Під мерією зібрався міні-мітинг проти будівництва меморіального комплексу на «Озерному» (рішення прийнято)

11.03.2021, 09:43 Переглядів: 4 816 Коментарів: 6

 

Організатором мітингу виступив активіст, учасник АТО Леонід Харченко

11 березня під мерією зібрався мітинг проти будівництва меморіального комплексу на «Озерному». Йдеться про ініціативу єврейської громади побудувати меморіальний комплекс та культову споруду паломницького центру в мікрорайоні «Озерний», де розташоване старе єврейське кладовище. Це одне з найбільш резонансних питань сьогоднішньої сесії міськради - «Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території мікрорайону «Озерний».



Початок мітингу був запланований на 9.30. На цей час під мерією зібралось до 10 людей.


На мітинг прийшов ексдепутат міської ради позаминулого скликання та ексголова земельної комісії Валентин Стасюк (у синій куртці ліворуч).


 


Він заявив, що «не можна вести будівництво на території цвинтарю та тілах пращурів». (Валентин Стасюк примітний тим, що як голова земельної комісії спочатку боровся проти будівництва супермаркету «Білла» на території паркової зони, а потім фактично погодив - прим.)


 

 

Протестуючі зайшли у приміщення міськради, де зустріли мера Віталія Малецького. Питання будівництва меморіального комплексу мають розглянути на сесії першим. Але у приміщенні міськради досі діють карантинні правила, які обмежують присутність людей на засіданнях. Тож активістів до зали можуть не пустити.


 


Активісти домовилися з мером, що до зали пустять 5 чоловік, але згодом прорвалися й інші.



У сесійній залі з трибуни виступили активісти, АТОвець та мама загиблого бійця. Вони прохали розглянути питання першим й зняти його з порядку денного. 


Депутат Олександр Роженко нагадав, що у 2017 році кременчужанам презентували детальний план мікрорайону «Озерний». 12,2 га передбачає під будівництво меморіального комплексу єврейських захоронень. На сьогодні єврейське товариство «Релігійна громада іудеїв «Бейт ахаїм» просить надати 6 га землі під меморіальний комплекс. 



- Нам, як депутатам, треба визначитися, що буде з 6 га. Релігійна організація просить виділити 6 га, а що з рештою? Яка наша позиція? Там є і православні захоронення і караїмське..., - зауважив депутат Олександр Роженко. 


Нагадаємо, що задля будівництва артскладів свого часу знищили низку секторів цвинтаря: російський, польський, тюркський, караїмський та інші. Наслідки вандалізму можна побачити і сьогодні - могильні плити, повалені пам'ятники, розкопані могили та обвалені склепи.



Голосування «Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території мікрорайону «Озерний»


Перед початком голосування депутати Ігор Шварцман та Євгеній Алексєєв повідомили, що не голосуватимуть через конфлікт інтересів, Шварцман - директор, а Алексєєв - голова наглядової ради єврейське товариство «Релігійна громада іудеїв «Бейт ахаїм». 


Віцемер Дмитро Кравченко зауважив, що це лише розроблення детального плану й будуть громадські обговорення. 


Проголосував за правку (зміну назви організації «Релігійна громада іудеїв «Бейт ахаїм») депутати підтримали рішення: за 29, проти 0, утрималися 4. 
 
Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
11 березня 2021 10:47

какие-то непоследовательные у нас активисты smile чего только против евреевских понтов митингуют? они то по крайней мере на задвирках примоститься...  уже б одним махом хоть для приличия повозмущались на тему того, что втихую последний кусок парка железнодорожников отдают армянам для реализации их понтов.  


48 2
364
11 березня 2021 14:59

Невже ми хочемо, щоб місто під час паломництва хасидів перетворювалось на смітник?


19 10
938
11 березня 2021 15:23

Цитата: Хатаб

Невже ми хочемо, щоб місто під час паломництва хасидів перетворювалось на смітник?

 

а інша сторона медалі - оживе готельний бізнес і шльондри піднімуть розцінки


11 3
0
11 березня 2021 15:25

"Зри в корень." Первое - дочь цадика Нахмана (Сара) похоронена не в Кременчуге а в Крюкове (документальное подтверждение говорит против Кременчука и за Крюков). Второе - давайте возводить в сан святых близких родствеников до третьего колена (можно до седьмого). Чем Сара Нахман знаменита?

А теперь вопрос - в чем вопрос постройки комплекса, ведь хасидов дурят сами хасиды.

Во главу угла поставлены "бабки".


13 0
199
1
11 березня 2021 17:40

/переход на личности/ бабки за километр чует, работает по старой схеме: поднять кипиш звонким кукареканьем, *** активистов на кипиш митинг вывести за печенье идею... потом случайно купить Аутлендер, шумиху унять и сказать что так и надо. С немцами ("Билла") прокатило, мож и с евреями прокатит))


5 3
0
11 березня 2021 18:15

С немцами ("Билла") прокатило, мож и с евреями прокатит.

Не факт.

Евреи родственники Иисуса (Иисус - сын божий), а бог не фраер он все видит.

Скандал будет позже, когда хасиды поймут как их поимели свои.

 


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх