По слідах «Мистецької толоки» в Устимівському дендропаркові: митці представили свої роботи

26.10.2023, 09:38 Переглядів: 973

 

7 жовтня, коли горішньоплавняни були у дендропаркові, рясно дощило, тож художниці домальовували вдома. Фотографам також знадобився час на опрацювання своїх робіт

Митці з Горішніх Плавнів створили 11 художніх картин, понад 300 фотографій, два сюжетні відеоролики, музичну композицію та дитячу казку, які вони присвятили 130-річчю дендрологічного парку державного значення «Устимівський», що знаходиться у Кременчуцькому районі та є однією з «перлин Полтавщини».

Раніше ми писали, що в межах проєкту «Мистецька толока» талановиті горішньоплавнівці на початку жовтня здійснили творчу поїздку до цього об’єкту природно-заповідного фонду України в с. Устимівка. Того дня дощило, тож художниці домальовували картини вдома, та й фотографам також знадобився час на опрацювання своїх робіт.

Тому днями більшість з них зібралася разом у Горішніх Плавнях, щоб засвідчити завершальну частину творчого доробку. Це стало своєрідним підсумком їхньої поїздки в дендрологічний парк.

Як повідомила «Кременчуцькому Телеграфові» директорка ГО «Центр «РОДІС» і співорганізаторка «Мистецької толоки» Лілія Дмитренко, картини й інші мистецькі твори будуть передані до Устимівської дослідної станції рослинництва Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Національної академії аграрних наук України, в підпорядкуванні якої знаходиться дендропарк «Устимівський».

— Там влаштують виставку та інші заходи з популяризації парка-ювіляра, — додала вона.

Музична композиція «В обіймах старовинного дендропарку» Олександра Єруха:

Раніше ми писали, що кременчуцькі філателісти випустили поштівки з рослинами Устимівського дендропарку, а перед цим випустили тематичні поштові конверти.

Автор: Володимир Дмитренко Фото: Михайло Стогній в колаборації з дизайнером Alex Art
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх