У Кременчука можуть з’явитися міста-побратими у Німеччині, Іспанії та Італії

10.12.2023, 08:00 Переглядів: 1 521

 

У липні наступного року у французьке місто Клермон-Ферран вирушить митець з Кременчука, який житиме там місяць і займатиметься творчістю

У Кременчука можуть з’явитися міста-побратими у Німеччині, Іспанії та Італії. Про це під час засідання комісії з питань найменування об’єктів топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у межах громади розповів директор Інституту розвитку Кременчука Павло Бедрацький:

 — У нас уже на стадії завершення перемовини щодо встановлення побратимських зв’язків з двома містами у Німеччині.

Та додав, що назви міст поки тримають у секреті і розкриють, коли німецька сторона остаточно ухвалить рішення. Інститут розвитку Кременчука планує у першому кварталі 2024 року підписати дві побратимські угоди з містами Німеччини.

— Співпраця також триває з іспанським і італійським містом. Там трішки менше у нас успіхів, але ми продовжуємо, — повідомив Павло Бедрацький.

Він зазначив, що раз у квартал Кременчук отримує від міст-побратимів гуманітарну допомогу або іншу підтримку — наприклад, долучення до різноманітних проєктів.

Нагадаємо, у Кременчука з’явилося ще одне місто-побратим — Клермон-Ферран — у Франції.

У липні 2024 року у Клермон-Ферран вирушить митець з Кременчука, який житиме там місяць і займатиметься творчістю. Хто саме поїде, визначатимуть на конкурсній основі. У 2028 році Клермон-Ферран прагне стати культурною столицею Європи і залучає до співпраці у цьому напрямку усі свої партнерські міста.

Крім того, Кременчук долучився до міжнародних інституцій — Міжнародної асоціації міст «Мішлен» (це велика організація, яка охоплює понад 56 міст по усьому світу), Асоціації європейських міст «Альда», співпрацює з дипломатичними установами.

Ще один напрямок діяльності — залучення інвестицій від міжнародних організацій. Міжнародна фінансова корпорація надає фінансування — понад 40 млн грн — на облаштування гуртожитку для переселенців на вулиці Троїцькій, 71/73.

До кінця року планують закінчити виготовлення проєктно-кошторисної документації за рахунок міського бюджету (за 1,3 млн грн) потім провести тендер серед підрядників. Після цього можна буде одразу запитувати 70% від суми гранту. У серпні наступного року реконструкція житлових приміщень в гуртожитку має бути завершена.

І зараз вирішується питання про включення до грантової угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією додаткових об'єктів.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: igotoworld.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх