Виходити не можна залишитися: реконструкцію стадіону «Кредмаш» цього року не розпочнуть

19.09.2018, 12:02 Переглядів: 4 066

 

За словами віце-мера Руслана Проценка роботи з реконструкції планують розпочати після того як завершать музей

Реконструкцію стадіону «Кредмаш» цього року так і не розпочнуть. Про це стало відомо з проекту рішення «Про перерозподіл бюджетних асигнувань», яке виноситься на найближчу сесію Кременчуцької міської ради.


- Питання перерозподілу коштів, виділених комунальному закладу фізичної культури і спорту «Міський футбольний клуб «Кремінь» виникло у зв’язку з неможливістю використати кошти, виділені на оплату робіт з реконструкції комунального стадіону за адресою вул. Гагаріна, 26-А у 2018 році. На даний момент проектно-кошторисна документація знаходиться на етапі експертної оцінки. Безпосередньо роботи з реконструкції стадіону планується почати в наступному році, - йдеться в пояснювальній записці.


Цю інформацію підтвердив «Телеграфу» профільний віце-мер Руслан Проценко. За його словами проектно-кошторисна документація знаходиться на етапі експертної оцінки, які планують завершити до кінця року. Щоб не втрачати кошти їх розподілять на зарплату футболістам «Кременя», комунальні послуги та компенсацію на проведення футбольного чемпіонату взимку.


На питання коли очікувати початок робіт з реконструкції стадіону віце-мер Руслан Проценко запевнив, що після завершення ремонтних робіт Кременчуцького краєзнавчого музею візьмуться за реконструкцію стадіону «Кредмаш».


Зазначимо, що краєзнавчий музей - довгобуд Кременчука, його реконструкцією займаються близько 10 років. За цей час змінилося 4 підрядники, які проводили ремонтні роботи, а вартість реконструкції зросла втричі.



Для пришвидшення та контролю робіт міський голова щоп'ятниці проводив «летучки» з будівельниками.



У кращому випадку реконструкцію музею планують завершити до кінця 2019 року. При тому, що до тендерної документації додано проект договору з підрядником, який передбачає можливість прологнаціі документа. А це означає, що роботи з реконструкції стадіону «Кредмаш» можуть не розпочатися навіть через 1,5 роки.


Куди підуть кошти?


1 мільйон гривень, який виділяли на реконструкцію стадіону «Кредмаш», на наступній сесії перерозподілять. Згідно з проектом рішення вивільнені кошти в сумі 763 600 грн пропонують перерозподілити наступним чином:

  • 663 600 грн для Міського футбольного клубу «Кремінь» на оплату комунальних платежів, участь у змаганнях та виплату заробітної плати
    - для оплати за теплову енергію (76 621 грн)
    - оплата за електропостачання (2 369 грн)
    - внесок за участь в змаганнях з футболу серед клубів ІІ ліги (70 000 грн)
    - виплати заробітної працівників з нарахуванням (514 610 грн)
  • 100 тис грн - громадській організації «Кременчуцька міська федерація футболу» для оплати оренди спортивних залів під час проведення міських змагань з футболу


- 236 тисяч виділяють на завершення проекту стадіону «Кредмаш», 100 тисяч виділяється на першість міста - оплата залів. Залишається близько 600 тисяч гривень, які підуть на: оплату міжнародного турніру в Болгарії, куди їздила та яку приймала наша команда; а також на заробітну плату. Адже ми в проекті бюджету на рік прохали 8,1 млн грн, нам виділили лише 7,5 млн грн це якраз ті кошти, які нам не вистачає до кінця року, - повідомив директор МФК «Кремінь» Андрій Недяк.


Андрій Недяк додав, що кошти підуть на оплату праці за листопад та грудень.


Нагадаємо, що бюджет Кременчука у 2018 році не довиконується у розмірі майже 15 мільйонів гривень. Ще у серпні фінуправління запропонувало обмежити всі видатки, крім захищених: заробітна плата, медикаменти, харчування, оплата енергоносіїв. Тобто заходи мали обмежити капітальне будівництво, ухвалення нових бюджетних міських програм, які потребують фінансування тощо. Проте у мерії Кременчука відмовилися економити гроші.


Виходити не можна залишитися


Якщо інфраструктуру не встигнуть підготувати до старту наступного сезону, тоді постає питання про вихід у Першу лігу. У 2017 році після 18-річної перерви «Кремінь» повернувся у Першу лігу, тоді команді дозволили грати на газоні зі штучним покриттям. Були сподівання, що перший сезон команда зіграє на штучному покритті, а згодом поступово переходитиме на стадіон «Кредмаш», де повинні були проводитися ремонтні роботи. Але навіть презентація проекту реконструкції затягнулася. Озвучувалися цифри до кінця року, квітень, середина літа, а тепер знову до кінця року.


Спустившись у Другу лігу, як футболісти, так і вболівальники сподівалися на швидке повернення. У своїх перших коментарях кращий бомбардир Костянтин Черній та капітан Сергій Ченбай запевняли, що перед командою стоїть завдання підвищитися у класі.


- Кістяк команди керівництву і тренерському штабу вдалося зберегти, та й з багатьма хлопцями грали раніше, - розповів Костянтин Черній. - Перед командою поставили завдання виходу в Першу лігу. І всі прикладають максимум зусиль для досягнення цієї мети.

 

- У нас стоїть конкретне завдання виходу в першу лігу і ми всі разом хочемо її виконати, попри всякі дрібні нюанси, - зауважив після матчу з «Нікополем» капітан Сергій Ченбай.


Проте в інтерв'ю Професійній футбольній лізі головний тренер «Кременя» Ігор Столовицький зазначив, що завдання виходу у Першу лігу перед командою не ставили.


- Приємно буде в кінці чемпіонату, коли команда буде вгорі турнірної таблиці. Це для мене буде найбільшою радістю, - зазначив наставник «Кременя», але на уточнююче питання чи є завдання перед командою підвищення у класі тренер зазначив. - Особливого завдання ніхто перед нами не ставив. Перед мною особисто стоїть завдання добитися результату, радувати вболівальників і головне, щоб команда прогресувала й ні в якому випадку не тупцювалася на місці.



Команда своєю грою доводить, що гідна підвищитися у класі: «Кремінь» виграє у рідних стінах та бере очки у виїзних матчах. Протягом дев'яти турів, не зазнавши жодної поразки, кременчуцька команда очолює турнірну таблицю. Команда поки не націлена на злив ігор і при такій же стабільній грі залишиться одним з лідерів Другої ліги і вихід у першу лігу стане неминучим.


Ставили чи не ставили перед командою завдання на сезон «Телеграф» поцікавився у директора МФК «Кремінь» Андрія Недяка.


- Андрію Дмитровичу, чи ставили завдання перед командою на початку сезону вийти у Першу лігу?

- Як такого, завдання не ставили, але Першу лігу ніхто не відміняв.


На питання щодо стадіону директор «Кременя» зазначив, що поки думають над вирішенням цієї проблеми.


Тепер перед керівництвом клубу знову постає питання де ж поставити кому у фразі «Виходити не можна залишитися». 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх