Мерія Кременчука нарешті виплатить субсидії людям, які їх відсудили

12.02.2019, 15:05 Переглядів: 2 792 Коментарів: 2

За позовами двох мешканців приватного сектору суд скасував незаконне розпорядження міського голови. Люди судилися, бо це розпорядження позбавило їх частини субсидії

Мерія Кременчука виконає рішення суду і виплатить недоплачені за 2017 рік субсидії двом мешканцям Ревівки, які їх відсудили. Таку інформацію під час засідання депутатської комісії з питань ЖКГ надав начальник юридичного управління виконкому Валерій Мірошниченко у відповідь на запитання депутата Валентини Гордєєвої. За його словами, міська рада подавала касаційні скарги на обидва рішення суду, але касаційний суд залишив їх без розгляду. Ця інформація міститься і в Єдиному держреєстрі судових рішень.



- Нами направлені касаційні скарги. Вони залишені без задоволення. Ми місяць тому отримали це рішення. Щойно дані споживачі звернуться до департаменту соціального захисту населення, рішення будуть виконані, - запевнив Валерій Мірошниченко.

 

Нагадаємо, йдеться про справи за позовами мешканців приватного сектора: Володимира Бодакви та Віктора Кохна. Навесні 2017 року мерія то припиняла, то відновлювала опалювальний сезон (ухвалювалися розпорядження міського голови). У результаті цих розпоряджень передбачили відшкодування субсидій лише мешканцям багатоповерхівок. Тобто від незаконних розпоряджень міського голови про початок та кінець опалювального сезону постраждали фактично всі отримувачі субсидій у приватному секторі Кременчука — їм нарахували субсидії лише за 2 дні у квітні 2017 року. Та до суду звернулося лише двоє мешканців, і суд постановив: донарахувати їм субсидії за повний місяць (квітень 2017 року).

 

Начальник юридичного управління Валерій Мірошниченко під час засідання комісії зазначив, що розпорядження, через яке постраждали мешканці, ухвалював не міський голова, а його перший заступник Володимир Пелипенко.

 

Наразі ж маємо ситуацію, коли суд скасував розпорядження про припинення опалювального сезону (його ухвалював мер Кременчука Віталій Малецький). Суди (а справи пройшли й через апеляцію) визнали, що рішення про початок та кінець опалювального сезону має ухвалювати виконком, а не одноосібно міський голова. Відтак, субсидія призначається на опалювальний період — за чинним на той час порядком призначення субсидій — це весь квітень включно, якщо орган місцевого самоврядування (виконком) не ухвалив інше рішення про кінець опалювального сезону. А виконком такого рішення не ухвалював!

 

Депутат Валентина Гордєєва підкреслює, що тепер й інші мешканці, у тому числі й у багатоповерхівках, можуть претендувати на субсидію за повний місяць (квітень 2017 року). Начальник юруправління з цим не погоджується.

 

- У мене теж є позов. Я сподіваюсь, і громада виграє, і я, - заявила Валентина Гордєєва.

Теги: суд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

194
12 лютого 2019 15:45

Вот и показало сколько реально людей хотят защищать свои права


8 1
1 658
12 лютого 2019 17:47

А правельней было бы,чтобы все судебные издержки выплатили мер и зам из личных средств.Чтобы дальше не было повадно издеваться над людми.


11 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх