Під «хатинкою» на березі Дніпра, де відпочиває нардеп Шаповалов, остаточно узаконять землю

18.08.2021, 17:56 Переглядів: 7 572 Коментарів: 11

 

Сесія міськради дала дозвіл на розробку технічної документації щодо меж земельної ділянки

18 серпня на сесії Кременчуцької міськради депутати практично без обговорення ухвалили рішення, яким дали дозвіл низці заявників на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості). Серед заявників — і ПП «Апілак»: йому дозволили розробити документацію на межі земельної ділянки площею 12817 кв. м «для експлуатації та обслуговування будинку відпочинку та будівлі охорони культурно-оздоровчого комплексу» на вулиці Флотській, 10. Простіше кажучи, таке рішення міськради фактично означає дозвіл узаконити розташування будівлі, бо ділянку під нею відмежують від цієї водозахисної смуги. Йдеться про одну з «хатинок» у водозахисній смузі Дніпра. Керівницею та засновницею ПП «Апілак» є Ірина Мовчан — сестра народного депутата Юрія Шаповалова і мама народного депутата Олексія Мовчана. Нардеп Юрій Шаповалов раніше заявляв, що дійсно відпочиває у цьому комплексі.

За законом (Водний кодекс України) межа водозахисної смуги для великих річок (таких, як Дніпро) складає 100 м. Та ця «хатинка» та інші «хатинки» впливових людей на вулиці Флотській, про які раніше писав ТЪ, розташовані на самісінькому березі і виходять до води.



До речі, ми звертали увагу на порушення правил забудови у 2015 році - у той момент, коли будівництво було у розпалі. Звертали на це увагу й активісти, і депутат міськради минулого скликання Оксана Піддубна. Вона навіть подавала запит про те, щоб зобов'язати знести «хатинку», збудовану з порушенням норм.

І що правоохоронці? Вони теж ніби «не дрімали», а щось розслідували! Свого часу прокуратура порушила кримінальну справу щодо незаконної забудови берегів Дніпра. Та потім усе затихло — і про те, чим завершилася гучна справа, правоохоронці не відзвітували.


Під час обговорення питання на президії голів фракцій та депутатських комісій, яка збиралася перед сесією, депутатка Лариса Гориславець нагадала про резонансну справу. Та запитала:

- Може, нам варто перевірити перед голосуванням, провадження відкрите чи закрите? Яка ситуація? Щоб ми були обізнані з цією ситуацією.

Мер Віталій Малецький «делегував» відповідь депутату Денису Терещенку, сказавши, що той у курсі. І Денис Терещенко якось дуже емоційно відповів:

- На сьогодні при затвердженні генерального плану забудови міста Кременчука встановлена нова водозахисна смуга з водоохоронною зоною, у межі якої не входять ці будівлі. Підстав для перевірок, підстав для звернень я не бачу особисто. А от, на мою думку, це схоже на те, як до особистого будинку Януковича (як від був збудований — правильно-неправильно) приїжджають люди і гуляють. А я дивлюсь телебачення, відео — це ж особистий чийсь будинок! Давайте до вас зайдемо в гості! До когось ще! Давайте влаштовувати шоу, через паркани лазить...

- Денис Юрійович, перестаньте. Я не знаю, чи закрите провадження, я знаю, що воно було. Піддубна цим питанням займалася — вона щось там знімала, писала... - додав мер Малецький.

На самій сесії (як уже сказано), до проєкту рішення зауважень не було.


То коли ж з'явилася «нова водозахисна смуга»?

Останнє внесення змін до генплану міста, про яке казав пан Терещенко, відбулося на минулій сесії міськради 30 червня. Воно оприлюднене на офіційному сайті Кременчуцької міської ради. Одна сторіночка цього рішення не дає уявлення, про які зміни йдеться. 

Без додаткових матеріалів зрозуміти неможливо нічого. У проєктах рішень є пояснювальна записка, яка теж фактично ні про що — за нашими спостереженнями, управління архітектури та містобудування фактично завжди пише пояснювальні «ні про що». Можливо, це так треба, щоб ухвалювати «правильні» рішення?


Ось як звучить ця пояснювальна за підписом начальниці управління містобудування та архітектури Олександри Волощенко:

Виконання цієї роботи пов’язане з проведення моніторингу за зміною містобудівної ситуації в місті, а також значними змінами в існуючій ситуації на території Кременчука.

Основна мета роботи – на базі вихідних даних, рішень прийнятих міською радою, аналізу містобудівної ситуації та інвестиційних пропозицій – внести до графічних матеріалів: плану існуючого використання території, генерального плану (основного креслення), схеми проєктних планувальних обмежень змін, пов’язаних зі зміною функціонального призначення територій окремих ділянок або окремих об’єктів на території міста.

Матеріали генерального плану, із внесеними змінами, стануть базою для внесення змін до плану зонування території міста, виконання детальних планів території, містобудівного кадастру, землевпорядної документації.


А які зміни містобудівної ситуації? Які зміни в існуючій ситуації?

Трохи більше дає звіт ДП «Київоблбудінвест» щодо розгляду містобудівної документації, яка подавалася цьому підприємству на експертизу. У ньому йдеться про те, що, в основному, необхідність змін до генплану - внаслідок змін меж територій деяких гаражних кооперативів. Йдеться також про уточнення червоних ліній деяких вулиць. Жодної згадки про зміни меж водозахисних смуг ми не знайшли... До речі, депутати минулого скликання Кременчуцької міськради наприкінці каденції раптом почали боротися із забудовниками берегів Дніпра - боротися на словах, бо реальних результатів цієї боротьби ми так і не побачили.


А хіба так можна?

Отже, що відбулося? Були собі не виділені (в натурі, на місцевості) межі водозахисної смуги Дніпра. Багато років так і були — проєкт землеустрою на них міська рада не замовляла. Чому не замовляла?

За нашою версією, якраз тому, що на берегах Дніпра росли будиночки та споруди впливових людей. А тепер водозахисна смуга буде в межах існуючої забудови. Узаконять все, що треба!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 11

0
18 серпня 2021 18:36

Тут изначально на Нептуна больше надежды, что вернёт свои владения, чем на детутатов. 


70 0
364
18 серпня 2021 20:05

А пан Денис так і хоче, щоб до нього в гості як до януковича зайшли.


39 2
81
18 серпня 2021 20:47

депутатам у реки, а АТОвцам на свалкам, может быть когда нибутьrage


44 3
115
19 серпня 2021 11:13

Цитата: kremin777

депутатам у реки, а АТОвцам на свалкам, может быть когда нибутьrage

Може якби сотня АТОвців прийшли до Шапавалова в гості та підтягнути під цю акцію державні телеканали,то справа зрушилася б з місця.Але ж таких випадків по Україні-безліч.Ці мразі так і будуть жирувати...


31 0
540
1
19 серпня 2021 12:16

Цитата: alexradion
Цитата: kremin777

депутатам у реки, а АТОвцам на свалкам, может быть когда нибутьrage

Може якби сотня АТОвців прийшли до Шапавалова в гості та підтягнути під цю акцію державні телеканали,то справа зрушилася б з місця.Але ж таких випадків по Україні-безліч.Ці мразі так і будуть жирувати...

Всё это конечно *** полный, НО посмотрите на состояние Днепра, может когда шапику в окно засмердит - может начнёт подымать вопросы экологии? 


3 38
272
19 серпня 2021 12:19

Кістка на обгриз для народу... 

 

от нині "Барин" тіпа кошмарить нинішні новобудови. І що- що кафе збудовано в заборонній зоні, та будинок понад 5 поверхів збудований без дозвільних документів... ЦІ БУДІВЛІ ХТОСЬ БУДЕ ЗНОСИТИ?! НЕ СМІШІТЬ ЛЮДЕЙ!!!

 

буде як завше, збудував незаконно будинок, - отримаєш штраф, а потім отримаєш документи набудівлю... фсьо... гарна схема, і всім відома.


14 0
680
19 серпня 2021 12:25

І що правоохоронці? Вони теж ніби «не дрімали», а щось розслідували! Свого часу прокуратура порушила кримінальну справу щодо незаконної забудови берегів Дніпра. Та потім усе затихло — і про те, чим завершилася гучна справа, правоохоронці не відзвітували.

Щось розслідували, та владна бадна занесла грошиків, от і не треба більше розслідувать laughing

 


11 0
423
19 серпня 2021 12:53

Цитата: alexradion
Може якби сотня АТОвців прийшли до Шапавалова в гості
нічого б не було ,ще й хуліганство б пришили.Правовим способом не виходить ,значить корупція в органах
Цитата: JJAbrams
Щось розслідували, та владна бадна занесла грошиків,
.Приходить тільки одна думка -бульдозером в Дніпро(вночі),знаю ,схоже на голівудський бойовик ,але такі в нас реалії.
Quod licet  Jovi non licet bovi.В нас деякі уявили себе Юпітером.Всі забули що Dura lex sed lex .Отак і живемо.Рахують нас за отих биків ,а ми і раді.Фіолетові тролейбуси .ще он фіолетових автобусів куплять ,ось *** і радіє.


7 0
604
19 серпня 2021 14:49

Матеріал викладено ідеально,за що Т.Донченко велике спасибі.

Коли ми всі,розумієте-всі усвідомимо,що до будь-якого органу самоврядування потрібно обирати достойних людей,настане час,що всі оці зелені,фіолетові *** будуть боятися порушити закон.А зараз,коли при владі клоуни і весільні організатори,вони будуть творити,що захочуть.І насміхатися з *** і ***,якими вони нас вважають.

Але-янек теж так починав.Подивіться,***,чим він закінчив.

Слава Україні!


7 1
159
19 серпня 2021 16:58

Такого безпредела ни при каких "попередніках"не було!


7 2
604
20 серпня 2021 07:41

Нецензурщини не писав.Погодьтеся,з зірочками замість слів повністю втрачається сенс.

Тому поясню:

-перші і останні зірочки означають "личинок вошей"

-середні відповідно"простакуватих людей"і"не дуже розумних биків".

 

[Якщо для вас це так важливо, хай ваші пояснення залишаються. Проте якщо ви хочете висловлюватися у таких формах, як у минулому дописі – ласкаво просимо у фейсбук чи інстаграм «Телеграфу», там у нас територія свободи. Адміністрація]


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх