У Козельщинській громаді сім'ю військовослужбовця виселяють з будинку (доповнено)

4.02.2024, 09:00 Переглядів: 20 998

 

Поки чоловік знаходиться на фронті, керівництво одного з підприємств дало вказівку заварити ворота та змінити замки у помешканні сім'ї, розповіла «Кременчуцькому Телеграфу» дружина Алла

У Козельщинській громаді сім'ю військовослужбовця виселяють з будинку. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» розповіла Алла, чоловік якої нині воює. Проживає сім'я у селі Лутовинівка. Чоловік Алли працював заступником директора комбікормового заводу на підприємстві ТОВ «Відродження» з 2019 року. Саме тоді керівництво підприємства надало сім'ї будинок для проживання.

— Це приміщення — колишня контора, але його дають співробітникам підприємства. У одній половині живемо ми сім'єю, в іншій — ще один співробітник заводу, — говорить Алла.

Домовленості були усними, тому документів на частину будинку, де живуть з 2019 року у родини, немає, розповідає жінка. Чоловік Алли від початку повномасштабного вторгнення пішов на фронт добровольцем. Нещодавно Алла вирішила звільнитися з підприємства за власним бажанням, й реакція керівництва виявилась такою.

— Я написала заяву на звільнення, і мені сказали забиратися з будинку. Хоча будинок для проживання надавали не мені, а моєму чоловіку. Поки він захищає країну у лавах ЗСУ, за ним має триматися місце його роботи, тому на яких підставах нас виселяють? — констатує Алла.

Учора, 3 лютого, до будинку родини військовослужбовця приїхали співробітники підприємства та почали заварювати ворота.

— Чоловіки повідомили, що отримали вказівку від керівництва підприємства, заварити ворота, змінити замки на дверях будинку. Але ж там мої речі, мені просто немає куди йти, — каже жінка.

Жінка говорить, що раніше її чоловік намагався зв’язатися з керівництвом підприємства, але слухавку з його номера ніхто не взяв. На сторінці мешканця громади Богдана Боровицького учора, 3 лютого, з’явився пост та відео з місця події.

 
«Кременчуцький ТелеграфЪ» намагався зв’язатися з керівництвом комбікормового заводу, втім слухавку директор не взяв.

Станом на сьогодні, 4 лютого, за словами Алли, у будинку родини військовослужбовця відключили світло, опалення та поміняли замки. 

Доповнено

Сьогодні ситуацію прокоментували у Кременчуцькій районній військовій адміністрації. На ситуацію РВА, кажуть, реагує. Там проходить закрите засідання за участі представників адміністрації, Козельщинської громади, ТЦК та СП. Про результати засідання пресу обіцяють повідомити згодом.

Доповнено

Обставини події встановлюють і у поліції. За офіційною інформацією:

«Органом дізнання відділу № 2 Кременчуцького районного управління поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато досудове розслідування за статтею 356 (Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких заперечується окремим громадянином) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії».

Як повідомили у Кременчуцькому райуправлінні поліції, можливість родини повернутися до будинку відновлено. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх