Українська команда прибула до Німеччини для участі у «Іграх нескорених» – в її складі є кременчужанин

3.09.2023, 11:00 Переглядів: 1 369

 

Цьогорічні міжнародні змагання ветеранів проходитимуть у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня

Українська національна команда прибула до Німеччини для участі в «Invictus Games 2023. В аеропорту Дортмунда учасників «Ігор Нескорених» з України зустрічали десятки людей, у тому числі представники німецького Бундесверу.

Організували зустріч місцеві українсько-німецькі громадські організації Blau-Gelbes-Herz («Синьо-жовте серце») та Blau-Gelbes-Kreuz («Синьо-жовтий хрест»).

 

Серед 25 учасників Invictus Games 2023, які будуть представляти Україну, є кременчужанин – військовослужбовець 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ майор Євгеній Кірейонок.

Нагадаємо, міжнародні змагання з адаптивних видів спорту «Ігри Нескорених» проходитимуть у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня.

Участь в них беруть військовослужбовці та ветерани і ветеранки російсько-української війни, які отримали травми, захворювання та поранення під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій та мають інвалідність. Вони є прикладом того, що жодна травма чи поранення не може зламати сили духу та волі.

   

Кременчужанин Євгеній Кірейонок братиме участь в Invictus Games 2023 у трьох видах спорту – плаванні, веслуванні та тренажерах та волейболі сидячі.

А українська збірна братиме участь у таких видах адаптивного спорту, як стрільба з луку, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерліфтинг (жим лежачі), веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.

Зазначимо, що Invictus Games започатковані у 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені в Лондоні. Україна вперше долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто (Канада). Минулого року українська збірна виборола на Invictus Games у Гаазі (Нідерланди) 16 медалей.

 

Редакція зв’язалася з Євгенієм Кірейонком, який зауважив, що хлопцям та дівчатам було дуже приємно, коли їх у німецькому аеропорту тепло зустріли українці.

- Настрій у нас бойовий. Хлопці та дівчата будуть демонструвати на спортивних майданчиках Німеччини незламну волю захисників України. Багато членів збірної на протезах, але усі готувалися до цих змагань і викладалися по повній, - зауважив він.

 

Кременчужанин Євгеній Кірейонок з самого початку повномасштабної війни пішов захищати Україну, а до того два роки брав участь в АТО/ООС. Він вдруге звільнився з лав ЗСУ 5 років тому, а у березні 2022 року, попри стан здоров’я, втретє добровільно пішов на військову службу. Під час проходження військово-лікарської комісії у військкоматі, Євгеній скрив наявність 2-ої групи інвалідності та потрапив на бойову посаду до 71-ої окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ. У складі цієї бригади він воював на Київщині, звільняв від окупантів Харківщину, обороняв Донеччину.

Цей 53-річний ветеран свого часу служив у 23-й окремій аеромобільній бригаді, яка колись дислокувалася у Кременчуці та була розформована у 2000 році під час скорочення ЗСУ. Коли у 2014 році почалася російська-українська війна він повернувся до армії. У 2015 році перебував у зоні АТО в складі 5 БТГр 81-ї окремої аеромобільної бригади. Потім у складі 36-ої окремої бригади морської піхоти захищав Широкине під Маріуполем. У 2018-му звільнився з військової служби за станом здоров’я.

Тож, дивіться як зустрічали в аеропорту Дортмунда «нескорених» спортсменів.

Читайте також:

Національна збірна України виїхала на Invictus Games 2023 у Дюссельдорфі – в її складі кременчужанин 

Військовий з Кременчука у складі збірної України готується до участі в Іграх Нескорених у Німеччині

Військовий з Кременчука взяв участь у Іграх Нескорених та запрошує ветеранів на наступні змагання

Військовий з Кременчука у складі збірної України братиме участь у Іграх Нескорених в Дюссельдорфі

Про військових з інвалідністю, які нас захищають, та здорових ухилянтів, які прориваються через кордон

 


Автор: Віктор Крук Фото: кореспондентка DW Аніти Вінкельмаєр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх