Кременчуцьку ТЕЦ  якнайшвидше хочуть передати на баланс Міноборони

22.09.2023, 08:10 Переглядів: 2 747 Коментарів: 1

 На фоні боргу в 1,3 млрд гривень з такою ініціативою виступило «Полтаватеплоенерго», обласна адміністрація, хоча раніше це питання порушували депутати Кременчуцької міськради 

Депутати Полтавської обласної ради підтримують ініціативу  «Полтаватеплоенерго» та Полтавської ОВА передати Кременчуцьку ТЕЦ на баланс Міноборони. Про це заявив голова Полтавської облради Олександр Біленький на засіданні постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

«Приймаємо ініціативу «Полтаватеплоенерго», ОВА передати Кременчуцьку ТЕЦ на баланс Міноборони. Очікуємо, за кілька тижнів отримати листи від військової частини, на балансі якої перебуватиме ТЕЦ. І тоді проведемо ще одну сесію Полтавської облради, щоб вирішити це питання», – сказав Олександр Біленький.

Нагадаємо, 8 липня 2022 року Полтавська обласна рада надала згоду на безоплатне прийняття з державної у спільну власність Полтавської області окремого індивідуально-визначеного державного майна (групи інвентарних об’єктів) Кременчуцької ТЕЦ. Таким чином  зруйновану ракетними обстрілами російських військ Кременчуцьку ТЕЦ обласна рада взяла під свою відповідальність. Відновлювали структурні підрозділи коштом державного та обласного бюджетів.

Опалювальний сезон минулого року розпочався майже вчасно, але згодом стало відомо, що тарифи на тепло на лівому березі — вищі, ніж на правому, крім того, полтавське КП застосувало двоставковий тариф.  «Полтаватеплоенерго» своєю чергою стверджує, що застосувало тариф, затверджений ще до введення мораторію, і він стосується усіх шістьох громад їхньої зони обслуговування.

Відтоді місто та область ведуть нерівний бій щодо правомірності застосування тарифів на правому березі Кременчука.

У січні 2023 року на  сесії Кременчуцької міськради депутати звернулися до Президента, Кабміну, Ради нацбезпеки та оборони, Міноборони та Нацкомісії з цінних паперів щодо ініціювання відчуження у власність держави цілісного майнового комплексу відокремленого підрозділу Кременчуцька ТЕЦ.

Тим часом кілька тижнів тому стало відомо, що Кременчуцька ТЕЦ має 1,3 млрд боргу за спожитий газ, який перейшов у спадщину «Полтаватеплоенерго».

Через борг «Кременчуцької ТЕЦ» всі споживачі «Полтаватеплоенерго» в області залишилися без гарячої води


Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Новини Полтавщини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

921
22 вересня 2023 09:31

Короче, як завжди. Бувші члЄни акціонерного товариства до повномасштабної війни косили бабло з кременчужан (найвищі тарифи в Україні), а як трапилась біда, бистренько все скинули на громаду, а потім на державу, розікравши залишки майна під виглядом того шо ТЕЦ всю техніку арендувала, а в самої ТЕЦ нічого не було окрім будівлі та умовно кажучи котла. Тепер, ще й борги за газ перекинули на державний бюджет.


12 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх