Пляжі Кременчука: Сухий Кагамлик - забруднення води у 140 раз перевищує норму, Дніпро – майже у нормі

14.07.2022, 15:16 Переглядів: 2 139

 

Показники мікробіологічної забрудненості води річкової не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам

Кременчуцький відокремлений підрозділ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  УКРАЇНИ» повідомляє, що в межах моніторингового спостереження, проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб якості води відкритих водойм в місцях масового відпочинку мешканців міста.

Це повідомлення оприлюднила пресслужба Кременчуцької міської ради.

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 14.07.2022 року показники мікробіологічної забрудненості води річкової не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам:

  • р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» - початок пляжу 700 000, кінець пляжу 700 000, (допустиме значення – 5 000) 
  • р. Дніпро, центральний пляж - індекс ЛКП початок пляжу 6 000, кінець пляжу 5 000 (допустиме значення - 5 000).

Отже, вихходить, що за даними цих досліджень за минулий тиждень якість води на Центральному пляжі (Дніпро) суттєво покращилась, адже 7 липня її забрудненість у 50 разів перевищує допустимі норми, а на Сухому Кагамлику залишилась без змін.
Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, санлікарі не рекомендують купатися на пляжі «Центральний» (р. Дніпро) та пляжі річки Сухий Кагамлик, а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх