Реконструкція будівель під центр реабілітації дітей-інвалідів у Кременчуці ризикує стати довгобудом

4.04.2021, 13:03 Переглядів: 1 696

На закінчення робіт потрібно ще 28 мільйонів

Реконструкція будівель шкірно-венеричного диспансеру у Крюкові під центр реабілітації дітей-інвалідів ризикує стати довгобудом. Такий висновок можна зробити з інформації, яка пролунала 2 квітня на засіданні бюджетної депутатської комісії.


Розглядали питання про зміну показників місцевого бюджету (цього ж дня відповідне рішення ухвалив виконком). Зокрема, держава виділила місту субвенцію - 8,6 мільйонів гривень на об'єкти, що фінансуються у рамках Надзвичайної кредитної програми з відновлення України. Із них 6 млн грн призначено на реконструкцію будівель колишнього шкірно-венерологічного диспансеру, що у Крюкові (на вулиці Приходька, 5) під центр реабілітації дітей-інвалідів. Замовником робіт виступає КВП «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» УКБ). Ще 693 тис грн — на реконструкцію під квартири нежитлових приміщень на вулиці Молодіжній, 5 та 2,8 млн грн — на реконструкцію під квартири нежитлових приміщень на вулиці Східній, 20.


Голова бюджетної комісії Олександр Плескун поцікавився, чи будуть добудовані ці об'єкти. Останні два з них готують до здачі в експлуатацію. Але на центр реабілітації дітей-інвалідів грошей не вистачить, доповів керівник УКБ Микола Воловик. За його словами, на цьому об'єкті виникла необхідність додаткових робіт, на завершення потрібно 28 мільйонів з міського бюджету на співфінансування. При цьому в бюджеті міста передбачено на 2021 рік лише 3,8.


Наразі ж дія Програма Надзвичайної кредитної програми закінчується 30 жовтня. І якщо об'єкт не добудують, то вже виділені з держбюджету гроші доведеться повернути.


- Теоретично можемо втратити кошти з держави, і це стане проблемою міста Кременчука, - зазначив Микола Воловик і підкреслив, що слід шукати ресурси для фінансування цього об'єкту.


Нагадаємо, в цілому проєкт на момент проведення тендеру вартував майже 50 млн грн, тендер виграла харківська фірма ТОВ «Будівельник». Це був найдорожчий будівельний тендер минулого року. У минулому році держава зменшила фінансування на цей об’єкт на 11 млн грн, але гроші пообіцяли згодом повернути. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх