про результати її роботи ми повідомимо.  


Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Фото - Богдан Лазоренко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

30
30 червня 2023 11:51

Не дадуть нероби-депутати дітям вчитися, а скоро 1 вересня. Котли йому болять. При нинішніх цінах на металобрухт їх дорожче витягти з підвалу, ніж заробити на них.

У вас всі блокпости побудовані без проектів і не відповідають нормам. Не забудьте подати теж запит


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх