На Полтавщину надійшли вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech

21.09.2022, 15:05 Переглядів: 1 524

 Всього днями до України надійшло 400 тис. доз вакцини

18 вересня 2022 року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX доставив в Україну 400 тисяч доз мРНК-вакцини проти COVID-19  Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Як повідомив завідуючий відділом Кременчуцького районного відокремленого підрозділу «Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб» Андрій Поляков, вакцини вже розподілені та доставлені Міністерством охорони здоров’я у 23 області України та Київ.

«Особливістю цієї партії вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech є те, що її не потрібно розбавляти фізіологічним розчином. Вона відразу готова до використання, перед ін’єкцією вакцину потрібно лише розморозити», - йдеться в повідомленні.

Comirnaty від Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, що має у своєму складі молекули матричної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), яка кодує шипоподібний білок оболонки коронавірусу SARS-CoV-2. Після введення вакцини ця мРНК потрапляє в клітини організму людини й надає їм своєрідну «інструкцію», як створити цей білок. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині, і виробляє антитіла до нього. Так організм вчиться, як захиститися в разі зустрічі зі справжнім вірусом. 

Вакцина дозволена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я.  В Україні вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Нагадаємо, у місті нині фіксують сезонне підвищення захворюваності на  COVID та ГРВІ, втім, масковий режим, на відміну від Горішніх Плавнів, вводити у нашому місті поки що не збираються. Також раніше повідомлялось, що в Україні дозволили другу бустерну дозу для всіх охочих та оновили схеми вакцинації проти COVID-19. Вакцинуватись можна у центрах вакцинації та амбулаторіях. 

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх