Малецький розповів, чи розпочнуть цьогоріч реконструкцію стадіону у Кременчуці

22.04.2021, 15:05 Переглядів: 3 799 Коментарів: 2

 

Три різних роки: за цей час стадіон «Кремінь-Арена» побудували з нуля, а для стадіону «Кредмаш» навіть не завершать проєкт реконструкції

Реконструкція стадіону по вулиці Гагаріна не розпочнеться цього року. Якщо у 2020 році перед карантином піднімали питання фінансування з ДФРР, обласного та міського бюджетів, то цього року стадіон навіть не згадують.



 


Журналісти поцікавилися у міського голови Кременчука Віталія Малецького на якому зараз етапі реконструкція стадіону. Адже до 2021 року обіцяли завершити перший етап реконструкція, але на сьогодні роботи навіть не розпочалися.


- Пандемія і певні кошти, які спрямовувалися на капітальні видатки, спрямовуються на інші цілі. Проєкт є, але по ньому є ряд зауважень. Його робила харківська фірма. Скажу тільки одне, в цьому проєкті ми маємо підключити електроенергію від ТП Харківобленерго. Ми відповідно повернули проєкт харківським спеціалістам, - відповів міський голова.


Що з проєктом


Проєкт реконструкції стадіону на вул. Гагаріна робить харківська фірма ТОВ «Інститут градпроект». Договір уклали 25 квітня 2017 року, строком до кінця 2017 року. За 4 роки з харків'янами укладали 12 додаткових угод - остання у грудні минулого року.


 


Три різних роки


Будівництво стадіону «Кремінь-Арена» тривало близько трьох років. Заклали будівництво у 2007 році й за короткий термін вдалося збудувати стадіон зі штучним покриття. Спочатку планували відкриття у 2009 році, згодом перенесли до Дня міста (29 вересня), проте відкрили лише 19 листопада. Вартість робіт обійшлася у 12 млн грн (кошти з міського й обласного бюджетів, а також фінанси спонсорів).


Однією з перепон затримання реконструкції став високовольтний кабель, який проходив на території будівництва нового стадіону. За короткий термін президенту «Кременя» Олегу Бабаєву вдалося знайти понад мільйон гривень, щоб в обхід стадіону вивести кабель для мешканців нагірної частини. Цікаво, що старий кабель залишився під стадіоном й знаходиться приблизно по центру поля.


Стадіон по вулиці Гагаріна за 4 роки не отримав проєктно-кошторисної документації реконструкції стадіону. Основна причина - відсутність фінансування. Схоже своє 100-річчя стадіон зустрічатиме у занедбаному стані.



Реконструкції чекає й стадіон «Кремінь-Арена»


Разом з розробкою документації з реконструкції стадіону по вул. Гагаріна - розроблялася реконструкція стадіону «Кремінь-Арена», а саме території, яка знаходиться за воротами.


 


Згідно з проєктом передбачене будівництво: майданчика теніс+волейбол 36х18м, міні-футбольного поля 42х22м, баскетбольного майданчика 30х16м, двох невеликих трибун на 50 місць і туалет.


 


Коштів на реконструкцію також не передбачено, проте територію майже очистили від будівлі та дерев, які були на території.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
22 квітня 2021 20:33

Ну Кредмаш-понятно.А какова судьба стадиона Политехник на ул Маяковского?Валится рушится и крайних нет.Помню этот стадион с детства-помимо футбольных матчей часто проводились концерты с участием звезд .Даже помнится выступал М.Магомаев .Давно это было-в конце 69х прошлого века...


17 0
71
23 квітня 2021 11:29

Цитата: kremalex62

Ну Кредмаш-понятно.А какова судьба стадиона Политехник на ул Маяковского?Валится рушится и крайних нет.Помню этот стадион с детства-помимо футбольных матчей часто проводились концерты с участием звезд .Даже помнится выступал М.Магомаев .Давно это было-в конце 69х прошлого века...

Так и останется...лишь в памяти


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх