Новий «газовий» платіж незабаром очікує на кременчужан

13.07.2021, 15:05 Переглядів: 13 186 Коментарів: 50

 

Співвласники багатоквартирних будинків мають укласти угоду на техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.  Послуга є платною – ціну незабаром свормує НКРЕКП

Співвласники мають укласти угоду на нову послугу

Незабаром на мешканців багатоквартирних будинків очікує новий «газовий» платіж  - плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Про це попередила пресслужба ПрАТ «Кременчукгаз», звернувши увагу: із травня набув чинності Закон України від 3 грудня 2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг». Йдеться про зміни Закон «Про житлово-комунальні послуги» і «Про ринок природного газу».

Йдеться про газові труби у самому будинку – відповідно до законодавства, співвласники будинку (власники квартир) мають у спільній власності й усе майно будинку, включно з трубами. А значить, мають опікуватися їхнім станом, тим більше, що ігнорування цього несе загрозу для життя.

 

Українські парламентарі минулого року ухвалили зміни із огляду на небезпеку, що несуть газові мережі всередині багатоповерхівок. Тепер Закон став чинним. Відповідно до нього, опікуватися мережами мають фахівці – Оператор мереж, у Кременчуці це ПрАТ «Кременчукгаз» (або іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт). А відтак обов’язок співвласників – укласти угоду зі спеціалізованою організацією і платити їй за послугу, яка колись нібито була «безплатною» - насправді ж враховувалася в тарифі.

Ігнорування закону призведе до «відключки»

Більш детально про зміни розповів заступник голови правління ПрАТ «Кременчукгаз» із комерційних питань Ігор Федоричев.

- Розкажіть, що змінилося для побутового споживача природного газу із 1 травня 2021 року?

- Якщо до 2015 року, поки не було Кодексу ГРМ (газорозподільних мереж – ред.), техобслуговування здійснювали міськгази практично «до конфорки», то відтоді цю складову прибрали з тарифу, розформували службу внутрішньобудинкових мереж, і ці газопроводи опинилися у відповідальності власника, тобто – співвласників будинку.

За цей час мережі зносилися, за ними ніхто не слідкує, бо компетенція газорозподільної компанії закінчується в точці розмежування балансової належності газопроводу – на вводі в будинок. Неконтрольовані газові мережі – це завжди небезпека нещасного випадку, пожежі чи вибуху.

Отож законодавець зобов’язав співвласників такого будинку (або за їхнім рішенням - управителя багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, іншу уповноважену співвласниками особу) укладати договори на технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем розподілу природного газу багатоквартирного будинку з Оператором газорозподільної системи (або іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт). 

Технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем розподілу природного газу у багатоквартирних будинках здійснюється за рахунок співвласників такого багатоквартирного будинку.

- Це значить, що додається ще одна стаття витрат у кожного власника квартири, де є газ?

Це витрати на безпеку кожного із нас. За кілька останні років, від поки внутрішньо будинкові мережі стоять без нагляду, ми спостерігаємо за тим, як утворюються витоки, зношуються комплектуючі. Звісно, Служба 104 виїжджає на аварійні виклики. Але в її компетенцію входить лише локалізація аварійної ситуації та ліквідація витоку газу, включаючи відключення всього будинку, або його частини. Відновлення справності мереж, а в цілому – їхня експлуатація та обслуговування – це обов’язок власника. Тепер Закон чітко врегулював це питання.

- Що буде у випадку ігнорування мешканцями нових зобов’язань?

- Законодавство, зокрема, Кодекс газорозподільних систем передбачає відключення від газорозподілу об’єктів, де порушується законодавство. Особливо це стосується порушень, що пов’язані з безпекою життєдіяльності, - відключення проводяться без попереджень! 

Скільки коштуватиме послуга?

Ціна на дану послугу – у стадії формування. Коли вона буде затверджена, «Кременчукгаз» активізує процедуру укладення угод, коментує ситуацію ТЪ Богдан Оксененко, голова правління ПрАТ «Кременчукгаз».

- Ціну на обслуговування одного споживача має встановити НКРЕКП (Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – ред.). Це має бути рішення НКРЕКП, ми його чекаємо. Нормативні документи зараз розробляються. Закон є, а підзаконних актів ще немає. Один з підзаконних актів – це має бути типовий договір (на обслуговування мереж – ред.), друге – вартість. Усе це встановлює НКРЕКП.

Богдан Оксененко підкреслив: як тільки НКРЕКП затвердить документи, «Кременчукгаз» почне кампанію укладення договорів на на техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Як було раніше

Плата за мережі неодноразово ставала каменем спотикання між мешканцями багатоквартирних будинків та «Кременчукгазом» - відтоді, як цю послугу виключили з тарифу.

Типовий сценарій був таким: у будинку – витік газу, газовики перекривають труби – і відновлюють подачу газу лише після сплати рахунку. І все це – під протести та обурення мешканців. Про такі випадки ТЪ писав раніше. У Потоках навіть перекривали трасу, вимагаючи підключити газ після профілактичних робіт. 

Згодом була сформована ціна – по 5 грн з квартири на місяць, тепер ці питання остаточно унормує НКРЕКП.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 50

99
1
13 липня 2021 15:30

верните 'Барыгу'


109 15
4 368
1
13 липня 2021 15:50

 це вже геноцид, чи ще нє? держи баригу!smile просто радуюсь!!!еще водоконал скоро подтянется, а то шо ж такое єти могут, а мы чо?


104 14
0
13 липня 2021 16:17

Я сразу их вызову и заставлю ободрать старую краску на трубах и покрасить новой, красивой. А еще раз в мес вызывать контролировать все ли у меня в порядке. Деньги уплочены.


99 3
325
13 липня 2021 16:18

Такой изобретательности позавидовал бы сам Остап Бендер!


92 1
29
13 липня 2021 16:39

Интересное кино, дому 60 лет и я теперь должна отвечать за тот металлолом в виде газовых труб? Пусть поменяют новые газовые трубы в доме на 01.05.2021 и тогда будем дружно за их обслуживание платить. И на счёт водоканала, нам с этого месяца, с июня, уже он выставил абонплату в размере 21,02. Так что летим в пропасть и полёт, по ходу, нормальный!


79 1
914
13 липня 2021 17:29

Цитата: zzzzzz
водоконал скоро подтянется, а то шо ж такое єти могут, а мы чо?
Ви забули ще про теплоенерго, про труби що до них батареї причеплені, в підвалах труби йдуть...smile



Цитата: ElenN
Так что летим в пропасть и полёт, по ходу, нормальный!
Цього слід було очікувати. 73% дуже вумного наріду, кричали - хужє нє будєт...


62 12
739
1
13 липня 2021 20:43

 А, дарма Янукович не розігнав майданівців....


67 90
302
13 липня 2021 21:08

Цитата: Туся

 А, дарма Янукович не розігнав майданівців....

Може ще Небесну сотню згадаєш? Ох і дурепа!!!


65 63
1 088
13 липня 2021 21:31

Лично я помню, как Гл. Инженер Горгаза, господин Грабовский говорил за эти самые +5 грн., что проезд в маршрутке стоит дороже. 
Лично я с ним соглашусь, пусть будет 5 гривен в месяц, но что-бы эти трубы обслиживал Горгаз, чем не платить, а при уточке газа в одной квратире, потом весь дом или стояк отключают и пока не оплатят выставленный счёт, то газ не включат. 
Может кто-то из Кременчужан будет меня осуждать, но я лучше не выпью пол стаканчика кофе ( сейчсам кофе от 10 грн. и выше ), чем сидеть без газа.


8 38
4 368
1
13 липня 2021 21:51

Цитата: LYuSIYa
Ох
совок он в головах...



Цитата: Angel737
пол стаканчика кофе
сразу на полшишечки, а потом по локоть, не успеете оглянуться, как эта абонплата раз в сто увеличилась.


71 29
739
1
13 липня 2021 21:57

Можливо я і дурепа, та з останніх трьох президентів, найкраще жилося при Януковичу. Не було війни, крим був наш, була робота, і більш менш нормальні тарифи, і економіка при Азарові .....


73 86
4 368
1
13 липня 2021 22:14

Цитата: Туся
найкраще жилося
то виходить, якшо вам жилося гарно при азірові, то всіх повинно було влаштовувати те беззаконня, та мізерні зарплати? Побори податкової та багато чого, що й згадувати гидко? Жилося....


77 56
18
13 липня 2021 22:48

Цитата: Туся

 А, дарма Янукович не розігнав майданівців....

*** шляпа


42 36
739
1
13 липня 2021 23:18

ну да, зараз величезні зарплати і немає поборів. Цілуйте в лоб свого порошенка. Ви так ним носитеся товариш зет.


49 82
4 368
1
14 липня 2021 06:27

Цитата: Туся
Цілуйте в лоб свого порошенка
оце вас плющить від пороха, ну то є добре, совкова стабільність ваше всьо- усім поровну, все поділити, заводи кріпакам!
Цитата: Туся
зараз величезні зарплати і немає поборів
так ви вже для себе хочь вирішіть зараз, чи порох виненsmiley


69 27
4 368
1
14 липня 2021 08:01

Цитата: Туся
Цілуйте в лоб свого порошенка.
Цитата: Туся
найкраще жилося при Януковичу.
ще хто кого прославляє, жіночко....схаменіться!



Один украинский воин погиб, пятеро ранены, еще один получил боевую травму на Донбассе -Нада просто пірістать стрілять.да зеленіе?

З....ы, долго ещё зеля не будет заканчивать выгодную для него войну?

 

Минфин увеличил размещение облигаций внутреннего займа до 10 миллиардов -- станок работает вовсю. яке там зниження тарифів? Які зарплати,пенсії? допобачення, я вамничегонедолжен!. Зараз би ту покупну спроможнісь , як при "баризї" , але 73 % зара процвітають. так?


58 22
194
14 липня 2021 09:06

Что-то и порох не спешил заканчивать выгодную ему войну. Под неё он перед западом с вытянутой рукой и голым задом нормально так попрошайничал. И станок при нем не плохо работал. Память - штука избирательная. А при Януковиче действительно было лучше. И дело не в совковом мышлении, или что Азаров коверкал украинский язык (он хоть пытался на нем разговаривать), а в стабильности у уверенности в завтрашнем дне, которые сейчас отсутствуют. Моя зарплата, хоть тогда она была меньше, позволяла мне купить больше чем сейчас. И толку от того что я получаю сейчас зарплату больше. 


50 46
47
14 липня 2021 09:37

Цитата: Туся

Можливо я і дурепа, та з останніх трьох президентів, найкраще жилося при Януковичу. Не було війни, крим був наш, була робота, і більш менш нормальні тарифи, і економіка при Азарові .....

Тарифи тримали штучно за рахунок найбільшого приросту держборгу за 30 років, Азірав у грудні 2013 привселюдно заявив, що гроші у казні закінчились, силовими органами керували істоти з мокшанським громадянством, які їх і зруйнували за 3-4 роки, що і призвело до агресії Мокшебада... А так все було гаразд. ***


34 27
4 368
1
14 липня 2021 10:04

Цитата: vsio nadoelo
в стабильности у уверенности в завтрашнем дне,
smile пиши есчо! 



Цитата: vsio nadoelo
Память - штука избирательная.
це да
Цитата: kremen555
Азірав у грудні 2013 привселюдно заявив, що гроші у казні закінчились



20 19
0
14 липня 2021 10:59

Цитата: kremen555
Тарифи тримали штучно за рахунок найбільшого приросту держборгу за 30 років
[Пользователь забанен за нарушение правил комментирования. Администрация]


19 20
4 368
1
14 липня 2021 11:12

Цитата: Минометчик Лёша
Вас триста лет гнобят бедных
о мышебратья нарисовались...шо вы тут забыли? хромосому?


22 25
0
14 липня 2021 11:29

Цитата: zzzzzz
мышебратья
Та хочется ответить фразой из одного старого фильма про Данилу.Но ладно, да прибудет с тобой сила шоколада и святый Петр, святый крепкий , святый карамельный хранит тебя. Пусть министр экономики в правительстве Азарова осеняет путь твой. Аминь.


15 24
735
14 липня 2021 11:47

Телеграф, а ви можете в пана Богдана Оксененко дізнатися, які саме послуги входять в цю абонплату? Так як на схемі Нафтогазу вказано, що внутрішньобудинкові газоросподільні системи - це лише "труба" до індивідуального лічильника. І чи це є приводом для примусового встановлення індивідуальних лічильників за рахунок оператора газоросподільної системи?


18 0
0
14 липня 2021 12:15

Цитата: Туся

Можливо я і дурепа, та з останніх трьох президентів, найкраще жилося при Януковичу. Не було війни, крим був наш, була робота, і більш менш нормальні тарифи, і економіка при Азарові .....

Туся, ***. 


13 27
307
14 липня 2021 12:30

смотрю козломордые свинособаки братушки в комментах раскудахтались


18 19
0
14 липня 2021 13:01

Цитата: Туся

 А, дарма Янукович не розігнав майданівців....

По ходу, Туся, ***, что ты ***! Ты в курсе, что есть статья за подобные высказывания ?

*** к своему любимчику !


21 32
680
14 липня 2021 13:17

Цитата: Туся

ну да, зараз величезні зарплати і немає поборів. Цілуйте в лоб свого порошенка. Ви так ним носитеся товариш зет.

ну в пересчете на доллары с зарплатой с 2013 года, то те люди которые сейчас на моей должности, получают зарплату в 1,5 раза выше чем получал я ее в 2013 году.


4 7
4 368
1
14 липня 2021 13:18

Цитата: УКРАИНЕЦ
дарма Янукович не розігнав майданівців...
так она даже не понимает как все начиналось...как раз с разгона и началось. Специально для тусь---ось-

У ніч на 30 листопада силовики жорстоко розігнали активістів, переважно студентів, на київському майдані Незалежності. Влада мотивувала це бажанням розчистити місце для новорічної ялинки.

12 22
680
14 липня 2021 13:19

Цитата: vsio nadoelo

 А при Януковиче действительно было лучше.

мде, забыли уже как сынок Яныка ездил по городам Украины и отжимал бизнесы? Даже в Кремне была история с Лукасом. Очень *** стабильно, стабильно шо капец.


21 20
199
1
14 липня 2021 13:50

Цитата: zzzzzz
Цитата: УКРАИНЕЦ дарма Янукович не розігнав майданівців...так она даже не понимает как все начиналось...как раз с разгона и началось.

Началось всё намого раньше! учите историю... так случилось что у украинцев до 1991 года никогда не было своего суверненного государства (мертворожденная УНР 1917 не в счёт). И когда волею судьбы украинцам в 1991 году с неба упало готовое мощное государство, с развитой экономикой и одной из сильнейших армий мира... то ничего хорошего из этого пока что не получилось. Сказалось отсутствие национальной идеи, национальной элиты и опыта/традиций управления суверенной страной. Кроме того, оказалось что сильное государство не нужно ни РФ (для соседа мы - конкуренты, а значит враги), ни врагу РФ - США (для них мы - инструменты в борьбе с РФ за мировое господство). Сложно строить страну между двух огней при отсутствии опыта и желания развиватся.


20 8
0
14 липня 2021 13:51

[quote=JJAbrams]Украины и отжимал бизнесы? Даже в Кремне была история с Лукасом.[/quote] это когда какие-то умники пустили слух что человек повесился ? А он даже биг борды размещал о том что это слухи. Или может когда после приезда овоща на Вагоном был пожар и опять пускали слухи что это потому что Приходько Яныку отказался завод продавать. [quote=zzzzzz]разгона Конечно студенты, а что там за люди в балакавах по ментам бросались всякими тяжёлыми предметами, а потом быстро перед разгоном слились. Бедные студенты.


20 11
0
14 липня 2021 13:52

Цитата: JJAbrams
Цитата: vsio nadoelo

 А при Януковиче действительно было лучше.

мде, забыли уже как сынок Яныка ездил по городам Украины и отжимал бизнесы? Даже в Кремне была история с Лукасом. Очень *ля стабильно, стабильно шо капец.

"стрижка" для "овец"- всего лишь стрижка ))


8 16
0
14 липня 2021 15:03

неуважаемый "корректировщик" сообщений телеграфа, если бы я желал поставить звёздочки* в обращении к существу под ником "Туся", вместо слова ***, я бы сделал это самостоятельно. 
[Хозяин - барин. Пользователь забанен за нарушение правил комментирования. Администрация]


9 18
4 368
1
14 липня 2021 15:13

Цитата: Добрыня
мертворожденная УНР 1917 не в счёт
Цитата: Минометчик Лёша
что там за люди в балакавах
смотрите как при упоминании Майдана скрепные "братья" активизировалисьsmile полыхает....


18 18
0
14 липня 2021 15:18

[Пользователь забанен за нарушение правил комментирования. Администрация]


8 7
166
14 липня 2021 15:25

Цитата: Туся

Можливо я і дурепа, та з останніх трьох президентів, найкраще жилося при Януковичу. Не було війни, крим був наш, була робота, і більш менш нормальні тарифи, і економіка при Азарові .....

Тобто, історія Білорусі тобі ні про що не говорить?



Цитата: JJAbrams
Цитата: vsio nadoelo

 А при Януковиче действительно было лучше.

мде, забыли уже как сынок Яныка ездил по городам Украины и отжимал бизнесы? Даже в Кремне была история с Лукасом. Очень *** стабильно, стабильно шо капец.

А чи не після візита Янека на вагонобудівний різко почалось урізання замовлень? Теж не вдався рейдер і пішло-поїхало. Але ж то її не стосується, Янек для неї світило українського президенства!


16 23
4 368
1
14 липня 2021 15:35

Цитата: КАПУША
Але ж то її не стосується,
ну так тож какогонибудь дормаша не коснулось, а значить всем было хорошо!така логика


11 20
0
14 липня 2021 15:37

[Пользователь забанен за нарушение правил комментирования. Администрация]


6 5
4 368
1
14 липня 2021 15:45

Цитата: Минометчик Лёша
Я Швондер
да это всем ясно


8 13
383
14 липня 2021 15:49

Цитата: Yustas
Пользователь забанен за нарушение правил комментирования. Администрация]
какойто избирательный бан, тут кучка мыжебратьев поплюжит честь и достоинство погибших на майдане, а банят того кто в адрес администрации виялався по этому поводу.


11 23
103
15 липня 2021 10:27

Цитата: Туся
А, дарма Янукович не розігнав майданівців....

Я бы посоветовал вам сказать это матерям,женам и детям погибших на майдане, лино в лицо что их дети,мужья,отцы  погибли просто так потому что вам при яныке хорошо жилось на откатах, а вы знаете что от РФ янык получил 3 млр$ за которые до сих пор идут судебные тяжбы в Лондоне и если примут решение в пользу РФ то платить придятся нам с вами! Очень смешно читать коментарии не подкрепленные фактами! Могу с вами поделится одним, я как ЧП при яныке платил налоги на перед на 1-3 месяца бывало и на пол года вперед и если бы лигитимный еще пару лет поправил то вот задумайтесь, как бы страна жила дальше без копейки от предпринимателей ??? 


8 29
4 368
1
15 липня 2021 12:24

Цитата: Sharperok
я как ЧП при яныке платил налоги на перед на 1-3 месяца бывало и на пол года вперед
да человек всю жизнь просидел на заводе, она даже не в курсе шо такое ЧП, ходили пачками по фирмам, то налоговая, то пожарники, мчсники, а к пищевикам еще и санстанция.Драли три шкуры. Человек думает что вся страна работала на одном заводе....за еду, а раз еда была-то все хорошо жили.... тем временем становится все веселее.

На выплату зарплат шахтерам не хватает 2,9 миллиарда, – Минэнерго

5 17
739
1
15 липня 2021 14:25

 Правду про майдан ніхто не знає. Це нам так подають інформацію, що там розігнали , вбивали мирну молодь, що прийшла ялинку встановлювати. Але єі друга сторона, зовсім протилежна. І це також може бути гіркою правдою.  це готувався переворот, путч, заздалегіть запланований, а не якась там звичайна вечірка. І 80% там були зовсім не випадкові люди.   А, що до президентів, то моя думка така, що за часів незалежності України, усі 6 президентів так і не змогли вивести країну з кризи, і зробити її процвітаючою державою. В усіх є маленькі плюси, і великі мінуси.  І,  з кожним роком, країна все далі і далі котиться в низ. І не можу захоплюватися управлінням хоча б одного президента, бо усі вони не змогли достойно керувати країною. Так, що я не прихильниця ні Януковича, ні Порошенка. І корупція була і є при усіх очільниках влади! І ЧП-цям при усіх през. було не ок! І ніхто з них світле майбутнє не зробив. І, чого за них ще сперечатися один з одним, не розумію.


20 12
4 368
1
15 липня 2021 15:32

Цитата: Туся
І ЧП-цям при усіх през. було не ок! І ніхто з них світле майбутнє не зробив.
Та ви шо? мабудь в вас було с десяток ЧП, і усі збанкрутіли....як можна судити весь світ лише з свого досвіду???
Цитата: Туся
Це нам так подають інформацію, що там розігнали , вбивали мирну молодь, що прийшла ялинку встановлювати.
при чому тут ялинка? ви не володієте зовсім цим питанням!!! Але продовжуємо ржати-Рада со второй попытки одобрила введение налоговых льгот для казино и лотерей, шо ви там казали про

Цитата: Туся
вірішують якусь єрунду, а не дійсно важливі життєві питання для людей.


 


5 13
166
15 липня 2021 17:11

Цитата: Туся

 Правду про майдан ніхто не знає. Це нам так подають інформацію, що там розігнали , вбивали мирну молодь, що прийшла ялинку встановлювати. Але єі друга сторона, зовсім протилежна. І це також може бути гіркою правдою.  це готувався переворот, путч, заздалегіть запланований, а не якась там звичайна вечірка. І 80% там були зовсім не випадкові люди.   

Серйозно?! Путч?! Той, що Богуцька пророкувала? Чи той, що після наколотих пєчєньок від Нуланд?

Здавалося б, є інтернет, є вільний доступ до будь-якої інформації, але ж ні! Лайно смачніше!

Все одно цікаво, що там говорить "та сторона"? Що 30 листопада студенти самі себе віддубасили? 

 

 

 


7 17
4 368
1
15 липня 2021 18:25

А так беня под крышей зе добывает нефть для переработки на нпз, только на нпз она заходит под видом азербайджанской и по другой цене- гешефт......Федеральная таможенная служба РФ сообщила о незаконном перемещении в Украину 80 тыс. тонн нефти стоимостью более 2 млрд рублей.---беню трохи потрусили?



Не нравится зеленым ***, когда их лицом в в их же каку мокаешь?


4 10
302
15 липня 2021 18:45

Цитата: Туся

 Правду про майдан ніхто не знає. Це нам так подають інформацію,

Хочу повторити як я Вас назвала, думаю згадаєте. А взагалі, відстежую дуже цікаву тенденцію: хто за незалежну Україну - той з гівном, хто любить рашку(Добриня), чи згадує пломбір і забуває ГУЛАГ - з кубком... Моє вічно ватне місто Кременчук.


10 14
4 368
1
15 липня 2021 21:00

Феномен Зеленського – це помста обивательської посередності. Тієї, що не йшла на Майдан і на фронт, а тихо відсиджувалася біля телевізора,розметала харчі в супермаркетах і бензин на АЗС, скуповувала бакси в обмінках. Тієї, для якої цінності – це те, що у шлунку й у коморі, а духовні потреби обмежуються переглядом "95-го кварталу" й освяченням шинки на Великдень.

Це їхня помста всім "сильно вумним". Це помста тупої молоді, що вчиться у третьосортних універах, куди беруть із мізерним рівнем ЗНО або взагалі без нього. Це помста сірості, бидляцтва й малоросійства. Помста сцикунів, які думають, що війну зупинить магія, а не кров, піт, жертви й відвага.

За тріумфом посередності завжди йдуть страшні речі: поразки, тоталітаризм, зневіра, поневолення. 


6 18
36
15 липня 2021 23:05

zzzzzz, есть мнение, что люди, обеспечившие своим голосом приход к власти зеленского, руководствовались при этом такими же убеждениями, как и учасники майдана в своё время - были недовольны действующей властью. То есть, такие же фантазёры, поверившие в чудо. Ясно дело, на поверку оказалось, что одни свергли деспота, а другие - единственного достойного главнокомандующего и десницу господню на этом континенте, но хотелки ведь у них были одинаковые - жить в стране получше. То есть поливая грязью вторых, поневоле ставим под сомнение мотивацию подвига первых, а это не есть хорошо, не так ли?


16 7
680
16 липня 2021 13:20

Цитата: КАПУША
Все одно цікаво, що там говорить "та сторона"? Що 30 листопада студенти самі себе віддубасили?

Та не, их как раз отдубасили и это факт. Вышли люди что бы дать власти понять что они оф*ли, а под шумок наехало стадо проплаченых, хорошо подготовленных головорезов под предвадительством Корчинского.

 

Вам правду о майдане уже никто не скажет, никто не скажет что за боевики с футлярами из-под снайперских винтовок выходили с отеля под прикрытием картавого Парубия, который на следственных действия давал показания что это не он, так как фотка со спины, а потом появилась фотка с другого ракурса и видео выхода этих "воинов" с футлярами. А снайперка Пашинского на майдане? Да тут вопросов прото уйма.

Вы верите что это власть забрали не силовым методом?

 

А под шумок активизировались русские радикалы, которые рынулись в Крым и Донбасс при поддержке рашки + им помогли военные ресурсами и людьми.

 

Кто тут виноват? Мне сложно судить, радикалы виноваты во всем, что со стороны Украины что со стороны раши. У них в жо* шило, которое им мешает. Они любят убивать, на большее они не способны.


14 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх