Нове у порядку призначення субсидій: більш жорсткі правила для боржників

8.02.2019, 12:44 Переглядів: 5 517 Коментарів: 2

 

Кабмін скоротив з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості за комуналку для призначення субсидій

Відтепер, щоб претендувати на субсидію, не можна мати борги за комуналку понад місяць у сумі, що перевищує 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Уряд ввів більш жорсткі правила для боржників – раніше обмеження діяло стосовно тих, хто має борг понад два місяці.


У Постанові йдеться, що субсидія не призначється, якщо «структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії».


Передбачено, що ця норма не застосовується під час призначення субсидії громадянам на наступний період, «якщо Мінсоцполітики не забезпечено фінансування житлових субсидій таким громадянам у грошовій формі (у тому числі готівковій)». Тобто, якщо заборгованість виникла не з вини отримувача субсидії, а з вини Мінсоцполітики.


Більша частина внесених урядом змін стосується механізму монетизації субсидій, який розпочинає діяти. Про те, хто і як надалі отримуватиме субсидії відповідно до нових правил – у наступних публікаціях «Телеграфа».

Теги: долг борг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 088
8 лютого 2019 14:44

Спасибо!


6 2
1 031
8 лютого 2019 16:28

Не в тему, вопрос : " Почему так долго считали коммунальные услуги за январь и не выставляли суммы ?" . (Только сегодня, 7.02.19 г. аж к обеду смог узнать сумму и заплатить)


11 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх