Суд не дозволив «Полтавському ГЗК» розрахуватися з підрядниками

17.02.2023, 19:30 Переглядів: 2 110

 

Оновлення щодо блокування банківських рахунків ПрАТ «Полтавський ГЗК»

16 лютого відбулось засідання Шевченківського районного суду міста Києва щодо часткового скасування арешту рахунків ПрАТ «Полтавський ГЗК» для забезпечення виплати зарплати співробітникам, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та мобілізованим працівникам, забезпечення виробничого процесу. Про це повідомляє ПрАТ «Полтавський ГЗК», який є одним з підприємств компанії Ferrexpo.

Суд частково задовольнив вимоги підприємства. Зокрема, ПрАТ «Полтавський ГЗК» було дозволено здійснювати:

  • Виплати заробітної плати й відповідних нарахувань (аліментів, лікарняних, допомоги сімʼям загиблих під час оборони України співробітників тощо) для штатних працівників.
  • Оплати послуг оренди комунального та державного майна, товарів та послуг державних та комунальних підприємств, установ та здійснення комунальних платежів.
  • Виплати, пов'язані зі сплатою місцевих податків та зборів.
  • Оплати щодо закупівлі харчів, продуктів, оренди приміщень для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Ми вітаємо прогрес, виявлений у даному рішенні суду, адже воно дозволить підприємству у короткостроковій перспективі підтримувати фінансову стабільність багатьох співробітників та їхніх сімей, а також місцевих громад, які знову зможуть отримувати податки. Підприємство зможе частково відновити благодійну діяльність, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб, що постраждали внаслідок війни.

Однак, суд відхилив можливість проведення сплати за товари й послуги отримані від підрядних організацій. ПрАТ «Полтавський ГЗК» вважає, що продовження заборони на проведення платежів в сторону цих підприємств ставить під загрозу їхню роботу, фінансову стабільність декількох тисяч співробітників, адже для більшості з цих компаній ПрАТ «Полтавський ГЗК» є основним замовником. Окрім того, послуги та товари, які надають ці підрядні організації є критичними для забезпечення стабільної виробничої діяльності підприємства.  А можливе зменшення обсягів виробництва чи його зупинка спричинить недотримання державою податків, і працівниками стабільної зарплати.

ПрАТ «Полтавський ГЗК» наполягає також на знятті арешту з фінансових операцій, які направлені на соціальну підтримку України. У 2022 році в рамках програми гуманітарної підтримки України ПрАТ «Полтавський ГЗК» спрямував понад 500 мільйонів гривень на допомогу 8 областям, які найбільше постраждали від російської агресії. Підприємство вважає вкрай важливим сьогодні продовжити всі заплановані соціальні та гуманітарні програми в рамках діяльності Благодійного Фонду ПрАТ «Полтавський ГЗК».

ПрАТ «Полтавський ГЗК» наголошує на важливості повного розблокування рахунків задля забезпечення повноцінної роботи підприємства і вживає всіх необхідних заходів для цього.

Нагадаємо, ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 3 лютого 2023 року на всі рахунки ПрАТ «Полтавський ГЗК» та видаткові операції, окрім сплати податків до державного бюджету було накладено арешт. Це рішення унеможливило здійснення виплати заробітної плати та річного бонусу, яке підприємство запланувало зробити 7 лютого 2023 року. Пізніше суд скоригував ухвалу, дозволивши виплату заробітної плати, пояснивши обмеження на виплату заробітної плати опискою. Проте скоригована ухвала не дозволяла робити платежі на рахунки в інших банках, у яких відкрито зарплатний проєкт, відтак, його виконання було утруднене. Попри все, станом на 16 лютого 2023 року заробітна плата за січень 2023 рік та річний бонус для всіх штатних співробітників ПрАТ «Полтавський ГЗК» виплачені у повному обсязі.

На правах реклами

Автор: За повідомленням пресслужби ПрАТ Полтавський ГЗК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх