Від 170 до 255 гривень: про розмір штрафів за не носіння масок, які ініціює уряд

2.07.2020, 13:03 Переглядів: 6 406 Коментарів: 5

 

Насправді новий законопроєкт – це послаблення відповідальності за не носіння масок, бо до цього на кременчужан накладали штрафи 17 тис грн: як за порушення умов карантину

Першого липня Кабмін на своєму засіданні схвалив законопроєкт, який встановлює відповідальність за не носіння масок у громадських місцях. Зокрема, внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Дані зміни, які ініціює уряд, ще має затвердити Верховна Рада.


Сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу уточнив, яка відповідальність передбачена за  не носіння масок передбачена новим законопроєктом:

  • для фізичних осіб: штрафи від 170-ти до 255 гривень;
  • для власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів, якщо вони не дотримуються встановлених карантинних вимог і не слідкують за дотриманням маскового режиму у відповідних приміщеннях:  штраф від 3 400 гривень до 5 100 гривень.

«Цей законопроєкт буде передано до Верховної Ради. Сподіваємося, що наші народні депутати його підтримають. І він буде прийнятий – і стане відповідно законом. Усі ці дії робляться заради здоров’я і життя наших громадян», - запевнив Степанов.



На даний час за порушення правил карантину передбачений штраф 17 тис грн – і саме на таку суму штрафували кременчужан за перебування без масок у громадських місцях. Раніше ми писали про рішення судів.




Тож у разі ухвалення законопроєкту штрафи за ці правопорушення стануть меншими.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

166
2 липня 2020 13:14

Соромлюсь спитати, а коли нас держава забезпечила цими масками? Де роздача маск? Де ж оті десятки літаків з гуманітаркою? 


57 5
0
2 липня 2020 18:03

Это манипуляция чистой воды, про "послаблення".

 

Для тех кто в танке - поясняю. 17к выписывали незаконно. Изначально эта статья была предназначена для наказания тех кто сбежал с карантина в больнице(карантин - изоляция больных). По сути, суды в большинстве случаев за отсутсвие масок не штрафовали, потому как такого положения в законе нет. Штрафовали только некоторые (не сильно умные) судьи и то тех кто в суд не явился.

То что хотят сделать сейчас, это никакое не послабление, а хотят по факту сделать всех без исключения нарушителями закона, чтоб можно было прикопаться к каждому.

 

За это наужно "уряд" заставить покататься в маршрутках в противогазе. Посмотреть бы на этих умников... А лучше - сразу выгнать. Мне это напоминает диктаторские законы яныка


19 6
141
3 липня 2020 00:09

Цитата: КАПУША

Соромлюсь спитати, а коли нас держава забезпечила цими масками? Де роздача маск? Де ж оті десятки літаків з гуманітаркою? 

Вже давно в Україні, а маски в "Епіцентрі", "АТБ" та ін. по 120 грн. за 10 шт. Літаки були гуманітарні, а їх вантаж - комерційним. 


10 0
4 368
1
3 липня 2020 05:07

Цитата: КАПУША

Соромлюсь спитати, а коли нас держава забезпечила цими масками? Де роздача маск? Де ж оті десятки літаків з гуманітаркою? 

Купить , потом продать, но дороже....


3 3
1 031
3 липня 2020 08:57

Ув. Телеграф проведите ликбез (напишите статью) где можно НЕ носить маски. Потому что очень часто идут споры по поводу улиц ( например: я вышел на улицу но прохожу мимо остановок , магазинчиков  ,банкоматов,парков,пляжей лавочек ...очередей людей.).  


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх