Мешканці кременчуцької малосімейки п’ять днів сидять без газу: міськгаз вимагає оплату

10.01.2020, 14:04 Переглядів: 2 753

 

Будинок на Першотравневій, 37 відключили у зв’язку з аварійною ситуацією. Тепер «Кременчукгаз» вимагає оплатити проведені роботи

Мешканці малосімейки, що на вулиці Першотравневій, 37 п'ять днів сидять без газу. Його перекрили у зв’язку з витоком ще 5 січня, повідомляють люди. Без газу вони зустріли Різдво, і до сьогодні газопостачання не відновлене – ніяк зварити їсти.


Мешканці телефонують в усі інстанції – від міськгазу до деартаменту ЖКГ, про своє лихо одна з читачок розповіла й «Телеграфу». У ПрАТ «Кременчукгаз» людям порадили збирати гроші на оплату зварювальних робіт.


Як пояснив ТЪ Болеслав Грабовський, головний інженер «Кременчукгазу», відключення було аварійним – проіржавіла труба, що заходить у будинок. Будинок (формально) знаходиться на балансі КГЖЕП «Автозаводське». За законом, власники приміщень є співвласнками будинку – отже, мають самі дбати про ремонти та їх оплату. Проте у малосімейках ще не всі приватизували кімнати.


- Нехай КГЖЕП як власник будинку оплачує зварювальні роботи, ми їх виконаємо. Ми лист надіслали ще позавчора,  - каже Болеслав Грабовський.


Він не вперше посилається на те, що кодекс газорозподільних мереж передбачає окрему плату за їх обслуговування. За його словами, вже немало співвласників будинків (в основному, в ОСББ) уклали з міськгазом договори на обслуговування мереж.


Як повідомив директор департаменту ЖКГ Іван Москалик, коментуючи ситуацію, наразі КГЖЕП «Автозаводське» вирішує питання підключення малосімейки.


Аналогічні питання з оплатою аварійних ремонтих робіт на газових мережах та суперечки з міськгазом виникають не вперше. 




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх