Привласнив палива на 2 млрд гривень: екскерівнику кременчуцької «Укртатнафти» повідомили про підозру

17.05.2023, 19:12 Переглядів: 3 132 Коментарів: 1

 У БЕБ встановили, що  службові особи ПАТ незаконно перемістили понад 72 тисячі тонн нафти-сирця з митних складів на територію НПЗ

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) )повідомили ще про одну підозру в заволодінні чужим майном екскерівнику компанії «Укртатнафта», повідомили в БЕБ. 

Так, слідство встановило, що через мережу магістральних нафтопроводів службові особи компанії незаконно перемістили понад 72 тисячі тонн нафти-сирця з митних складів на територію нафтопереробного заводу для подальшого виготовлення світлих нафтопродуктів. Потім паливо було реалізовано без відображення у бухгалтерському та податковому обліках. Орієнтовна вартість продукції становить понад 2 млрд грн.

Наразі підозрюваний екскерівник перебуває під вартою. Тривають слідчі дії, встановлюється повне коло службових осіб компанії причетних до вчинення незаконної діяльності.

У повідомленні зазначено, що мова йде про колишнього виконувача обов’язків першого заступника голови правління компанії «Укртатнафта» (2019-2022 рр). 

Нагадаємо, детективи БЕБ повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків першого заступника Голови Правління ПАТ «Укртатнафта» в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень-лютий 2022 року майже на 1,3 млрд грн. 

Також колишньому головному бухгалтеру нафтопереробної компанії повідомлено про підозру у пособництві в умисному ухиленні від сплати акцизного податку за січень 2022 року на суму понад 605 млн гривень

СБУ викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень на ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта» 

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

739
1
17 травня 2023 23:38

та нічого їм не буде. відправлять на Кіпр жити. Кожному керівництву будь-якого підприємства в нашій державі  можна висунути обвинувачення в незаконному привласненні та збагаченні коштів свого підприємства. Бо для них існує вседозволенність і безнаказанність.  І, хоч когось посадили? А, треба хоча б як в Китаї-------- украв , сука, і руку по лікоть от- уярили......


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх