Дедюрін пояснив, чому пішов з посади директора «Міського саду» та де взяв гроші на реєстрацію в нардепи

14.06.2019, 17:17 Переглядів: 4 441 Коментарів: 5

 

«ТелеграфЪ» поспілкувався з новоявленим політиком, який пішов з посади директора КП, залишив рибок в озері та звіряток у парку і балотується до Верховної Ради

Віталій Дедюрін звільнився з посади директора парку «Міський сад», самовисунувся кандидатом у нардепи по округу №146 (Кременчук) та зареєстрував ПП «Слуга народа» - комерційне підприємство, яке використовує назву, співзвучну назву партії Президента Зеленського.



Нагадаємо, одночасно (в один день) у Кременчуці зареєструвалося ще два приватних підприємства з назвою у словосполученні «слуга народа». Тож головне питання до Дедюріна: чи не є він технічним кандидатом? І на що розраховує, маючи доволі скандальні історії у послужному списку?



Дедюрін вважає, що він «реальний слуга народа»

- Віталію Миколайовичу, поясність причини вашого звільнення.

- Вирішив спробувати себе як політик!


- Це якось пов'язано з ПП «Слуга народа», яке ви зареєстрували?

- Це пов'язано із кандидатом у народні депутати України, якого зареєструвала ЦВК. Я зареєстрований, ця інформація є на сайті ЦВК. Йду самовисуванцем. До партії «Слуга народа» я подав заяву, надав свій ролик. Мені надіслали відповідь, що зі мною зв'яжуться, а якщо не зв'яжуться, то раді бачити в команді...Ну, якщо в мене там не вийшло, я вирішив піти самовисуванцем. Я вважаю, що я реальнний виходець від народу. Я створив групу у Фейсбук «Слуга народа» ще у липні 2018 року, коли нинішні всі активісти ще й не думали, не знали, не планували. Я цю тему просуваю. Тому вирішив спробувати от так. А взагалі — не без пилу та шуму. Просто так би я не пішов (з посади — ред.). Розійшлися по політичних поглядах. Я не хочу чіпати цю сторінку, я її перегорнув — і все.


- Тепер ви кандидат. Але ви розумієте, що рукописи не горять і ми пам'ятаємо ситуацію з похоронним комбінатом і те, що там було, коли ви там керували (див. довідку нижче — ред.). У будь-якому випадку ця інформація випливе.

- Та нехай випливає! Я сміливо та відкрито дивлюся людям в очі. Не треба вночі випилювати у мене огорожу на кладовищі. Не треба вночі копати ці ями та робити незаконне поховання.


- Але закопувати могилу перед самими похоронами — ви ж самі розумієте, як це виглядає.

- А хто знав, коли там будуть ті похорони? Я три доби там чекав, працівники міліції чекали. Охорона - я ж не сам там був! Тим більше, там зруйнували поховання учасника Великої Вітчизняної війни і надгробок кинули збоку. Про цю ситуацію знала прокуратура, міліція, мер. Я сам від себе нічого не роблю. Я казав, що три доби сидять люди та охороняють яму. А раптом там когось убили та незаконно поховали. Мені сказали — дійте відповідно до законодавства. Відкриваємо Закон «Про поховання та похоронну справу» - там чітко зазначено, що забороняється поховання без оформлення на спецкомбінаті або в ритуальній службі. Якби я знав, що буде похорон от-от, після того, як закопали могилу, я б, може, цього б не робив. 


- Я вас почула. Складається враження, що ви — технічний кандидат.

- Тетяно, давайте подивимось, скільки набере пан Урін, де він і хто він, і скільки наберу я. Я не збираюся когось поливати брудом, копатися у нижній білизні. Я буду просто розповідати, що я гідний кандидат від міста Кременчука і реальний слуга народу. Я пропрацював понад 10 років керівником на підприємствах. І на спецкомбінаті працював, який прийняв з боргами. Я готовий до всього. Я не людина, котра, як страус, ховатиме голову і пісок. Якщо люди вважають, що потрібно обговорити ситуацію по спецкомбінату — я готовий.




- Ви працювали у команді місцевої влади. По суті, у команді, що позиціонує себе як команда Малецького-Шаповалова. Складається враження, що ви — технічний кандидат Шаповалова, який хоче перебити кандидата від «Слуги народу».

- Та ні, це не зовсім так, це я вам чесно реально кажу. От мені телефонують і кажуть: чи ви маєте відношення до таких-то ще підприємств? (йдеться про два інші підприємства, які використовують у назві словосполучення «слуга народа» - ред.) Я чесно кажу, що я дізнався про них лише з телефонних дзвінків. Та певних політтехнологів, які розповідали, що мене чекає, якщо я не відмовлюсь від своєї ідеї піти кандидатом у депутати Верховної Ради.


- І що на вас чекає?

- Мені пояснили, що на мене чекає, і я сказав, що готовий до всього.


- Вам погрожували, чи що?

- Так точно. Не фізичною розправою. Мені погрожували очорнити моє ім'я. Сказали, що до цього вважали, що воно чисте і дуже хороше... І розповіли, що будуть «дубасити» мене і на «1+1», і місцеві ЗМІ, і «ми тебя вывернем». «Выворачивайте! Главное, чтобы выворачивалка у вас не загнулась в неподходящий момент». Я сміливо та відкрито йду туди і готовий розповісти про все, і де я взяв гроші на реєстрацію, де я взяв ідею.


- І де ж ви гроші взяли?

- Тетяно, ви не повірите, я продав свою нерухомість. Рівно за декілька днів, як заплатити за реєстрацію. І заплатив податки державі.


- Що ж ви продали, аби зареєструватися кандидатом?

- Я продав земельну ділянку, яка була виділена мені ще в 90-ті роки як учаснику бойових дій.


- І хто ж вам телефонував, погрожував?

- Тетяно, ви ж розумієте, я не можу таке сказати. Я і так зробив натяк... я знаю, що ви напишете те, що я сказав, і там не буде ніяких вимислів та домислів. Тому я й розмовляю з вами.


Довідка ТЪ

 
Віталій Дедюрін — учасник бойових дій у Афганістані. Свого часу він керував КП «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг». У 2008-2009 роках «ТелеграфЪ» робив низку публікацій про розцінки на так звані додаткові послуги, які ввів Віталій Дедюрін, керуючи комбінатом. Зокрема, була навіть додаткова плата за погодні умови, якщо спецкомбінат організовував поховання у сніг чи дощ. Люди масово скаржилися на зависоку плату на резерв на кладовищі (до 1000 гривень, що було захмарною сумою 10 років тому).


При цьому родичі померлих, і яких за роки не збереглася квитанція про резерв, мусили платити заново. З цим і був пов'язаний конфлікт, що виник у 2008 році. Сім'я відмовилася платити 1000 гривень, але бажала поховати небіжчика на зарезервованому раніше місці родинного поховання. Та працівники Спецкомбінату за вказівкою керівника — Віталія Дедюріна закидали викопану могилу прямо перед похоронами. «ТелеграфЪ» писав про цей випадок у матеріалі «Продається місце на цвинтарі. Дорого» (№43 від 23.10.08 р.).


 


Після спецкомбінату в послужному списку Віталія Дедюріна — керівництво об'єднаннями водоканалів у Криму та Запоріжжі.


Останнє місце роботи — директор комунального закладу культури «Міський сад». Тут він був активним ньюзмейкером, регулярно робив дописи на тему життя саду у соцмережах і викладав відео з порушниками. Одному з них навіть зламав вудку.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

604
14 червня 2019 17:43

Був героєм-афганцем,а став ...


13 4
0
14 червня 2019 18:06

Цитата: mangust-1

Був героєм-афганцем,а став ...

Как это был афганцем?  вечно поливаете........

 

 


6 1
4 363
1
14 червня 2019 19:56

ахах, пиддубну не взяли в слугу, дедюрина на взяли....бабло нужно!одна уже побирается


5 4
0
15 червня 2019 11:12

Цитата: zzzzzz

ахах, пиддубну не взяли в слугу, дедюрина на взяли....бабло нужно!одна уже побирается

Ну так идти по мажоритарке от "слуги уродаолигарха" стоит $300k.

Вот дедюрин и решил запилить своего "слугу": с блекджеком и лебедями...


4 1
604
15 червня 2019 16:34

Віталій Дедюрін — учасник бойових дій у Афганістані.
(витяг з довідки Тъ)

Цитата: AWM
Как это был афганцем? вечно поливаете......


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх