Наступного тижня облрада знову розгляне питання тарифів на опалення у Кременчуці

17.03.2023, 09:03 Переглядів: 1 475 Коментарів: 3

А крапку в питанні в ОДА сподіваються поставити протягом літа

Наступного тижня на сесію обласної ради знову виносять «тарифне питання».Мова йде про тарифи на опалення у Кременчуці. Як повідомив 16 березня під час брифінгу  начальник Полтавської обласної адміністрації Дмитро Лунін, знов виноситимуть два питання — зменшення тарифу коштом обласного та місцевого бюджету або передача функції надання послуг органу місцевого самоврядування (Кременчуку).

«Орган місцевого самоврядування повинен займатися наданням цих послуг населенню. Минулого року так сталося, що обласна рада почала надавати ці послуги не тому, що хотіла цим займатися, а тому, що була критична ситуація. Думаю, це питання має вирішитися протягом літа», сказав він.

Кременчуцький бізнес проти тарифів «Полтаватеплоенерго»: зібрано понад 1000 підписів 

Нагадаємо, аналогічні питання сесія обласної ради розглядала у січні, однак їх зняли з розгляду на доопрацювання.

«Тарифну історію» Кременчук та Полтава не можуть розв’язати від початку опалювального сезону, коли на лівобережжя Кременчука  тепло стало постачати полтавське комунальне підприємство. Такий вихід знайшли після того, як російське військо зруйнувало Кременчуцьку ТЕЦ, яка постачала тепло раніше. Після листувань, дискусій та закликів влади Кременчука знизити тарифи для лівобережжя Кременчука, обласна рада запропонувала нашому місту взяти відповідальність за постачання тепла на себе — шляхом взяття в оренду структурного підрозділу ТЕЦ, який нині перебуває на балансі КП «Полтаватеплоенерго». 

«Виклик», схоже, у Кременчуці прийняли. Проте не на умовах оренди, як пропонує область, а шляхом передачі підрозділу ТЕЦ у власність міста і тільки — після опалювального сезону. Крім того, влада міста не відступає, і намагається таки добитись скасування діючих тарифів полтавського КП.  

Глухий кут: у Кременчуці та області не можуть розв'язати «тарифну історію»

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

47
17 березня 2023 10:16

Підрахував, скільки б я заплатив за опалення за тарифом на 24.02.2022 (1796,4 грн/Гкал) і порівняв з нарахуваннями Полтаватеплоенерго - на сьогодні вже є переплата 730 грн. Але ж за новим тарифом "абонплату" (у мене 615 грн) планують знімати протягом всього року, тобто поза опалювальним сезоном Полтаватеплоенерго планує з мене здерти ще  порядка 6х615=3690 грн. Вирішив для себе, що дарувати ці гроші "хитрозробленим" я не буду. І це має зробити все наше місто. Тоді вирішення питання одразу пришвидчиться


9 0
351
17 березня 2023 22:20

Цитата: kremen555
Вирішив для себе, що дарувати ці гроші "хитрозробленим" я не буду. І це має зробити все наше місто. Тоді вирішення питання одразу пришвидчиться

Та канешно! Вспомните "борг Яценюка"! Там тоже Веталька делал вид что типа борется. В итоге Малецкий сегодня их грамотами награждал. 


1 0
4 363
1
18 березня 2023 08:12

Цитата: kremen555
Підрахував
ще підракуйте яку частку вашого платежу ви особисто сплачуєте за опалення під'їзду ,підвалу та повітря . Там цікава частка і вона є в поатіжці


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх