Лікування собаками: у Кременчуці стартував курс каністерапії для дітей

22.02.2023, 16:04 Переглядів: 1 612

 

Для соціально-психологічного супроводу дітей з інвалідністю використовують елементи анімало- та арттерапії, а також фізичну реабілітацію

20 лютого у Кременчуці стартував курс каністерапії, у межах якого волонтери спільно з кінологами та психологами проводитимуть ряд психологічних тренінгів з залученням собак. Такі заняття добре підходять для емоційної підтримки членів сімей Захисників і Захисниць (в тому числі загиблих), а також ветеранів війни.

Про це повідомили у КЗК «Кременчуцька міська публічна бібліотека».

Громадська організація «Молодіжна організація інвалідів, ветеранів війни (АТО) «Струни серця» (голова правління Сергій Чирва) та КЗК КМПБ об'єднали свої зусилля в проєкті «Радість дотику» задля розвитку методу реабілітації за допомогою анімалотерапії.

Діти з вадами мови, зору та слуху, а також діти-кінофоби (ті, що бояться собак) мають можливість проходити спеціальні тренінги. Для них доступні соціально-психологічний супровід з використанням каністерапії, арттерапії та фізичної реабілітації «Радість дотику».

— Перший день занять пройшов дуже вдало — відвідувачі познайомилися с тваринами, контактували з ними та грали в цікаві ігри, — розповіли у бібліотекарі.

Каністерапія — це досить новий для України метод реабілітації за допомогою спеціально навчених і відібраних собак. І хоча історія співіснування, співпраці й співдопомоги між людиною та собакою має досить давню історію, що підтверджують археологічні знахідки, як напрямок лікування, каністерапія отримала свій розвиток лише у 60-ті роки XX ст. у США.

Раніше ми писали 10 цікавих фактів про собак.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: Кременчуцька міська публічна бібліотека
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх