До свого ювілею льотний коледж здивував кременчужан авіашоу над набережною

1.07.2020, 18:32 Переглядів: 11 603 Коментарів: 4

 

Два гелікоптери пілотували випускники Кременчуцького льотного коледжу, зокрема, у якості другого пілоту у вертольоті Мі-2МСБ-1 летіла пілотеса Аліна Бабінська, яка у 2015 році закінчила КЛК

1 липня з набережної у Придніпровському парку кременчужани заворожено спостерігали за авіашоу над Дніпром. Такий подарунок зробив містянам Кременчуцький льотний коледж ХНУВС до свого 60-річного ювілею.



Святкування 60-річчя розпочалося з відкриття меморіалу «Слави вертольотчикам» та лінійки студентів і курсантів льотного коледжу, де вони отримали свої дипломи. Після урочистостей кременчужани попрямували на набережну.


Перше, що побачили глядачі, був політ літака ХАЗ-30, який надав для участі у шоу Харківський аероклуб ім. В.С. Гризодубової товариства сприяння обороні України.


Далі у небі з'явився гелікоптер Мі-2МСБ-1 кольору хакі — модернізований український вертоліт, зібраний на АТ «Мотор Січ». Він спустився дуже низько над плесом річки і покрасувався перед кременчужанами різними трюками у повітрі.



Апогеєм авіашоу стала поява трьох великих вертольотів Мі8-МТВ від ТОВ вертольотно-тренувального цетру «Українські вертольоти». Три білі красені пролетіли над Дніпром, після чого двоє відокремилися та зникли за горизонтом, а один продовжив перфоманс.


Гелікоптер завис над островом Фантазія, і містяни, затамувавши подих, чекали, що ж буде далі. Екіпаж повітряного судна продемонстрував глядачам десантування людей. Двоє у жовтих шоломах та камуфляжі за допомогою тросів спустилися на землю, після цього гвинтокрил зробив коло у повітрі, розвернувся – і забрав людей назад, на борт.


 

Цікаво, що два гелікоптери пілотували випускники Кременчуцького льотного коледжу, зокрема, у якості другого пілоту у вертольоті Мі-2МСБ-1 летіла пілотеса Аліна Бабінська, яка у 2015 році закінчила КЛК.


Якщо ви не мали змоги побачити авіашоу на набережній, ТЪ потурбувався про своїх читачів, ви можете переглянути відео на нашому сайті.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука Джерело відео: Артём Коваленко, Евгений Васильев
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

84
1 липня 2020 19:00

да, действительно шоу. аж дух захватывает


10 0
0
1 липня 2020 19:20

организаторы ле бурже нервно курят


14 1
54
1 липня 2020 19:53

крутые полёты были когда Соколы пару раз летали.ото моща була..


25 1
1 088
1 липня 2020 21:27

Выпускникам Лётного колледжа Респект!!!


14 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх