«Повне та всебічне»: розслідування витрати грошей на святкування Дня міста-2017 у Кременчуці триває вже рік

9.04.2019, 15:05 Переглядів: 2 519

 

Кримінальна справа порушена за антикорупційною скаргою ГО «Європейський клуб»

Пішов другий рік розслідування кримінальної справи за фактом розтрати грошей на святкування Дня міста-2017 посадовими особами виконкому Кременчуцької міськради (стаття 191, ч. 5 Кримінального кодексу України).



Справу відкрили за скаргою ГО «Європейський клуб», причому активістам довелося звертатися до суду, оскільки поліція спочатку не внесла дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Тепер активісти періодично пишуть запити до поліції, щоб поцікавитися ходом розслідування справи.


Суть справи в тому, що закупівлю розважальних заходів на День міста поділили на частини, щоб не проводити тендер. При цьому гроші були витрачені всупереч бюджетним призначенням.



Кременчуцькі слідчі, ви мене потішили! Діло моє в поліції старе і давнє. Розслідування тягнеться з початку 2018-го. Якщо пам'ятаєте, про розслідування схеми виведення коштів на святкуванні Дня міста в 2017 році.

«Оце 15 лютого написала запит в поліцію, як просувається слідство. 13 березня дзвонила в поліцію нагадати, мовляв, ось-ось місяць минає, де ж відповідь?


А ось 6 квітня прийшов мені паперовий лист. А всередині дата відповіді - 15 березня. Я правильно розумію, це щоб не порушити строки відповіді на звернення і потім гнати на Укрпошту? Така наївна дитяча хитрість мене дуже зворушила!


P.S А взагалі , я чесно не хотіла шукати слідчому додаткової роботи. І мені було б достатньо, аби у відповіді було одне речення і посилання на реєстр, а я вже в реєстрі змогла б почитати», - написала на своїй сторінці у Фейсбук Лариса Гориславець, яка свого часу ініціювала справу про розтрату бюджетних коштів.


Вона розмістила відповідь поліції. Суть відповіді: група слідчих опитала посадових осіб виконкому Кременчуцької міськради. А також провела низку слідчих дій, вилучивши документи.


У Єдиному державному реєстрі судових рішень є низка ухвал: суд задовольнив клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів, оскільки міська рада на запит слідчого не надала ні сценарій проведення свят, ні фінансово-господарські документи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх