Директор парку «Придніпровський» разом з дружиною продовжують заробляти на святах у Кременчуці

15.05.2019, 10:03 Переглядів: 6 572 Коментарів: 6

 

Або заробітки йдуть пов'язаним з ними особам, звісно ж — в обхід тендерів

Представниця ГО «Європейський клуб» Лариса Гориславець дослідила, хто і в який спосіб заробляє на святах у Кременчуці. Свій пост вона розмістила на особистій сторінці у Фейсбук та на сторінці проекту «Декларатор», який займається питаннями доступу до публічної інформації та аналізом публічних закупівель. До посту додані фото та скрини документів.


Зокрема, «Декларатор» нагадує, що на останній сесії міськради депутати не ухвалили проект рішення про те, щоб знизити пороги закупівель. Усі закупівлі, про які йдеться нижче - допорогові, тобто проходили без конкурсу. Укладалися прямі договори.




Директор парку та його дружина

Як свідчать дані про укладені договори порталу публічних фінансів ProZorro, концертним бізнесом у місті займаються Андрій Нападайло, який суміщає підприємницьку діяльність з посадою директора комунального закладу культури «Міський парк культури і відпочинку «Придніпровський», та його дружина Оксана Нападайло. Обидва зареєстровані ФОПами. Закон не забороняє директору парку займатися підприємництвом.


Так, у 2018 році Оксана Нападайло уклала кілька договорів із місцевими розпорядниками бюджетних коштів на суму понад 1,2 млн грн. Усе - концертна діяльність і подібна діяльність. Андрій Нападайло у 2018 році теж уклав угоди на суму 875 тис грн.


Київський ФОП, що має спільний телефон з директором парку


Ще на півмільйона у 2018 році - це 5 договорів із київським ФОПом Артуром Феколіним. Лариса Гориславець звернула увагу, що телефон київського підприємця чомусь співпадає із телефонами Андрія Нападайла та Оксани Нападайло.



  


І взагалі, інші міські ради чомусь укладали з ФОП Феколін якісно інші договори, ніж ті, що ми бачимо у Кременчуці. Бо в нас, на відміну від інших міст, не зрозуміло, які ж саме концертні послуги надав підприємець. І це взагалі характерно для кременчуцьких договорів про свята. Чому ми не можемо бачити конкретні послуги у кременчуцьких договорах? Ось як в договорі з Кам'янською міською радою.  


 


«На порталі закупівель цей підприємець виглядає бездоганно - багаторічна репутація, організовує концерти для інших міських рад, договори показують чітку картину: що купують і для чого. Ось, наприклад, у договорі читаємо: місто Кам'янське на День міста замовило співачку Христину Соловій, співала 15 вересня 2018 року, о 20.00, тривалість 60 хвилин. Сума - 150 тис.грн.


О боже! У мене починають капати сльози! Та я за 2 роки ні жодного разу не бачила, щоб в кременчуцьких договорах про свята писалося щось подібне: прізвище артиста, тривалість виступу. І тому я була щиро здивована, що в кременчуцьких договорах із Феколіним нічого такого не спостерігається. Просто 5 договорів на концертні послуги на півмільйона гривень.


Можливо, відповіддю на моє розчарування є той факт, що в договорах із Феколіним такий самий телефон постачальника, як і в договорах Оксани Нападайло? І в Андрія Нападайла? Ніби виходить, що це і є один постачальник... Три в одному», - пише Лариса Гориславець.


Молодий підприємець - добрий знайомий директора парку

Ще один підприємець, який нещодавно почав обслуговувати кременчуцькі свята - ФОП Артур Ісакієв, який зареєструвався 5.02.19 року, а вже через тиждень управління культури виконкому підписало з ним три договори на проведення свят протягом року на 265 тис грн.
Через місяць уклали ще три договори з виконкомом на свята протягом року на 150 тисяч гривень. У сумі - знову майже півмільйона.


У мережі Фейсбук Лариса Гориславець знайшла спільне фото Андрія Нападайла та Артура Ісакієва, зроблене ще в 2017 році.


 

Ліворуч Артур Ісакієв, посередині - Андрій Нападайло


«Отже, друзі, я дуже хочу, щоб ви зробили правильні висновки про мій пост. Я - категорично «за» розвиток місцевих підприємців (бажано - за умов здорової конкуренції), і щоб податки ішли в місцевий бюджет. Але ж давайте нормально звітувати про витрачені гроші, особливо коли їх просто «профестивалили», - підбиває підсумок Лариса Гориславець.


ГО «Європейський клуб» не вперше досліджує витрати на свята у місті та способи обходу тендерів. Так, у 2017 році виявили, що гроші на святкування Дня міста розпорошили на три парки: Придніпровський, «Парк Миру», «Крюківський». За заявою активістів ГО поліція відкрила кримінальне провадження, розслідування триває й досі. Тим часом, заробляння на святах схоже на нову схему. Навряд чи за нею стоїть простий директор парку і підприємець за сумісництвом. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
15 травня 2019 10:52

Украина погрязла в коррупции и схемах, начиная от чиновников и заканчивая мелкими пешками. Законы и суды не работают, Конституция не работает, нормы международного права тоже. ***. Немудрено что этого *** мало кто любит из вменяемых, а больше от него шарахаются и бегут сверкая пятками. В ту же поляндию например. А с телеэкранов казнокрады успешно зомбируют быдло ***. Чего только не придумают , как только не изворачиваются на патриотических темах, какие только небылицы не рассказывают про врага в перерывах между дерибанами денег. А быдло слушает и верит всему что говорит вор-миллиардер. Парадокс какой то


31 8
0
15 травня 2019 11:23

Цитата: Volvoвод


Скажите, я Вас сильно шокирую, если скажу, что зомбируют Вас не только с телеэкранов, не только вор-миллиардер и не только на патриотических темах?
Для все того же дерибана денег и занятия "теплого" местечка.


6 7
30
15 травня 2019 11:56

годный наброс


5 2
1 177
15 травня 2019 11:57

Можно подумать что Проценко не в доле...


12 1
4 365
1
15 травня 2019 12:30

Цитата: Volvoвод
какие только небылицы не рассказывают про врага
эти небылицы-?-
на Востоке Украины с апреля 2014 года до конца 2018 года погибли от 12 800 до 13 000 человек.
с такими "патриотами" как Volvoвод врагов не надо, сдаст страну любому агрессору, это же не его дело....его дело не мешки ворочать, а в комментах рассказывать как страной и армией управлять правильно надо.....


6 27
4 365
1
15 травня 2019 20:24

смотрю минусовщикам хихиньки хахоньки на 13000 человек, погибших за минусовщиков.....военный резерв выродился....некому страну защищать....готовьте хлебсоль рашистам....


3 14

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх