Розкриті причини, чому Піддубна пішла на вибори від «Радикальної партії Олега Ляшка»

30.09.2020, 18:23 Переглядів: 4 904

 

Кандидат на посаду міського голови та №1 у списку РПЛ до міськради Оксана Піддубна пояснила своє радикальне рішення та розкрила таємницю про спонсора виборчої кампанії

- Оксано, ми пам'ятаємо, що у міськраді ви вийшли з фракції партії «УКРОП» і через розбіжності у поглядах стали позафракційною. Чому зараз вирішили балотуватися від «Радикальної партії Олега Ляшка»? 


- Законодавство зобов’язує балотуватися до місцевих рад лише за партійними списками. Тобто треба не просто йти на вибори, а мати команду однодумців. Наразі я таку команду знайшла. Я вибирала партію, яка не суперечитиме  моїм принципам, і де я зможу не лише  почуватися вільно, але й втілювати в життя мої ініціативи. РПЛ - це партія, яка не змушуватиме мене кнопкодавити. Ми разом пропрацювали каденцію, і депутати-радикали ніколи не брали участь у корупційних схемах, не сиділи на бюджетних потоках, не брали участь у бюджетних підрядах. На відміну від більшості депутатів і наближених до влади осіб, які прийшли та йдуть знову у міську раду, щоб працювати на свою кишеню. Для мене важливо й те, що фракція  РПЛ ніколи не голосувала за моє вигнання із сесійної зали, коли мер намагався позбавити мене права брати  участь у сесіях через те, що я незручний депутат. 


 


- Ви сказали, що сподіваєтесь на підтримку ваших ініціатив. Назвіть три головні з них.


- По-перше, це капітальний ремонт, поступова заміна старих мереж тепло-, водопостачання та водовідведення. Мережі зношені, їх стан призводить до поривів і, як наслідок, – втрати тепла, води і високі тарифи, які мають покрити ці втрати. Приведення мереж до ладу дозволить не підвищувати, а навіть знижувати тарифи. Друга ініціатива – однозначно, я налаштована зменшити чисельність штату у виконкомі, тому що за цю депутатську каденцію він був збільшений до неймовірних розмірів. При цьому я – за чистку кадрів і вже неодноразово зверталася з ініціативою звільняти чиновників, які діють проти людей. Наприклад, звільнити головного архітектора, яка протиправно видала містобудівні умови для будівництва 12-поверхівки на Великій Набережній – я допомогла людям скасувати цей документ через суд. І третя ініціатива з моєї програми - забезпечити комунальну медицину кваліфікованими кадрами. Будучи депутатом, я виступала за збереження стоматполіклінік; за збереження посад вузьких фахівців, яких зараз не вистачає. Я вважаю, що медицина – це пріоритетне питання, яким слід займатися. Але, на жаль, чинний мер та його команда руйнують те, що було до них. 


- Чому ви вважаєте, що РПЛ – це та партія, яка втілить ці ініціативи?


- Ми п’ять років у цій каденції разом у міській раді. І я переконалася, що з цією фракцією можна вести діалог; РПЛ - одна з небагатьох фракцій, яка вже підтримала більшість моїх ініціатив. Одна людина може підняти проблему, озвучити її та навіть досягти позитивних результатів, але для системної боротьби проти корупції, проти хабарництва, проти зловживань чиновників потрібна команда однодумців. І я рада, що вона в мене з’явилася. 


- Оксано, хто фінансує вашу виборчу кампанію? Ми бачимо, що кишенькові ЗМІ, наближені до мера, активно розкручують меседж, що нібито за все заплатив Жеваго. 


- Нещодавно ми сиділи з партійцями із РПЛ, саме обговорювали й публікацію однієї з провладних газетпро те, що я нібито людина Жеваго у Радикальній партії. Голова фракції РПЛ у міськраді Дмитро Кавунник, який вкладає власні фінанси у виборчу кампанію радикалів до міськради, посміхнувся і сказав: «Ну, Жеваго мене ще ніхто не називав!» Не секрет, що Дмитро – бізнесмен, підприємець. Він заробляє гроші – це можна побачити в його декларації, а відповідно, і сплачує податки (і заробляє не на бюджетних підрядах). Усе – відкрито і прозоро.

Автор: Політична реклама
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх