Демобілізованим строковикам виплачуватимуть грошову допомогу — Олег Лєднік

11.04.2024, 12:02 Переглядів: 1 082

 

У квітні-травні 2024 року звільнять в запас строковиків, термін військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану

Сьогодні, 11 квітня, під час брифінгу у Кременчуцькій районній військовій адміністрації стало відомо, що строковикам звільненим з військової служби у квітні-березні 2024 року виплатять матеріальну допомогу.

 

— Для громадян, які працювали, передбачена виплата середньомісячної плати, яку вони отримували на день призову. А для військових, які до призову не працювали, виплата буде у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлених на день призову, — констатував Олег Лєднік.

У РВА розповідають, що виплата матеріальної допомоги буде здійснюватися органами соцзахисту населення протягом місяця. Для її отримання потрібно стати на військовий облік за місцем проживання.

— Для виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям які звільнилися у запас, потрібно прийти до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Протягом 10 днів з моменту взяття на облік будуть передаватися документи. Далі будуть здійснюватися виплати, — говорить Олег Лєднік.

Якщо демобілізовані матимуть питання щодо документів та постановки на військовий облік, у ТЦК та СП обіцяють роз’яснити інформацію.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію.

Автор: Роксолана Жукова Джерело фото: Судово-юридична газета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх