«Це ще довоєнна історія» — як юні колядники популяризують українські традиції у Кременчуці

25.12.2023, 20:00 Переглядів: 1 803

 

«Кременчуцькому Телеграфу» вдалося поспілкуватися з юнаками та дівчатами. Як давно підтримують традицію колядування та про реакцію містян на їх пісні у кафе читайте у матеріалі  

Сьогодні, 25 грудня, у деяких кременчуцьких кафе були помічені колядники. Хлопці співали пісень та «водили козу». Відео у редакцію надіслав читач. 

З власноруч зробленою різдвяною зіркою ходили закладами міста, розповідають колядники. Журналісти «Кременчуцького Телеграфа» зустріли компанію на вулиці. Як кажуть підлітки, їх традиції вже не один рік.

 

— Спочатку ми просто вирішили відсвяткувати Різдво у колі друзів, а потім один з нас запропонував подарувати різдвяний настрій містянам, щоб навіть у складний час люди згадували, що є щось хороше, — кажуть колядники.

За словами підлітків, колядували компанією друзів і раніше. Втім, повномасштабна війна змусила пропустити минулорічне свято:

«Ми таке уже робили ще до повномаштабної війни. Нас тоді було більше. Вирішили цього року поновити традицію. Нас обєднує дружба та любов до України. Ми самі зробили зірку, переодяглися у національний одяг. Були у більшості кафе міста. В основному, люди реагували з радістю».

Нагадаємо, що на минулому тижні до «Кременчуцького Телеграфа» завітав творчий колектив колядників Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ з колядками.


Автор: Роксолана Жукова Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх