На реконструкцію стадіону «Кредмаш» виділяють... 1 мільйон гривень (доповнено)

22.12.2017, 12:11 Переглядів: 3 761

 

Хоча перша черга на реконструкцію у 2018 році необхідна у розмірі 28 млн грн

Всього 1 мільйон гривень у 2018 році заплановано у міському бюджеті Кременчука на реконструкцію стадіону «Кредмаш». На першу чергу, щоб зробити поле та одну трибуну, необхідно хоча б 28 млн. грн.


На зустрічі з вболівальниками депутат Кременчуцької міської ради Олександр Плескун заспокоював вболівальників, щодо реконструкції стадіону. Тоді прозвучала цифра 7 млн. грн. з міського бюджету на початок будівництва стадіону.


- Наступного року з міського бюджету виділяємо 7 млн. грн. Протягом року будемо дивитися - у разі перевиконання бюджету буде дофінансування. Крім міського бюджету залучаються інші джерела, - говорив депутат Олександр Плескун.


Але при плануванні бюджету на наступний рік передбачили поки 1 млн. грн.


 


Віце-мер Руслан Проценко підтвердив «Телеграфу», що з міського бюджету виділяють 1 млн. грн. на реконструкцію стадіону «Кредмаш» та 1 млн. грн. на спортивні майданчики.


- По стадіону будемо писати проект на ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку), а також просити кошти в соціально-економічному фонді, - зазначив Руслан Проценко.



Навіть якщо вдасться до весни знайти кошти, то першу частину робіт, поле та одну трибуну, планують зробити за рік. У разі, якщо «Кремінь» залишиться у Першій лізі, до старту нового сезону підготувати стадіон не встигнуть.


До 15 грудня планували завершити експертизу стадіону, яку готує харківська компанія, але поки по експертизі затишшя.


Перед клубом «Кремінь» стоїть величезна проблема, навіть якщо вдасться домовитися з ФФУ та ПФЛ продовжити ще на 1 рік можливість грати на штучному полі, покриття необхідно замінити. Штучному покриттю на стадіоні «Кремінь-Арена» вже 8 років якість поля погіршилася. Заміна покриття на нове коштуватиме 5 млн. грн., але цих коштів не передбачено у бюджеті.


Зазначимо, що для самої команди на наступний рік виділяють 7,9 млн. грн., хоча планувалося 8,2 млн. грн. Гроші підуть на обслуговування двох стадіонів, комунальні платежі, 4 млн. грн. на зарплату і лише 2 млн. грн. - на команду.


Доповнено 


На звіті міського голови Кременчука перед територіальною громадою Віталій Малецький пообіцяв підтримку команді МФК «Кремінь» та розпочати роботи з реконструкції стадіону «Кредмаш» вже у перші місяці нового року.


- Досить потужна команда майстрів, яка вийшла в Першу лігу. Це накладає певну відповідальність на місцеву владу для того щоб підтягти інфраструктуру та матеріальне забезпечення команди. Але там ще є 12 дитячих шкіл, куди ходять багато маленьких кременчужан і регулярно займаються спортом, які мають можливість перейти в команду майстрів. Це взаємопов’язані процеси і неможна сказати, що ми не будемо фінансувати «Кремінь». У наступному році фінансування команди зросте як мінімум до 8,5 млн грн., - зазначив міський голова Віталій Малецький.


Щодо реконструкції мер додав:


- Проект розроблено й він отримав схвальні оцінки в Києві керівників інфраструктури. Проект вже фактично на виході і вже з перших місяців 2018 року ми почнемо там будівельні роботи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх