Як отримати субсидію готівкою НЕ пенсіонерам: детальна інструкція

5.03.2019, 10:01 Переглядів: 13 900 Коментарів: 5

 

Переказ «Швидка копійка» можна буде отримати в «Ощадбанку» з 12 березня. Проте є й інший спосіб отримання субсидії, якщо ви вже клієнт цього банку

Із 12 березня розпочнеться виплата субсидій у готівковій формі не пенсіонерам. Кременчужани звертаються до редакції з проханням роз'яснити деталі: що таке переказ «Швидка копійка»? Чи обов'язково отримувати субсидію в касі «Ощадбанку»? І чи можна відкрити картку заздалегідь, щоб не стояти у чергах?


Ми звернулися за коментарями до керівниці кременчуцької філії «Ощадбанку» Наталії Скляр.


- За постановою Кабміну, виплата проходитиме через систему миттєвого банківського переказу «Швидка копійка». Перший транш за реєстром субсидіантів надійде 12 березня. Гроші мають отримати субсидіанти, які не є пенсіонерами і ті, які не мають соціальних карток. У реєстрі буде вказано прізвище, ім'я, по-батькові субсидіанта, номер ідентифікаційного коду та сума, яку людина має отримати, - коментує Наталія Скляр.


Як отримати субсидію не пенсіонеру: інструкція

Варіант перший

  1. Прийти в «Ощадбанк» з паспортом та ідентифікаційним кодом (виплати починаються з 12 березня).
  2. З паспортом та кодом отримати гроші готівкою в касі. Працівники «Oщадбанку» пропонуватимуть одразу заплатити компослуги (щоб ви потім не забули і це не стало причиною для припинення субсидій).
  3. Щоб в подальшому не ходити до каси, можна оформити соціальну карту, на яку субсидія надійде вже наступного місяця (за березень у квітні).

Варіант другий

Тим, хто вже має соціальну карту (наприклад, для виплати допомоги на дитину, тощо), субсидія за лютий у березні надійде одразу на карту. Тобто не треба стояти в черзі до каси за переказом «Швидка копійка».


«Якщо субсидіант, який не є пенсіонером, вже має поточний рахунок в Ощадбанку для виплати соціальної допомоги/депозитів/заробітної плати, субсидію автоматично буде зараховано саме на цей рахунок, і Ощадбанк надішле SMS про її надходження (за умови активованої клієнтом послуги SMS-банкінгу)», - таке повідомлення розміщене на сайті «Oщадбанку».



Варіант третій


Якщо немає соціальної картки в «Oщадбанку», оформити її, не чекаючи 12 березня. В цьому випадку на неї надійде сума монетизованої субсидії.


- Якщо ви не хочете отримувати в касі переказ «Швидка копійка», а хочете отримати гроші на карту, у вас є така можливість. Будь-який субсидіант має право звернутися до «Oщадбанку» і оформити соціальну карту. Цю карту ми включимо в реєстр, подамо реєстр в органи соцзахисту. У цьому випадку сума буде списана з реєстру «Швидка копійка» і зарахована на картковий рахунок субсидіанта, - пояснила Наталія Скляр.


Власний досвід

4 березня ми протестували, як працює варіант другий — працівник редакції у відділенні банку на вул. Небесної сотні заздалегідь оформив соціальну картку, на яку буде надходити субсидія.


 


На оформлення картки пішло півгодини — разом із записом в електронну чергу, недовгим очікуванням (близько 7 хвилин). На руки видали договір. Саму картку видадуть через два тижні — орієнтовно 18 березня. Працівник банку повідомила, що надійде SMS про те, що картка готова, і про отримання субсидії.


Тепер, увага: якщо ви оформляєте соціальну картку заздалегідь (як зробили ми), заплатити за лютий за компослуги повністю доведеться з власних коштів. І лише потім отримати відшкодування (субсидію на картку). Бо саму картку в цьому випадку виготовлятимуть довше, ніж прийде «Швидка копійка». При цьому граничний термін оплати за компослуги, який зазвичай виконавці прописують у договорах — це 20 число місяця наступного за розрахунковим.


Якщо власних коштів (без субсидії) недостатньо, щоб самому себе кредитувати - заплатити за лютий повністю (і трохи почекати субсидію на картку), вам краще не повторювати наш досвід...


Щоб не стояти в черзі...

«Ощадбанк» пропонує заздалегідь записатися на прийом для отримання переказу «Швидка копійка» - вибрати зручний час та найближче відділення. Записатися можна онлайн на сайті банку.


 


Разом із тим, Наталія Скляр підкреслює, що банк працюватиме в посиленому режимі, щоб усім видати субсидії готівкою.


- У місті працює 12 відділень, і в кожному з них можна буде отримати субсидію готівкою. Якщо буде багато людей, режим роботи змінимо, працюватимемо по 12 годин, - запевнила керуюча філією.


«Швидка копійка» зберігатиметься три місяці

Наталія Скляр підкреслила: урядова Постанова передбачає, що гроші в системі миттєвого переказу «Швидка копійка» зберігатимуться протягом трьох місяців. По закінченні цього часу вони повернуться до Мінсоцполітики.


Передбачено, що органи соцзахисту враховуватимуть не отримані суми при наступному перерахуванні субсидії, тобто гроші не пропадуть і врешті дійдуть до адресата. Але ж платити за компослуги потрібно місяць у місяць, тож краще не прогавте «Швидку копійку».


Нагадаємо, субсидія «живими грошима» у березні надійде тим, кому цей вид допомоги призначений з 2018 року. Для тих, хто отримує субсидію з 2019 року, працює інша модель монетизації: кошти надходять на рахунок в «Oщадбанку» і автоматично списуються за компослуги. Отримати залишок монетизованої субсидії (за рахунок економії послуг) можна буде по закінченні опалювального сезону. 



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
5 березня 2019 17:07

Ощадбанк заснув  20 столітті, які 2 тижні на виготовлення картки? 

 


10 1
169
5 березня 2019 17:58

Цитата: Daniel Mroz

Ощадбанк заснув  20 столітті, які 2 тижні на виготовлення картки? 

 

Обіцяють, що з 12 березня будуть миттєві картки, але побачимо


3 0
0
6 березня 2019 10:25

Хоть убей-не пойму, в чем экономический или социальный смысл этой монетизации...Как много тех ,кто реально что -то получит от экономии,остальным только бестолковая возня? Ну и перевод расчетов за комуслуги на Ощадбанк,где не самая маленькая комиссия за услуги и совок еще глубоко засел в сервисе...


14 0
1 031
6 березня 2019 10:54

Это же просто "хаос" будет творится в оделениях Ощадбанка . Почему бы не рассмотреть варианты монетизации и в других банках... на зарплатную карту или пенсионную ....


10 0
1 031
12 березня 2019 13:11

Не в любом отделении Ощадбанка г. Кременчуга можно зарегистрироваться на приём (онлайн , некоторых отделений нет в базе). Сегодня 12.03.19г. на ул. Богаевского вообще обьявление вывесили странное : "Сьогодні каса не працьює , а завтра невідомо"


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх