Як кременчужанам дізнатись розмір майбутньої пенсії онлайн: 3 прості кроки

22.04.2021, 15:31 Переглядів: 4 524 Коментарів: 11

 

Розрахунок пенсії – це легко

21 квітня Міністерство соціальної політики України нагадало на своєму Telegram-каналі, що кожен громадянин може дізнатись розмір майбутньої пенсії за допомогою Пенсійного калькулятора. Це – зручний та корисний інструмент на веб-порталі Пенсійного фонду України.


Калькулятор автоматично розрахує розмір майбутніх виплат на основі персональних даних, які містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду та Електронній трудовій книжці. Будуть враховані й додаткові дані, введені користувачем.


При цьому калькулятор формує протокол із зазначенням усіх складових обчислення, який зберігається в особистому кабінеті користівача.

Щоб обчислити розмір пенсії, потрібно:

  • зайти на сайт Пенсійного фонду України;
  • авторизуватись в Особистому кабінеті за допомогою електронного підпису чи системи інтегрованої ідентифікації GOV ID;
  • відкрити калькулятор.

 


Кількість запитів на розрахунок пенсії не обмежена, і переглянути попередні результати можна в будь-який час.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 11

0
22 квітня 2021 16:02

Открыл калькулятор. Уже 16 лет ЧП-шник единщик + 10 лет наемник. Стажа 7 лет, пенсия когда-то там, когда стажа наберу 2020 грн. :) Призадумался о переходе на темную сторону :)


20 2
4 365
1
22 квітня 2021 18:48

Цитата: Kremen.Club
когда стажа наберу 2020 грн
это примерно вы наберете в 62 + года, а по поводу размера, чпшником надо было не жмотиться



Будуть враховані й додаткові дані, введені користувачем.

А почему этот процесс не описали? Например как ввести данные до 2000 года, когда небыло базы? Как зп и налог внести, если ты его не знаешь? Этот кулькулятор актуален для данных после 2000 года, иначе туфта


2 8
0
22 квітня 2021 19:04

Цитата: zzzzzz
это примерно вы наберете в 62 + года, а по поводу размера, чпшником надо было не жмотиться

 

так я и не жмотюсь, платил и плачу сколько просили и просят. но в стаж почему-то не засчитывают. я не знаю сколько там стажа сейчас надо для выхода на пенсию, я слышал, что 35 лет, т.е. мне еще 27 лет батрачить. а если 27 лет добавить к моему возрасту, то это уже около средней продолжительности жизни по стране для мужчин. короче, с какой стороны не зайди, смысла платить нет :)


5 0
0
22 квітня 2021 19:20

Цитата: zzzzzz

а по поводу размера, чпшником надо было не жмотиться

ФОПи як люди з головою не вірять владі і мають надію тільки на себе. Платять ЄСВ мінімальний лише тому, що не можна не платити зовсім. Всі ті параметри, що встановлюються владою вручну (пенсійний вік і розмір пенсій), це маніпулятивні інструменти з непрогнозованою поведінкою, отже не варто їх взагалі приймати до уваги.

Трохи математики. 

Ставка ЄСВ 22% від мінімальної заробітної плати. Це 6000х0,22=1320 грн. кожен місяць (або 47$). Якщо ФОП не буде платити їх державі, а відкладати в доларах, то за припустимо 40 років (вихід на пенсію в 60) він буде мати на рахунку 47х12х40=22560 доларів. Станом на сьогодні це дві однокімнатні квартири на Молодіжному. Якщо їх купити і здавати після виходу на пенсію, то можна мати 200$ кожен місяць (плюс квартири нікуди не діваються, вони все так само ваші). 

Зважаючи на це, слова про "платіть ЄСВ больше, отримаєте нормальну пенсію" - це нісенітниця. У людей, що мають мізки, таке не проходить. 


12 1
4 365
1
22 квітня 2021 20:02

Цитата: Kremen.Club
но в стаж почему-то не засчитывают
ну это несерьезно, хотели бы, разобрались
Цитата: Kremen.Club
слышал, что 35 лет, т.е. мне еще 27 лет батрачить. а если 27 лет добавить к моему возрасту, то это уже около средней продолжительности жизни по стране для мужчин
не правильно. Если не хватает стажа, во первых можно купить, во вторых проработав свыше 60 лет пару лет страховой стаж снижается. Просто переработаете немногоsmile 



Цитата: M D
У людей, що мають мізки, таке не проходить.
все так, только почему то все больше пенсионеры живут на пенсию, а не на сдачу в аренду купленного на сэкономленные налоги жильяsmile 


4 7
0
22 квітня 2021 20:17

Цитата: zzzzzz

Цитата: M D
У людей, що мають мізки, таке не проходить.
все так, только почему то все больше пенсионеры живут на пенсию, а не на сдачу в аренду купленного на сэкономленные налоги жильяsmile 

Мова йшла про ФОПів. І про те, що наразі немає можливості не платити ЄСВ за бажанням ФОПа. Сплата ЕСВ для нього є обов?язковою. Калькуляція вище показує всю пікантність ситуації.

Що ж стосується теперішніх пенсіонерів (певна категорія, що працювала на контори, які не платили пенсійні за своїх робітників), то тут суцільні зрада. Мали надію на державу. Держава кинула (ніколи такого не було і ось знову). І буде кидати надалі, бо нема адекватного фідбека. 


4 0
4 365
1
22 квітня 2021 20:42

Цитата: M D
категорія, що працювала на контори, які не платили пенсійні за своїх робітників), то тут суцільні зрада. Мали надію на державу. Держава кинула
то есть конторы не платили, а виновата держава!!!smile хорошая логика. Може контора кинула? 


1 8
0
22 квітня 2021 20:54

Цитата: zzzzzz

то есть конторы не платили, а виновата держава!!!smile хорошая логика. Може контора кинула? 

Контора кинула. Пенсію платить держава, яка збирає кошти з контор і контролює цей процес. Як таке могло статись, що людина офіційно працювала, а контора не платила пенсійні взноси? Як така контора взагалі могла існувати в нормальній державі? Держава в даному випадку є таким самим злодієм, як і контора, що на платить пенсійні. А оскільки держава гарантує виплату пенсій, то всі питання до неї, чому вона стоїть осторонь і мовчки спостерігає за "бєспределом". 


7 1
0
22 квітня 2021 20:56

Цитата: zzzzzz
то есть конторы не платили, а виновата держава!!! хорошая логика. Може контора кинула? 

 

Вообще-то он прав. Был такой период когда было куча всяких малых предприятий(когда заводы начали рассыпаться на малые предприятия) и они там что-то мутили... а работники знать не знали и не могли знать что такое вообще может быть. А вот государство могло и должно было это контролировать, имело все полномочия для этого. Если налоговая закрывала на это глаза - работники причём?


10 0
0
22 квітня 2021 21:13

Цитата: M D
Цитата: zzzzzz

а по поводу размера, чпшником надо было не жмотиться

ФОПи як люди з головою не вірять владі і мають надію тільки на себе. Платять ЄСВ мінімальний лише тому, що не можна не платити зовсім. Всі ті параметри...

 

Так и я о том, но через 20 лет откладывания в кубышку можно уже купить одну и сдавать и за оставшиеся 20 лет она отобьется и квартир к пенсии будет уже 3 :)

 

Кстати, когда я задал вопрос, какого члена я плачу ЕСВ как ЧП и как наемник, мне инспектор ответила в духе "пенсия больше будет" :) если доживу :)


4 0
4 365
1
22 квітня 2021 22:14

Цитата: M D
людина офіційно працювала
хто це казав? І де то відображено було? На папірці?
Цитата: vortex
работники причём?
так не при чем, их просто кинули конторы, только и всего.
Цитата: Kremen.Club
Так и я о том, но через 20 лет откладывания в кубышку можно уже купить одну и сдавать и за оставшиеся 20 лет она отобьется и квартир к пенсии будет уже 3 :
уже купили одну? Это из оперы есть ли жизнь на марсе, нету ли жизни....иногда то что планируешь и копишь, может неожиданно пригодится в другом месте, мы не всегда учитываем все в жизни. Теоретически это все просто, практически- по другому.



2 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх